Falopás közben értek tetten járőrök a Borsod megyei Szendrőben két gyermek- és egy fiatalkorú fiút, ezután hozzátartozók és helyiek estek a rendőröknek, rángatták őket, egyiküket tarkón ütötték. Senki nem sérült meg – közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze vasárnap az MTI-vel.

Mint mondta, az eset még szombaton történt. Felidézte, hogy délelőtt 11.30-kor érkezett a bejelentés a rendőrségre az erdészettől, amely szerint falopást észleltek a településen. A kiérkező járőrök a bűncselekmény elkövetése közben tetten érték a két gyermek-, és a fiatalkorú fiút.

Ezután mintegy húsz-harminc ember körbevette a rendőröket – részben hozzátartozók, illetve helyiek –, kiabáltak, és elrángatták a gyerekeket.

A járőröket is ráncigálták, egyiküket tarkón ütötték – ismertette Martossy György, hozzátéve, hogy a húsz-harminc fős csoportból öt embert tudtak beazonosítani, négy férfit és egy nőt, akiket előállítottak, a nyomozóügyészség pedig őrizetbe vette a gyanúsítottakat.

Kitért arra, hogy őket vasárnap hallgatják meg csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@lópicigáspár: Nekem mondod? Volt már szerencsém néhány büntetés-végrehajtási intézetet végigjárni, de a fehér ember olyan ritka odabent, mint orbáncban a jóindulat :-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
@Darthon1: Én is tudom, hogy vannak köztük olyanok, amelyek beilleszkedtek, csak sajnos ez nagyon minimális. (A többi nemzetiséggel furcsa mód nincs gond, ők be tudnak illeszkedni. Elgondolkodtató, hogy a cigányság számára is adott lehetőségeket nem használják ki, ellenben köztük rengeteg az élősködő. Elgondolkodtató!)
Magam is azt gondolom, hogy nem az a baj, hogy cigány, nem maga a nemzetiség a gond, hanem a mentalitás, az életvitel, a hozzáállás.
Magát a rendszert sem komálom, amely pusztán szavazatot lát bennük, egyfajta biztosítékot a politikai túlélésre.

Nos, ezeket többször átbeszéltük, újdonság nincs.
Olyanokat pedig nem fogok tolerálni (bármennyire is nem tetszik ez neked), amik mások munkáját tönkreteszik, hiszen nem háborús vagy katasztrófa sújtotta térségben élünk.
Az anyagi illetve szociális problémájukra nem a bűnözés a megoldás, tisztességes emberek kárára.
Ha az lenne, akkor nem büntetőjogi problémáról vagyis nem bűncselekményről beszélnénk és maga a cikk sem jött volna létre.
Darthon1
@Meine Ehre heisst Treue:" Nos, ezeket többször átbeszéltük, újdonság nincs.
Olyanokat pedig nem fogok tolerálni (bármennyire is nem tetszik ez neked), amik mások munkáját tönkreteszik, hiszen nem háborús vagy katasztrófa sújtotta térségben élünk."
Én sem tolerálom és nekem sem tetszik. Aki bűnt követ el, büntetni kell. Viszont kevesebb lenne a bűnelkövető, ha egy kicsi támogatásban részesülnének. Nem segélyben, hanem szakmai támogatásban például egy kisszövetkezet alakításához, vagy valami hasonló.
"Az anyagi illetve szociális problémájukra nem a bűnözés a megoldás, tisztességes emberek kárára."
Ebben is teljes mértékben egyetértünk. Viszont régebben írtam a kosárfonó tanfolyamról. Ezt a Munkaügyi Központ szervezte és a résztvevőknek egyetemet végzett néprajzosok tanították a szakma csínját-binját. 15 ezer forintos óradíjért. Az ott dolgozók formaruhája is 150 ezer forintba került évente. Nos beszéltem olyannal aki ezt elvégezte és közben kapta a minimálbért. Elmondta, hogy neki kellett kijavítani, amikor hülyeségeket tanított. Merthogy neki már az öreganyja is ezt csinálta. Csak a pénz miatt vett részt a tanfolyamon és azért, mert ezt kérik az ipar váltásnál. Az illető cigány, de nem bűnöző. Vásárokban árulja a kosarait. Ne hidd, hogy olyan kevesen vannak a normálisak közöttük! Sajnos ott ahol tömbösödnek, és nincs munka, valóban egy pillanat alatt visszasüllyednek az állati sorba. Ez azonban igaz a magyarra is. Az olyan program ahol cigányt kell felvenni kötelezően, szintén csak a kirekesztést szolgálja, hiszen én sem tolerálnám, ha nálamnál rosszabb képességű embert a származása miatt vesznek fel. A sok sok év alatti bőségesen osztogatott támogatás ellenére egyáltalán nem fejlődtek szlogen pedig nem igaz. El sem jutott hozzájuk az a pénz. És ebben egységesek a Fideszesek és a Szocialisták.
Meine Ehre heisst Treue
@Darthon1: Örülök, hogy többnyire egyet értünk.
kukac50
A fával fűtők mikor kapnak 20%-os rezsi csökkentést?
2012-ben 2300 forint volt mázsája a fának ma 2650 forint.
A legszegényebb rétegnek nem jár rezsi csökkentés?
Meine Ehre heisst Treue
@kukac50: Te hol élsz? A felcsúti mágus és rablóbandája csak a gazdagokat és jól keresőket támogatja, a legszegényebbek sorsa nem szempont számukra.
kukac50
@Meine Ehre heisst Treue: Nagy baj az,hogy igazad van.
A szegény réteget eltapossák a gerinctelen férgek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.