A közfoglalkoztatás idén 300 ezer álláskereső embernek nyújt munkát – reagált a Fidesz Szél Bernadett csütörtöki sajtótájékoztatójára. Az LMP-s politikus arról beszélt, hogy a közmunkaprogram drága, megalázó, hatástalan, és szegénységben tartja a benne dolgozókat.

A Fidesz nem hisz "a baloldal kudarcos politikájában", amely hagyta, hogy egész térségek segélyen tengődjenek – írja a kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében. A közfoglalkoztatás segély helyett tisztességes, a közösség számára értékteremtő munkalehetőséget nyújt – folytatják.

Hozzáteszik: a programot még a britek is követendő példának tartják. Emellett hangsúlyozzák, hogy a közfoglalkoztatásban részt vevők legtöbbje olyan hátrányos kistelepülésen él, ahol ez az egyetlen esély a munkavállalásra, a megélhetésre.

A közfoglalkoztatásért tisztességes fizetés jár, a garantált bér napi nyolc óra munkaidő esetén 96 800 forint, a szakképzetlen munkavállalóknak 75 500 forint. A közfoglalkoztatás keretében immár százezer ember kap olyan képzést is, amellyel nagyobb eséllyel helyezkedik el a munkaerőpiacon – olvasható a közleményben.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Javul a statisztika!!! Ott ahol szükség van közmunkásra miért nem rendesen bejelentett embereket dolgoztatnak? Itt lenne az ideje változtatni a bérekre rakodó terheken!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@űrbán: Ez kicsit erősre sikeredett, barátom...
űrbán
@entero: 2014-ben nem szeretnélek "közmunkás"-ként látni ;)
űrbán
@csikknorisz: Egy átlagos közrabszolga 49.570HUF-ot visz haza.
űrbán
@mcsm: Egy dolgot tudok hozzátenni: lámpavas.
Zsuga
@űrbán: ...és ebből még fizetheti a munkahelyre való bejárás költségeit is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.