Tanyafejlesztési pályázat, amin a legtöbb pénzt Rogán Antal belvárosi kerülete nyerte, hogy felújítsanak egy vásárcsarnokot, és "kialakítsák a szagelszívást a galérián" – így fejlődnek a tanyák unortodoxiában. Három és fél milliárd forintot osztanak szét idén a tanyafejlesztési program keretében – írja a Napi.hu. Az 529 pályázó közül a legtöbbet Budapest V. kerülete kapta, összesen 226 millióból gazdálkodhatnak.

A lap szerint a vidékfejlesztési tárca tanyafejlesztési programjára az V. kerület négy pályázattal is jelentkezett. A pályázatok – amelyek közül egyet Belváros önkormányzata, egyet a kerületi vagyonkezelő, egy másikat a városüzemeltető, egyet pedig a városfejlesztő kft. adta be – mindegyike tanyai termékek piacra jutásának elősegítésére irányul. Ez azt jelenti, Budapesten túl a megyei jogú városokban is a belvárosi cégek egyengetnék a tanyasi termékek útját a helyi piacokon.

A napi.hu cikkére később úgy reagált Rogán Antal önkormányzata, hogy a pénzből szeretnék felújítani a kerület tulajdonában lévő Hold utcai vásárcsarnokot, ahol termelői, tanyai áruk megjelenésének adnának helyet. Mint írják, ezzel elősegítenék, hogy a termelők egyre nagyobb számban jelenhessenek meg a fővárosi piacon, a budapesti lakosság friss élelmiszerhez jusson, és azt, hogy a minőségi magyar árut színvonalas környezetben vásárolhassák meg a helyiek.

"Az épület alapos korszerűsítést igényel, ezért pályáztunk a Tanyaprogramon, az elnyert összegeket teljes mértékben a felújítására fordítjuk. A támogatásból kialakítanánk a szagelszívást a galérián, minden egyes üzlethelyiségbe bevezetnénk a gázt, korszerűsítenénk a fűtést és az elektromos hálózatot, valamint akadálymentessé tennénk a csarnok egész területét. A vásárcsarnok felújítása után a vidéki termelők a csarnok földszintjén árulhatják majd termékeiket, a galérián pedig – nyugat-európai mintára – kisebb éttermek, büfék várnák a vásárlókat. Ezzel lehetőség nyílna a tanyasi termelők számára, hogy a csarnokban árusíthassanak, a fővárosban élők és a kerületi lakosok pedig olyan termékekhez juthatnak hozzá, melyet nyugodt szívvel fogyaszthatnak" – írta a Belváros sajtóosztálya válaszában.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Végül is rogántónyó elég nagy paraszt... ráadásul a birkamenet is tetemes számú jószágot vonultatott fel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Hát leesik az álam...itt folyik a pénz...a maffia keze ügyébe.
zabhegyező
Nem véletlenül mondjuk mi akik többségben vagyunk,, hogy Pest egy nagy falu!
Lám, csak tanyaközpont.
Dr. Felipe
Zorbánc elvtárs megmondta hogy a fideSS neve nem hozható hírbe pénzügyi visszaélésekkel és ez így is van. Punktum.
Ki mondta hogy a belvárosban nem lehet disznót tartani. Nem egyet láttam röfögni az V. kerületben még a tizedik emeleten is.
nehogymá
ki mondta,hogy nincsenek parasztok pesten?
nemkati
És ezt így, ilyen pofátlanul, a képünkbe?
coyote3
Hát a polgármesterük elég nagy "földműves"...
hallgatag
De szép lehet a Váci utcában egy roggyantóni-tanya...
gémeskúttal, ökrökkel,pulikutyával...
A Tündik bündije
Végül is rogántónyó elég nagy paraszt... ráadásul a birkamenet is tetemes számú jószágot vonultatott fel.
Szvetlana
Az V.-k kerületi tanyán él a sok kövér disznó. Mangalicák. Itt kaphatóak a szép sárgabőrű tanyasi csirkék is. És valószínű, hogy a májra hízlalt- tömött kacsák is. Érthető.
miazavalami
Budapesten a parkokat nevezik tanyának? Nem is gondoltam volna...
nyanya001
Azt tudvalévő, hogy sok a paraszt az V.
de, hogy ennyi és ezt még dotálják is !
Persze, ha a Rogánra gondolok...
Ki tudja hol van az a tanyavilág az V. kerületben ???
bretagne
@zabhegyező: Már előlépett a nagyfaluból, tanyaközpont lettünk!
bretagne
@hallgatag: Ne felejtsd el, a nemzeti színeket sem a disznó farkáról!
kamazuka
Apám mondta!
Fiam,parasztnak lenni nem szégyen,csak q..a kellemetlen!
Brother Louie
Inkább venne Rogán elvtárs a Kommunista Ifjúsági Szövetség hű szolgája egy önjáró koszfelszedőt.

A kutyaszartól meg a mocsoktól nem lehet közlekedni a Belvárosban.
lópicigáspár
Áááá! Nincs itt gond semmi! Volt egy ismerősöm, aki először járt Pesten és még sose látott emeletes házat. Első ámulatában csak annyit tudott mondani: Hú basszus, itt egymásra építették a tanyákat! :-)
miazavalami
hagyjátok már a parasztokat! Én az vagyok. Kissé sértőnek találom , hogy Rogánhoz és bandájához hasonlitgattok!
outsider
Tanyamutyi? Pesten? Cudar egy világ van manapság:)
szablyafűrész
A legnagyobb büdösbogár tanya a Lendvayban van...
dömdödöm
jogos a támogatás ! ? az 5 ,7 ,8 ,9 az egy tanyaközpont szintjére züllesztett és veszélyes szenny hely lett :-( :-( :-(
islander
Úgy látszik az V. ker. tanya lett, akkor biztosan Felcsút lesz az új főváros...
JAJMÁR
Azt, és annyit egyenek, amit megtermelnek .
szablyafűrész
Akkora"agrár" lett a kisRogán, hogy a polgármesteri Audit egy John Deerre cserélik...
human
Jellemzően a pénzek nem oda mennek és arra fordítódnak amire kellene. A sportcsarnokok is valójában rekreációs központok a köz javára, ugye.
leszúrt rittberger
Ja mert a tanyán megélhetésükért gazdálkodók, akiknek sokszor az áram sincs bevezetve, majd el fognak járni az V. kerületbe árulni a kis krumplijukat :DDDDD

Ekkora hülyének nézés nem volt a vak komondoros Balogh dumája óta...
kukac50
@miazavalami: Egyet értek veled,aki tanyán él állatokat tart azt nevezik parasztnak,és becsületes.
Ez nem mondható el a Fideszről. A mi városunkban tanyafejlesztésre 1 ember nyert 1,5 millió forintot.
Látszik,hogy nem oda jutnak el a pénzek ahová kellene,mert lenyúlják a fehérgalléros bűnözők.
kkalman
Ezek fél egykor születtek! Egyre hülyébbek lesznek.
Nem tudom, hogy néz ki, milyen állapotban van a Hold utcai vásárcsarnok, de mernék fogadásokat kötni arra, hogy oda nem sok pénz fog kerülni. Talán semennyi sem.
csikknorisz
Tegnap olvastam egy unortodox tanyafejlesztésről ( www.beol.hu/cikk/523769 ), de ez a mostani még ezt is übereli. :)
entero
"A napi.hu cikkére később úgy reagált Rogán Antal önkormányzata, hogy a pénzből szeretnék felújítani a kerület tulajdonában lévő Hold utcai vásárcsarnokot, ahol termelői, tanyai áruk megjelenésének adnának helyet. Mint írják, ezzel elősegítenék, hogy a termelők egyre nagyobb számban jelenhessenek meg a fővárosi piacon, a budapesti lakosság friss élelmiszerhez jusson, és azt, hogy a minőségi magyar árut színvonalas környezetben vásárolhassák meg a helyiek." Talán nem ártott volna ezt is elolvasni vagdalkozás helyett.
Pisti271
Sürgősen meg kellene oldani Kékestetőn az árvízvédelmet.
sport50
@entero:szerintem akkor sem arra való,hogy elovastam!!ha már kimondja,hogy tanya,akkor is kap??!!a vásárcsarnok felújítása annak a dolga akié!!!ezzel az erővel ahol árulnak termelők( nálunk kis fabódéban),kérhetnek???ennyire senki sem naív!!
nezelodo
Megnézhetne néhány tanyát Rogán Úr, de autóbusszal utazzon, amivel a puccus pesti piacára viszik majd a kitermelők a hőn áhított árut. Ja ne felejtse el a főnöktől elkérni a disznóól takarító csizmáját, mert szüksége lesz rá, tudja arrafelé nem nagyon van aszfalt, meg térkő, se út se járda, se villany, legtöbb helyen.
gugu45
ayanya001 felteszi a kérdéstű"ki tudja hol van a taníavilág az V. kerületben" Szerintem a Kossuth téren!
Egyébként egy budapesti vásárcsarnokba sem jár egyetlen tanyasi ember sem. Ott csak a fővárosi zöldségesek, húsboltosok, és egyéb nepperek lehetnek! Legtöbb tanyasi ember azt sem tudja, hol van Budapest, esetleg a hozzá legközelebb eső piacot ismeri. Vagy a kereskedők járnak hozzájuk fillérekért felvásárolni a termelt zöldséget, disznót stb..
dekas
Belváros is termelje meg az élelmiszereit, mert nem lesz rá pénzük nem erről lehet szó??
Tekla
@islander: Felcsut fővárosnak még elfogadhatóbb ,mint a Velencei tó part . Mert a king sity, az ugye nem kaszinó várost jelöl ,hanem király várost ,aliasz fővárost. De inkább csak Szebb jövőt akartam kívánni mindenkinek, azoknak is akik a vörös csillagot,
sárgára akarják lecserélni..
mariaberta
@Hellcat: Ez nem szánalmas, ez pofátlanság!
Boszi27
Lehet hogy narancsfákat telepítenek. Ez önmagában is drága, + meg kell változtatni az éghajlatot mediterránná legalább az V. ker-ben. Még kevés is lesz az a pénz.
szaboria1
Ma reggel Fazekas miniszter úgy reagált a belváros a Hold utcai piacra kapta a tanya program fejlesztését. Melyik tanyasi pl. Bács kis-kun vagy a Csongrádi tanyákról fogja a termékét oda felszállítani? Erre mondom én nagyon trükkösek ezek a legények.
human
Elsőre azt gondolná az ember, hogy a vidéknek szánták a tanyafejlesztési pénzeket, de ezek szerint pesti piac is plázásítható belőle.
űrbán
Hé fideszpatkányok! Nekem is kellene egy kis fejlesztési lóvé, 150 milla elég lesz, űrkikötőt akarok fejleszteni!
hallgatag
Roggyanttónika !!! Ebböl a pénzböl hány Louis Vuitton pelenkás táskát
vehetsz a naccságos asszonyodnak ???
magyarbakancs
Nem kell ezen ennyire csodálkozni.
Az ötödik kerületi polgármester hivatal majd fejőház lesz a parkok meg legelők.
A utcák meg kaszálók.
Rogán meg a fő kondás.
Senara
Rosszindulat dől belőletek .Miért baj ha kiskerteket hoznak létre a belső udvarokban . Ez csak a kezdés állattartásra is kaphatnak pénzt a kerületi lakosok . Szürke marha , mangalica tartás Magyar érdek . Éljen a Nemzeti Tanya Program
szaboria1
@Senara: Emlékszem régen a Wekerle meg a Százados úti földszintes sorházak előtt voltak kis kertek sokan ott termesztettek egy kis zöldséget a Százados úti lebontották a Wekerlein meg virág ültetésre hívták fel a figyelmet.
JAJMÁR
Sajnos itt arról lehet szó, hogy az Eu. felé indok kell a vidék fejlesztésére, ezért van a tanyaprogram.
Az meg, hogy mindenféle álságos indokkal még azt is elveszik a vidéktől, amit pedig oda írtak ki, több mint szomorú. Jellemzője a jelenlegi vezetésnek, ennyit számít az ország.
Ha muszáj Budapesten csarnokot fejleszteni, azt ne a vidék pénzéből tegyék. Na persze, Magyarország jobban teljesít :(((
gabrella
@sport50: Miután a példa mutatja, akik a kis bódéban árulnak,azok is kérhetnek, mert a tanyasi árut adják el!
Szabad a vásár! Akinek lehetősége van.
human
@JAJMÁR: Hát tényleg szomorú, hogy még ezt is lenyúlják a vidék elől. Ott is meg lenne a helye a pénznek a kis piacokon ahova valódi termelők viszik a friss áruikat.
gugu45
BOCS MÉG EGYSZER!!!
Most érkezertt a hír. (kiszvárogtatás)
Mindemhonnan kiküldött tudósítóm jelentette, hogy igenis jogosan, és megérdemelten nyert pénzt a belváros a tanyafejlesztési pályázaton, mert a benyujtott pályázatukban négyszer szerepel a tanya szó. Na meg egyébként a-rogán-s tónikát családostól egy tanyára (A Tiborc tanyára) szokták meghívni hét végeken ebédelni.- Majdnem elfelejtettem: Remélem ez a tanya is nyert pár száz rongyos milliót.
JAJMÁR
@human: Igen, de azt is el tudnám képzelni, hogy a termelőt támogatják. Régóta keresek ilyen pályázati kiírást, de reménytelen. Pl. Fűthető fólia, üvegház, eszköz, gépek beszerzése, állattartó épületek... stb.
A felvásárlás sincs megoldva. Lenne helye annak a pénznek.
szaboria1
@entero: Na ne beszélj teljesen felújították már !!! Csak a kereskedők nem akarnak a magas bérleti díjak miatt vissza menni. Olvasd el a város szíve blognál. Még üvegfalú lift is lett benne. Megint megy a beetetés és még sokan be is veszik. A tanyasiak nem nem fognak fel bumlizni a termékükkel 150- 200 kmt. Mert a tanyavilág Bács kiskun és Csongrád menyébe valamin a te megyédben van.
Uborkakulcs
Tanyavilág, a Parlament része. Tanácsteremnek nevezett karámba gyülekeznek a Magyar Vágásérett Marhák. Van közöttük nem igazi magyar is, de azokat a Gazdáig "tejelőnek" tartják.Ezt kellen gyorsan fejleszteni. Itt nem kellene pénzt kiosztani, ennek fejlesztéseképpen, még pénze is maradna az országnak.
ababolya
www.fenyutcaipiac.hu/epulet.html
Érdemes elolvasni, főleg a vastagbetűs részt, besz@rtok rajta. Ki hazudik akkor???
lajospapa
Most látszik "Ki tanyája ez a nyárfás?
Enyém meg a tiéd pajtás. "
Ha valaki még emlékezne, ez volt a nóta 1950 táján az államosítások idején.
bakegya
@sport50: de nem is hülye ,hogy a helypénzt -AMI A MÁR FELÚJÍTOTT FŐVÁROSI PIACOKON az égig ér ,plusz azon a benzinköltségen amin a tanyáról a fővárosba jut,még helyi és vállalkozási adóval megterhelten jövedelemadózzon is.Aztán ha a tb-jét is még győzi akkor olyan gyorsan és olyan nagyon kő gazdag lesz mint a felcsiti gázszerelő,aki időben van mindíg jó helyen!!!-a Hold u. piaca haldoklik mert csak a környező bankosok kajáldája és talán csak a Rogán nagyságának az álma a kifutóra...a LEHEL OTT VAN EGY KÖPÉSRE-FELÚJÍTVA .
S mi van vidéken a piacokban ?-legtöbb helyen nyáron a hőségben ,télen a fagyban-saját maguk eszkábálta bódékban vegetálnak,de a pénzügyőrök-pl ott ugrálnak a helyben kipakolt árú tetején is és büntetgetik az őstermelőket és kistermelőket is.PANASZKODNAK,NEM KÉPESEK ELADNI AZ ÁRUT MERT NYOMORSZINTEN VAN A KERESLET.Bartelban megy az árú-az üzemanyag meg felemészti a hasznot.
Sajáttanya program ez Rogánnak,úgy mint a Vörösmarti teret ahogy kiárusítja csaknem egész éven át!A karácsonyi vásározó idegenforgalmi cég javára kibiztosításról nem is szólva.A KÉZMŰVES TERMÉKEKET TELJESEN KISZORÍTOTTÁK PL A VÁSÁROKRA AHOVA UGYANCSAK EL KELL JUTNI ÉS AZ KÖLTSÉG-BENYELHETETLEN,MINT EZ AZ ÚJABB DISZNÓSÁGA IS A 2/3-OSOKNAK..
eberti
A Nemzet Főterét átnevezik a: Nemzet Főtanyájának...
kukac50
Ennyi pénzből jó néhány tanyába bevezethetnék a villanyt! Sok tanya van villany nélkül még ma is. Azok a tanyasi lakosok akiknél nincs villany, fával fűtenek miért vannak kizárva a rezsi csökkentésből?
Magyarországon élünk? Vay Felcsútnál véget ér Magyarország?
sentinel216
Bántja a lángos és sült-kolbász szaga a Tóni orrát? Ne a vidékre szánt tanyák támogatására szánt pénzét nyúlja le, hanem oldják meg a felújítást, a nem kevés bérleti díjakból, amit a kereskedőktől, árusoktól beszednek!
A tanya fejlesztésre szánt összegekből az árut megtermelő tanyák, kertészetek infrastruktúráját és a főváros közti utak felújítását kellene szorgalmazni!
mariaberta
És ezen a tanyán ki lesz a legelésző szarvasmarha?
kukac50
Rogántól vesszük a sertéseket ezek után,vagy a marhákat.
bukfenc
@kukac50: ne kiabáld el, mert még megtörténhet!!
Gülüszemű orrhangú roggyant ahhoz képest nagyon kinötte magát.
10 évvel ezelőtt még az Európa térképen sem találta Mo.-t, a fővárosát meg Romániában kereste
Kala Majka
Jesszusom! Ezek már háborúra készülnek!

Emlékszem, Budapest ostroma alatt a terek voltak a temetők és az aszfalton, a házak udvarait is kiskerteknek használtuk. A lovakat voltak szívesek barátaink a nyilt utcán lelőni. Nekünk már csak ki kellett kanyaríntani belőlük a napi húsadagot.

Akkor volt ám igazán versenygazdálkodás Budapesten.
Kala Majka
@kukac50: Ne vegye senki sertésnek, de talán mégsem vagyunk akkora marhák!
bukfenc
@craven: De milyen sokra vitte!!
A Baloggal együtt egy dögkútban alakítanék ki nekik irodát!! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.