A Fidelitas országos választmánya szombaton újraválasztotta elnökének Mihalovics Péter fideszes országgyűlési képviselőt. Deutsch Tamás kormánypárti EP-képviselő a testület ülésén azt hangsúlyozta, hogy komolyan kell venni a fiatalságot.

A Fidelitas posztján megerősített vezetője a Fidesz legfelkészültebb stratégiai partnereként jellemezte a kormánypárt ifjúsági szervezetét. Hangsúlyozta, a Fidesz nem készülhetne választási győzelemre fiatalok és így a Fidelitas nélkül.

Deutsch: komolyan kell venni a fiatalokat

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, korábbi ifjúsági és sportminiszter beszédében bugyutaságnak nevezte azt a politikai közvélekedést, hogy a fiatalokat nem érdekli a politika. Szerinte ezt azok képviselik, akik nem is akarnak megfelelni ezen társadalmi rétegnek.

Meglátása alapján a fiatalokat, hasonlóan más korosztályokhoz a maguk módján érdekli a politika, de ez nem jelenti azt, hogy közömbösek lennének. A politikus arra biztatta a Fidelitas tagjait, próbálják a döntéshozókkal is megérttetni ezt.

A brüsszeli képviselő a legnagyobb sértésként jellemezte emellett, ha komolytalannak állítják be a fiatalokat. "Fiatalnak lenni nem a komolytalanság szinonimája" – fogalmazott, hozzátéve, ez a mentalitás őt is bosszantotta a rendszerváltás idején.

Deutsch Tamás szerint a fiatalok és különösen a Fidelitas tagjainak nagy erénye, hogy "szakítani akarnak a gondolati restséggel" és elutasítják az előre csomagolt, "instant gondolatokat", helyette pedig visszatérnek a "gondolat szabadságának értékéhez".

Szólt arról is, hogy a magyar történelem legjelesebb eseményeinek alakítói szinte kivétel nélkül fiatalok voltak, példaként említette erre az 1956-os és az 1990-es események résztvevőit. Aláhúzta továbbá, hogy a mai kor problémáin, válságán is ezzel a fiatalos gondolkodással lehet felülkerekedni.

Deutsch Tamás a Fidelitas pozitívumai közé sorolta azt is, hogy nem tekinti homogén társadalmi csoportnak a fiatalokat. Szerinte ez azért helyes, mert a fiatalság egy sokszínű élethelyzet, így idesorolható az is, aki szabadidejében táncházba jár, vagy aki rap-, illetve "tuc-tucnak mondott" zenét hallgat. Az EP-képviselő arra kérte hallgatóságát, ne hagyják, hogy egyesek életkor, vagy "trendiség" szempontjából meghatározzák, mi számít fiatalosnak. "A világ legismertebb fiatalemberét úgy hívják, Mick Jagger" – mondta, majd hozzátette: örülne, ha 55 évesen annyira meg tudná érteni a fiatalokat, mint zenész legenda idén 70 évesen.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nusika
Tomika sem zöldséget fogyaszt, mert elkezdett hízni , ott Brűsszelben! Talán sok rántott húst eszik? Egészségtelenül él... nem sportol. csak ott...???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Remélem, hogy a fiatalok, amikor szavaznak, majd emlékezni fognak rá, milyen gyalázatosan bánt el velük is a Fidesz. Persze nem a Fidelitasra célzok, az a fityisz nyúlványa!
dömdödöm
A fiatalokat nem érdekli a politika ezt bátran kijelenthetjük ,fiatalon engem sem érdekelt
a kölkök általában a szülők általi a családban folytatott politikáról szóló beszélgetésekben elhangzottakból szűrik le hová érdemes tenni a voksukat .
pesti
Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő tudat szakadása?!
Mangu
Végén a csattanó: "A világ legismertebb fiatalemberét úgy hívják, Mick Jagger" – mondta, majd hozzátette: örülne, ha 55 évesen annyira meg tudná érteni a fiatalokat, mint zenész legenda idén 70 évesen.
Tehetség és ész is kell hozzá Tomikám, ami neked nincs.
sport50
most??a választás előtt 4hónappal?,akik eddig kimentek,mert csak magukról gondoskodott a "kormány"akkor nem érdekelte ennyire!!!
gusz
Ja a gondolat még szabad.
Vajon a Fidelitásban is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.