A jövőben senki sem lehet biztos abban, hogy az állam nem veszi el a magántulajdonát, ha hatályba léphet az a kihirdetés előtt álló törvényjavaslat, amellyel a kormány magasabb fokozatra kapcsolja a takarékszövetkezetek államosítását: a központi állami szervezet egy évre felfüggesztheti a takarékok tulajdonosait, és ami még veszélyesebb, azt is megtilthatja, hogy a szövetkezetek kifizessék a betétes ügyfelek pénzét. A jövőben semmilyen garancia nem véd meg senkit attól, hogy tulajdonát kisajátítja az állam egy személyre szabott törvénnyel, ha hatályba léphet a takarékszövetkezeti szektor államosításának újabb fázisáról szóló törvényjavaslat (pdf). Abban ugyanis az áll, hogy a szektor átszervezésével megbízott, állami irányítás alatt álló intézmény, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete akár egy évre is felfüggesztheti a takarékszövetkezetek tulajdonosainak szavazati jogát a saját tulajdonukat képező takarékszövetkezetben, amennyiben úgy ítéli meg, hogy tevékenységük vagy befolyásuk „veszélyezteti a szövetkezeti hitelintézet megbízható, biztonságos működését”.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Máris szétosztották maguk között a fijjúk a magánnyugdíj pénztártagok 3 ezermilliárdos megtakarítását és a több, mint 2,5 ezermilliárdos megszorításokat?
Nem kicsi pénzt loptak el, a 43 hónap uralkodásuk alatt átlagban minden ember zsebéből kivettek 550 000 Forintot, ez havi 12 790 forint. Vagyis egy 4 tagú családot így-úgy, 51 162 Forinttal károsítottak meg a fijjúk minden egyes hónapban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
excep
ez van most de ugye orbánt el lehet zavarni a jó francba
F_Viktor
@szaboria1: Nyugdíjasoknál is hasonló a helyzet, mint a bérből és fizetésből élőknél. Vannak akik éhbérből kénytelenek megélni és vannak a milliomosok, nyugdíj esetén akiknek több százez jár.
Aztán vannak a lex törvények, megszavazzák, hogy ki az "ellenség", akiktől el lehet venni, tudatosan ki lehet fosztani. :-(
F_Viktor
@Yoda69: Orbán a kádár rendszerben tanulmányai során jól megtanulta a leckét, s hatalmon csak azt alkalmazza - ahogyan írod -, minden cselekedetében a bolsevik diktatúra köszön vissza.
kkalman
@F_Viktor: Ha csak a Kádár módszerei köszönnének vissza...
Rákosi pajtás tapsikol örömében, hogy milyen kiváló utóda van a XXI. században, miközben pironkodik, hogy Orbán módszerei neki nem jutottak az eszébe.
Desischado
Sajnos, valóban erre megy ki a játék, azért államosítanak, mert Orbán ráakarja tenni a kezét a betétekre! Mutyisztánban ez így szokás! Ami meg a nyugdíjasokat illeti, épp nemrégiben derült ki, hogy nem lesz most novemberben emelés, mert az infláció most egyenértékben van a nyugdíjak összegével. Csakhogy, ahogy arra az MSZP nagyon helyesen rávilágított, a nyugdíjasok ételre, és gyógyszerre költenek nagyon sokat, nem plazma Tv-re! Mit csodálkozik bárki is? Ezeknek ez a normális! Megy a rablás, Nemzethy módra!
kukac50
A magán nyugdíj kevés volt,még a megtakarított pénz is kell a gazdagoknak.
Ezért vezették be a szociális temetést,hogy aki a temetésére gyűjtött az is el legyen temetve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.