Beköltözik a politika a társasházakba tavasszal, ettől tart több közös képviselő is, miután a Fidesz egy új javaslatban nekik is feladatot szán a rezsicsökkentés kommunikálásában – írja az Origo.hu.

Jövőre a közös képviselőknek kötelező lesz a házban kifüggeszteni, mennyit nyertek a lakók a rezsicsökkentéssel, különben bírságra számíthatnak – számolt be az Origo.

A javaslatot Németh Szilárd fideszes politikus nyújtotta be, ebben szerepel például az ajánlott sablon is.

"Özönlenek hozzánk a megdöbbenő és értetlenkedő e-mailek" – mondta az Origónak Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke. Szerinte a közös képviselők leginkább attól tartanak, hogy ezzel a változtatással beköltözik a lépcsőházakba a politika, mert a lakók egy része valószínűleg nem fog örülni a kormány kommunikációját erősítő hirdetménynek.

A lap megszólaltatott egy, a II. kerületben dolgozó közös képviselőt is, aki megdöbbent a javaslaton, mert szerinte nem a közös képviselő feladata, hogy a házban hirdesse a kormány intézkedését. Szerinte a lakóknak csak az számít, hogy mennyi a rezsi végösszege, amelyet az év végi elszámoláson fel is fog tüntetni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Ezek után azt várom, hogy kötelező lesz minden embernek nyakán táblán hordania, hogy mekkora rezsit csökkentett a kormány, alá pedig, hogy Magyarország jobban teljesít!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
emlékszik még valaki a csinibaba elejére (a gálvölgyi által alakított "közös képviselőre"), azon a filmen lehetett nevetni... ezen a híren is?
Hellcat
Ez azért már sok...ez a rátukmálós propaganda már hányingert kelt...
Kala Majka
Nem a rátukmálás az undorító egymagában, hanem az, hogy két vegytisztán "baloldali" irányzat (a Fidesz és a saját ellenzéke) harcol egymással hol, mint joboldal-imitátor, hol, mint baloldal imitátor az ő pol'korrekt nyelvezetükben egyszerűen csak nácinak nevezett nacionalisták, és evvel a nemzetek megsemmisítésért.

Egyébként mindannyian külföldről szervezett, külföldön kitanított, külföldről irányított hazaárulók egytől egyig.

Na persze, nem ingyen teszik. Az összes abból él, nem a saját munkájából, vagy tehetségéből.

Kivéve igen kevés tisztességes, hazaszerető embert közülük. De azoktól igyekezik is megszabadulni valamennyi pártjuk és szervezetük.
F_Viktor
Ezek után azt várom, hogy kötelező lesz minden embernek nyakán táblán hordania, hogy mekkora rezsit csökkentett a kormány, alá pedig, hogy Magyarország jobban teljesít!
leszúrt rittberger
Én azt sajnálom, hogy az Alkotmány Asztalát, vagy mi a tökömet nem kellett kitenni a lépcsőházakba, most lehetne rá pakolni a muskátlit, leandert.

Amúgy nem letépni kell, hanem bekenni szarral. Aztán had törölgesse a fidesznyik lakótárs, mint a könnyező Szűz Máriát, bársony kendővel.
öcsi55
A homlokára is ragasztani kéne a következő feliratot,"hülye vagyok, bedőltem a rezsicsökkentésnek".
YAK
A házmester meg elzavar mindenkit a picsába.
hallgatag
Ez a németszilárdka is kezd olyan kocsis-hoppál-selmeci-zsigo stilust
felvenni a javaslataival...Egyébként a lépcsöház az magán-szféra,
jobb helyen még azt is megtiltják, hogy kiragasszam :
Megkimélt Ford transit eladó !!! Jobb ha ez a bagázs már nem
hülyiti a lakókat, tényleg semmi helye a lépcsöházban a politikának !!
Ez vonatkozzon mindenkire !!!
Tetszik @leszurt rittberger utolsó 2 mondata !!!
hallgatag
@bundi: ..." Aranka !!! Csukd be a párát, mert bejön a pára !!! "...
szenzációs film az 1962-es évböl...
hallgatag
@hallgatag: bocsi, elirtam...
" Aranka, csukd be a párát, mert bejön a membrán ! "
Igy helyes ...
Dr. Felipe
Azt ragasztassák ki ezek a szarháziak hogy mennyit vettek ki az emberek zsebéből eddig.
hetöndöe
Németh Szilárd is ilyen gyors nyelvcsapásokkal akár csónakot is hajthatna.:-)))
levarosbukta
De ami még a legszebb az egészben hogy a közös képviselőnek kutya kötelessége lenne minden hónapban ingyen és bérmentve kiplakátolnia a rezsicsökkentés összegét, mert ha nem akkor őt magát - nem a házat - büntetik meg akár 500.000.- Ft-al! Klafánfaszán ki van ez kérem találva.
csa-csa
@Dr. Felipe: igaz, de így is csak kivesznek és kivesznek zsebünkből, a rezsi meg egy fillért sem csökken.. sőt!
coyote3
Hamarosan kötelező lesz kitenni egy orbán képet is. Meg kötelezni a közös képviselőt, hogy időnként takarítsa le róla a nyálat...
Desischado
Már azt sem tudják, mit találjanak ki! Hiába plakátolják ki, hogy mennyi a rezsicsökkentés, azt kéne hirdetni, MENNYIT VETTEK MÁR KI A ZSEBÜNKBŐL!!! Persze, ezt nem reklámozzák! Tényleg hülyének néznek mindenkit, én például nagyon jól tudom, hogy ez csak humbug, parasztvakítás semmi egyéb, és ahogy nézem a kommenteket, ti is képben vagytok! Ezen már csak röhögni lehet! Talán még sem jött be annyira a vakítás, int várták, hogy még a lépcsőházat is "dekorálni" kell, nemcsak a számlákat?
lenhardtibolya
@leszúrt rittberger: Nem rokona véletlenül a casino tojást kenegető Dániel Péternek? Miféle neveletlen dolog bármit is bemázolni? Ami nem érdekel, azt nem kell elolvasni.
levarosbukta
Arról meg nem beszélve, hogy a közös képviselőt a lakók fizetik, rajtuk kívül ne utasítgassa őket senki!
bundi
@lenhardtibolya: ami nem érdekel senkit, azt miért kell törvényileg kötelezve kirakni?
és miért jár bírság ha elmulasztják?
és a megtakarítást, mihez képest kell számolni?
és ha ezt bevezetik (mert miért is ne tennék?) akkor ki vállalja el a közös képviselőséget?
és azt sem értem, miért kell ennyire butuskának lennie kedves?
olvasta a cikket?
"Kaplonyi György szerint a közös képviselők a fogyasztóvédelmi bírságot sem értik, mert a közös képviselő nem egy szolgáltató szervezet, hanem a lakók által választott tisztségviselő, így az elnök nem érti, miért vonatkozik rá a fogyasztóvédelmi törvény. "Ráadásul, mi történik, ha egyik nap kiragasztjuk, majd másnap eltűnik?" – magyarázta Kaplonyi. A szervezet ezért azt javasolja, hogy a képviselők majd fényképpel dokumentálják és esetleg tanúkkal is bizonyítsák, hogy rendben kiragasztották a hirdetményt.

A II. kerületi közös képviselő azt mondta, hogy az is megfordult a fejében, hogy ha ilyen esetben (rejtélyes módon eltűnik a hirdetmény) bírságot kap, akkor a közgyűlésen megszavaztatja, hogy a társasház fizesse ki a büntetés összegét. A jelenlegi javaslat alapján ennek nincs akadálya, ha a közgyűlésen a lakók többsége megszavazza."
de tudja mit? vállalja el maga is ha ennyire rajong érte...
és csak úgy kíváncsiságból el tudná árulni, hogy az a 10-20 százalék a valóságban mennyi is? mivel az adóbevételekből lettek támogatva 100-150 milliárddal például a távhőszolgáltatók...és a jövőben is erre lehet számolni...
olvasgasson, mielőtt valamit is írogatna...
ha már újságírónak nevezi magát...
forrás:
www.energiafocus.hu/hirek/mar-novemberben-elfogy-parnagaz/
vagy itt:
propeller.hu/itthon/2821495-csupan-nehany-napra-elegendo-orszag
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/330298_parnagaz_es_rezsicsokkentes_koztorvenyes_es_hideg
A Tündik bündije
tévé-reklám, újsághirdetés, szórólap, óriásplakát, plusz a kormányzati szóvivők is naponta ismételgetik...

Eszembe jutott egy Markos-Nádas jelenet egy része: - Veszek a tévé tetejére egy TSZ-elnököt megállító Toldi Miklós szobrot.

Én pedig jövő hónaptól belefogok a rezsicsökkentő orbánviktor figurák fröccsöntésébe. Egy liluló fejű figurát képzelek el, amint éppen egy "Rezsi" feliratú pólót viselő ember fejét tapossa bele a felcsúti talajba. A háttérbe beállítok egy selmeczi-szobrot is, aminek ha megnyomod az orrát, azt fogja ismételgetni, hogy "hagy kapjam be, hagy kapjam be!"
lenhardtibolya
@bundi: Köszönöm az ajánlott forrásokat, megnéztem azokat, de valahogy nem győztek meg, mert egyértelműen - és szinte kizárólag - politikai propaganda cikkek. Újságíróként minden esetben többszörösen ellenőrzöm a hírek forrását, és 2-3 - egymástól független, lehetőleg politikamentes - vélemény alapján fogadok el tényként bármit is. Itt a hangsúly a politikamentességen van, mert sajnos már elkezdődött a választást megelőző sárdobálás, így aztán az ember csak kapkodja a fejét, hogy miféle vádak hangoznak el úgy az egyik, mint a másik oldal irányába.
Jelen cikk - miszerint a baloldali lakó letépi, a jobboldali visszaragasztja - témában nekem annyit jelentett, hogy egy információt a baloldali lakók nem tartanak fontosnak megosztani a lakótársakkal, ezért letépkedik. Ez - szerintem - nem helyes, sőt!
Ha foglalkozni szeretnének a témával, vegyék fel a közgyűlés napirendjébe, beszéljék meg, ahogy illik.
bundi
@lenhardtibolya: "Ha foglalkozni szeretnének a témával, vegyék fel a közgyűlés napirendjébe, beszéljék meg, ahogy illik."
és mit?
hogy ki szedte le?
vagy hogy ha netán azt az értéket tüntetik fel, rezsicsökkentés után, amiből kivonják az adóból történő támogatást?
és mi van akkor, ha ezekkel együtt a rezsi még nőni is fog?
csak a távfűtés állami kompenzációja a rezsiharc előtt évi 42 milliárd volt, hogy ne bukjanak be a cégek...
és kedveske nevezzen meg valamit, amit jelenleg politikamentesnek tart, mint szakmai forrást, ahonnan tájékozódott, és ami alátámasztja, hogy az általam belinkelt cikkek valótlanságot tartalmaznak...
coni
Taggyűlés hányszor kell tartani a társasházban? Ki fizeti ezt a kormánypropagandát? Kivetik az extra adót a társasházakra?

Jelenleg a társasházak nagy problémája, hogy a fizetni már nem tudó lakótársak közös költségét is kénytelenek valahogy összedobni, ráadásul már a legtöbb lakáson annyi hitel van, hogy ráterhelni sem lehet, vagy éppen egyszer-egyszer fizet a lakó ha lejár a határidő.
Lehetne inkább nem fizető csökkentést kérni, vagy munkahelyeket?
lenhardtibolya
@bundi: Az Ön által belinkelt cikkek egyértelműen és kizárólag a baloldali médiák állásfoglalását tartalmazzák. Politikamentesnek - szerintem - az MTI számít, mert ők nem kommentálják az eseményeket, csak hozzák a híreket. A "Hírkereső" talán a legérdekesebb portál, ahol a különböző médiákra lehet rákeresni, és ugyanazt a hírt a jobb- ill. baloldali médiák más és más tálalásban adják tovább.
bundi
@lenhardtibolya: tehát?
esetleg akkor lehetne kérni valami hivatkozást?
vagy valami válasz az első kérdéseimre?
esetleg arról, hogy az nfm valótlanságot állított?
bundi
@lenhardtibolya: vagy valamit arról, hogy mi van akkor ha a hiteles tájékoztatásba beleveszik a rezsicsökkentés miatti adótöbbletet?
elvégre a fidesz szerint:
"A javaslatával kapcsolatban kerestük Németh Szilárdot, de egyelőre nem értük el. A Fidesz sajtóosztálya azt írta, hogy a párt támogatja a javaslatot, "hiszen a társasházban élő és közös költséget fizető emberek jogos elvárása, hogy hiteles és átlátható tájékoztatást kapjanak a rezsicsökkentés hatásáról és arról, hogy jelentkezik mindez a közös költségekben, amelyet ők fizetnek". A párt szerint "ez alapvető fogyasztói jog, nem politikai kérdés"."
és ha a fogyasztói jog ezt kívánja, akkor legyen...
bundi
@lenhardtibolya: mert ugye gondolhatom, hogy csak azután kezdett szörnyülködni, miután elolvasta a cikket, és ez késztette arra, hogy billentyűzetet ragadjon, és védelmébe vegye kedves németh úr kitalálmányát...
vagy nem?
egyember
Mit is mondott Einstein?
"A Világegyetem és az emberi butaság határtalan. De az elsőben nem vagyok egészen biztos."
Pedig akkor még nem volt Viktor, fide$$, Németh Szilárd és elvtársai.
outsider
Rendben, akkor én is támogatom azt a qrva rezsicsökkentéses propagandát.

Tessék minden magyarnak 10%-kal kevesebbet fizetni a boltokban, mert múlt héten még annyi volt az ára.
Figyelem, jövő héten már 20%...(a kósáról mindenkinek eszébe jut:), a heti áremeléseket figyelembe véve.
...és mindezt szigorúan a rezsicsökkentés megvédése érdekében tesszük, mert így marad valóban a magyar családok zsebében... az a pár forint:)
nahát
@Dr. Felipe: beleveheted a körbe a hülye názizókat is! Ők sem különbek.
YAK
@nahát: Meg a hülye nácizózó nácikat!
nahát
@YAK: Te tudod, lehet hogy olyan is van.
YAK
@nahát: Meg a hölye nácizózó nácizókat!
silber13
Csak fityisz hivőknek kelljen kötelezően kiragasztani ARIAL 40 pontos betűnagysággal.
Kivánxsi leszek, hányan ragasztanak majd?:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.