Csökken a félsertés áfája, megint a gazdagok járnak jól. A szárnyashús és a hal áfája ugyanis nem csökken, így nem csak a szegények, de az egészségesen táplálkozni kívánók is rosszul járnak azokhoz képest, akik drága pénzen tömik magukba a koleszterint és verik plusz költségekbe az egészségügyet a zabálásukkal. Miért a gazdagok járnak jól?

Forrás: maria.blog.hu
Feltöltő: No_Fidesz_No_Problem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@maria_blog_hu: A félsertés nem azt jelenti, hogy egyben egy felet kell megvegyél hanem azt hogy aki árulja az ne osztályozza...na de aki nem vett soha disznóhúst annak nem lehet elmagyarázni.
A tömeg azt vesz amire pénze van. Ha történetesen a disznóhús nem kimondottan nyakkaraj, vagy egyéb felsrófolt alkatrészként kerül a polcokra hanem egyben akkor sokkal olcsóbb lesz.
qxy
Na ez az . olvasom a hozzá szólásokat .a húsról és ami készül belőle. Szerettem boltos lenni mert tényleg. az emberek, csak a disznó combot ismerik, a karajt, a csirke mellet és kevésbé a csirke combot.Már kedden úgy jöttek a boltba, " mit is főzzek" és eszükbe se jut hogy a disznónak a többi része miért is van és miket lehet belőle főzni.
Disznó combból pörköltet? az a karaj után a legszárazabb hús és bármit is csinál az nem lesz szaftos pörkölt soha ha csak nem ízesíti valami mesterséges szaft kockával.
Csirke fele csont? igen amiből igenis nagyon finom levest lehet csinálni és már nem is haszontalan. vettetek már csirke bőrt? amit a mellről húznak le? Tudjátok milyen finom ropogós töpörtő van belőle és úgy fűszerezed ahogy akarod . A mellék termék, meg a csirke zsír ami meg nem is kell mondani mire jó. és ha egy villás reggelire vágysz ugyan ebből a 200 Ft os bőrkéből, félig ropogósra meg sütni, hosszúra vágott hagyma hozzá, két három tojás és ha még ettél finomat.
maria_blog_hu
@Csizmás Kandúr: "A félsertés nem azt jelenti, hogy egyben egy felet kell megvegyél hanem azt hogy aki árulja az ne osztályozza."

Ugye fogalmad sincs, mi az az áfakulcs?

Segítek:

Felneveli a termelő a disznót, eladja a felvásárlónak, a számlán rajta lesz a nettó ár, meg az áfa, mostantól az áfa 5%.

A felvásárló továbbadja a vágóhídnak vagy a feldolgozóüzemnek a disznót, a számlán rajta lesz a saját árrésével növelt nettó ár, meg az áfa, ami még mindig 5%.

A feldolgozóüzem feldolgozza a húst, eladja a nagykeresnek. A számlán rajta lesz a feldolgozás költségével és a hozzáadott értékkel növelt nettó ár és... 27% áfa. A nagykeres ráteszi a saját árrését és adja tovább... az áfa ismét 27%.

És most figyelj!

A történet egy másik ágán a vágóhíd továbbadja a nagykeresnek a fél disznót, meg az 5% áfát. A nagykeres továbbadja a kiskeresnek a fél disznót, meg az 5% áfát. A kiskeres meg szétbontja a fél disznót és kirakja a pultra a darabokat.

Becsapós kérdés: mennyi lesz a hentesnél a pultba rakott húson az áfa? 5% vagy 27%? Nos?
qxy
@maria_blog_hu: Na meg ő neki is úgy kell bontani hogy kis haszon is legyen rajta. na meg jó legyen a bontási jegyzőkönyv.
nehogymá
qxy tudom ,én is föleg tyukról lehet leszedni a zsirt meg egyebek.egy mázsás élö sulyu disznót venni gazdaságtalan.mire kijön a belseje amenyi bör van rajta fej csont,nem sok hust kell a hütöbe rakni.tarjából meg rántott hust?izlés dolga
Brother Louie
@maria_blog_hu: "Disznófarmot nyitott volna a Kedves Vezető valamelyik pereputtya?"

Csányi, Dél-Magyarországon. Miután tönkrebaszta a kapuvári- meg a gyulai húskombinátot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.