68 millió a 966-ból – az adófelajánlások 7 százalékát fordította közvetlenül a beteg gyerekek támogatására az a két alapítvány, amelyeket a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentett fel költségvetési csalás gyanújával. A szervezetek vezetői a pénz egy részét saját céljaikra fordították: értékes autókat vettek és tankoltak belőle, vagy éppen privát mozicsatorna-előfizetésükre költötték az adományt. A Daganatos.hu Alapítvány összefonódott egy másik szervezettel, a Gyermekmentő Támogató Alapítvánnyal. A két csoport vezetői azonosak: a Daganatos.hu kuratóriumi elnöke Bornemissza Tamás, egyik kurátora pedig Gombár Györgyi, míg a Gyermekmentő Támogató Alapítványban Gombár Györgyi az elnök, Bornemissza Tamás pedig az alapító. A csaknem milliárdos összegből közvetlenül a beteg gyermekeknek 68 millió forint jutott.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsuga
Sok mocsok van ezen a világon, úgyhogy én már ezen sem lepődöm meg túlságosan.
F_Viktor
@Horizont: Felnégyeléssel még várnék, éppen a hír forrása miatt (mno.hu, HírTV). Karaktergyilkosságokban élen járnak, s ki tudja, hogy a fityeszes haveri körben éppen kinek az érdekeit sértette ez a két alapítvány.
F_Viktor
Amennyiben igaz a hír, véleményem szerint nem lett volna szabad kiszivárogtatni, mert ha a társadalom elveszti bizalmát a hasonló célból létrehozott alapítványokból, akkor egyedül a rászorulók lesznek a nagy vesztesek.
Azt tudjuk, hogy az államra nem lehet számítani, ők azok akik inkább az árokba lökik polgárait.
kedwes
Én azért az elmúlt 23 év adományaira is kiterjeszteném a vizsgálatot. Főleg ami az állam gyűjtött!
bakegya
@kedwes: a főtolvajnak erre is van receptje,nem Németországnak!!!-"egyre több jut a tudományra","most kell fölszívnunk magunkat","mért baj az ha valami a mi értékrendünk szerint működik???","mi minden hangszeren játszunk otthon"...stb.stb aztán kitüntetés smityipalkónak is..aki borítékolja a saját történelmi megítélését a jelenben azzal mit lehet kezdeni?.:))))Haverok...rokonyok...focibulik...tiszta amerika.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.