Tisztségéről való lemondásra szólította fel kedden Debrecen város jegyzőjét a Civil Fórum Debrecen Egyesület.

Illyés János, az önkormányzati képviselettel rendelkező szervezet alelnöke a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: "a jegyzői tisztséggel nem összeegyeztethető, ha valaki magánútját a hivatalon keresztül szervezi, olyan baráti társasággal utazik, amelyben vannak a várossal szerződéses viszonyban álló cégvezetők, továbbá képtelen történetet ad elő az utazása céljáról, majd mindezt tetézve elősegíti a fekete gazdaság terjedését azzal, hogy utazásszervezésre nem jogosult társaságot bíz meg a szervezéssel".

A politikus szerint a jegyzői tisztség megköveteli, hogy töretlen közbizalom és tisztelet övezze. "Debrecen város közvéleménye negatívan ítélte meg ezt az ügyet, ezért felszólítjuk Szekeres Antalt, tisztségéről mondjon le, példát mutatva a többi érintettnek" – fogalmazott a Civil Fórum alelnöke, majd hozzátette, amennyiben ez elmarad, illetve a többi kiutazó sem vonja le a megfelelő konzekvenciákat, akkor Kósa Lajos polgármester felelőssége, hogy megteszi-e a szükséges lépéseket.

Korábban már több párt helyi testülete szólította fel lemondásra a november közepi floridai utazáson részt vett debreceni vezetőket, akik egyébként cáfolták, hogy közpénzből utaztak a tengerentúlra.

Az érintett városvezetők közölték: az indulás előtt döntés született arról, hogy csak saját költségükön utazhatnak a floridai energetikai konferenciára.

Litauszki Róbert, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, a delegáció egyik tagja elmondta, hetekkel korábban eldöntötték, hogy részt vesznek a Power-Gen elnevezésű szakmai rendezvényen. Repülőjegyet az utazásszervező szegedi cég úgy foglalt, hogy abba egy vasárnapi ott-tartózkodás is beleessen, mert így olcsóbban lehetett lebonyolítani az utazást.

A hétvégével együtt azonban olyan napok is belekerültek az út időtartamába, amelyek a szakmai programot már nem fedték le és így nem lehetett arra költségtérítést sem kérni – tette hozzá.

Litauszki Róbert jelezte: kérték az utazásszervező céget a számla megbontására, hogy saját költségükön tölthessék kint a hétvégét, erre azonban utólag nem volt lehetőség. Kósa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a vagyonkezelő vezetésével közösen úgy döntött, hogy minden résztvevőnek a saját költségei és saját szabadsága terhére kellett elutaznia.

A vezérigazgató szerint ez az indulás előtti napon történt, így aznap kivették a szabadságaikat és lemondták a költségtérítést. A holding által az utazásszervezőnek elutalt összeget csak a hazaérkezésük utáni első munkanapjukon volt lehetőségük kifizetni. "Nem lehetett másképp csinálni és egy nappal az út előtt költségmentesen lemondani sem tudtuk az utat" – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy az út fejenként nettó 700 ezer forintba került.

Litauszki Róbert elmondta azt is, hogy Debrecenből rajta kívül négyen utaztak: Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere, Szekeres Antal, az önkormányzat jegyzője, Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója és a Debreceni Vagyonkezelő egyik alkalmazottja, aki eredetileg is saját költségén és saját szabadságának terhére utazott volna.

Elmondta, hogy Kósa Lajos is a meghívottak között volt, ám ő a sűrű programjára hivatkozva hetekkel az út előtt visszautasította részvételét.

Szekeres Antal az ügyben tartott múlt heti sajtótájékoztatón bemutatta a nevére kiállított belépőjét a szakmai tanácskozásra. Beszámolója szerint ez a világ egyik legjelentősebb szakmai kiállítása, idén 74 országból mintegy 200 iparág 1400 kiállítója képviseltette magát.

A városházi delegációt két terület érdekelte kiemelten: a független villamosenergia-termelés és a megújuló alternatív energiák. A városvezetés legfőbb célja az volt, hogy potenciális befektetőkkel vegyék fel a kapcsolatot és, hogy bemutathassák a város adottságait a helyi tudásbázistól kezdve az adószabályokig.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Amig kósalala a polgármester, a nyaloncok ott maradnak,
hazudnak, rabolnak, fosztogatnak tovább !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Lemondani? Ezek? Ugyan? Ezek a sajat anyjukat is lelonek par szaz forintert.
Majd a nep lemondatja oket jovore!
hallgatag
Amig kósalala a polgármester, a nyaloncok ott maradnak,
hazudnak, rabolnak, fosztogatnak tovább !!!
palika
Ezek fideszesek, nem? majd hülye lenne lemondani!
Dr. Felipe
Én úgy hallottam hogy koser alajos is követi lézer jankó példáját és bemenekül jövőre a parlamentbe.
Egyszer egy szép napon itt hagyom a várost (Debrecent), igen holnap indulok. Lehet hogy már kezd forró lenni a talaj lalikirálynak. Na de mi lesz akkor a százalékokkal? Mondjuk azt a parlamentből is lehet intézni.
verőce21
@Dr. Felipe: (20:28) Onnan lehet csak igazán, amikor "szétosztják" az Uniós támogatásokat!
(De ez a szociknál is így volt.) :)
kkalman
A hír az lett volna, hogy saját pénzből utaztak Floridába. Így már nincs hír, és nem is lesz a floridai útból.A hír már csak az lehetne, hogy önként lemondtak tisztségükről az érintettek, ha meg nem, akkor az, hogy kirúgták őket.
sport50
össze-vissza hazudoznak,magyarázkodnak,ahogy szoktak!!!
bukfenc
@Yoda69: A népnek már rég - LŐNI - kelet volna!
bukfenc
@Dr. Felipe: Szerintem az jó, ha a sok "szar" a parlamentbe gyűlik össze!
Nem kell országos hajtóvadászat!
Be kell keríteni az országházat, majd sorban kivezetni őket.
A fő-fidessnyikek 5 golyót kapnának,.
Csak úgy lassan, hogy még élvezhessék pár percig az életüket, hagy szarják-hugyozzák össze magukat, hadd rimánkodjanak - első golyó/egy térd, 2-ik/másik térd, 3-ik/könyök, 4-ik/könyök.. AZ utolsó - Szemből-homlokon!
Utoljára nézzenek szembe a néppel!
(ha eddig nem tették)
bukfenc
@bukfenc: A többi pártból is kiszedném a RABLÓKAT!
Ők mennének Pécsre az uránbányába - teljes vagyonelkobzással!!
Mangu
Röhelyes e CFDE társaság. ..."akkor Kósa Lajos polgármester felelőssége, hogy megteszi-e a szükséges lépéseket"..., tudott róla, sem akkor, sem ezek után nem tett semmit. Most csodára, megvilágosodásra, vagy mi a fenére várnak? Nyeljék le a békát, mert az ő áldásos tevékenységük eredménye ezen esemény.
hallgatag
@bukfenc: Részemröl inkább visszatenném mindet
- a mentelmi jog azonnali megvonása mellett -
a termelö munkába, havi 47 ezerért, és kötelezném
öket egy 52 m²- es panellakásban élni !!!
Hidd el, sokkal kegyetlenebb bünti lenne nekik !!!
hallgatag
Majd selmeci-kocsis-hoppá-zsigó kimagyarázzák
egy sajtótájékoztatón, hogy minden rendben volt
a floridai kirándulás körül, és saját pénzböl mentek,
csak elötte kivették a pártkasszából, igy az már
saját " megtakarításuk "...oszt jónapot !!!
bukfenc
@hallgatag: Az lehet, de, ha azt nézzük mennyi ember halt meg miattuk??
"az emberiség elleni bűntett" paragrafusát alkalmaznám ellenük.
+ lenne akkora elrettentő ereje, hogy a köv. fidess-sarjadék meggondolná kétszer is mit tesz (a többi pártról nem is beszélve)
Desischado
Ezek majd akkor mondanak le, a piros hó hullik nyáron, és a mikulás Floridába megy nyaralni! Nekünk kell 2014-ben belecsapni a lecsóba!
Dr. Felipe
@verőce21: 2013. november 26., 21:41

Csak hát ezek a fideSSes kommunisták azért lettek megválasztva mert azt mondták hogy ők nem olyanok mint a szocialisták. Aztán kiderült hogy még nagyobb rablók a szociknál is. Lopnak csalnak hazudnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.