Négykézláb csúszott Orbán Viktor elé a Törzsasztal gasztronómia magazin szerkesztője némi vigaszt remélve, miután a Gault&Millau étteremkalauz kritikusai pocskondiázták a szegedi halászlét. A szervilizmus sodorja bele nemzetünket az I. Halászlé Szabadságharczba.

Ami a magyar focinak Szöllősi György, az a magyar ételnek Horváth Zoltán. A héten pukkant a mikrohír, hogy földbe döngölték a szegedi csárdák ételeit a Gault&Millau étteremkalauz kritikusai. A Fehértói Halászcsárda halászléjéről például azt találták írni, hogy "a lé uszadékos, sűrű, nem halízű, inkább pörköltes és túl sós".

A Törzsasztal szerkesztője ezután levélben fordult a miniszterelnökhöz, és arra kérte, vegye védelmébe a halászlét, "nyilatkozatával álljon ki a szegedi halászlé mellett".

"Öntudatunkba sértve érezzük magunkat egy ilyen elfogult és durva kritika miatt, mely még a további vita és párbeszéd lehetőségét sem adja meg. Meglehetősen paprikás (szegedi csipős parikás) hangulat alakult ki e-miatt városunkban és csak végső elkeseredésünkben jutott eszünkbe, hogy ilyesmivel zavarjuk" – írta esdeklő levelében Horváth.

A halászlégyalázás itt, a panasz itt olvasható.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Itt már a nemzeti lószart is meg kell védeni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zabhegyező
Senkit nem akarok megbántani de én már nem viszem a vendégeimet egyik "halászcsárdába" sem!
Állott, több napos szart adnak arany áron.
És még ők vannak a leminősítésért megsértődve?
nezelodo
Na bumm lesz még egy sokat megélt Sanya Bá' a kormányban, Nemzeti Halászléügyi Államtitkári beosztásban, akinek két műintézményét is hírbe hozták. Amúgy is nehezen nyelte le, hogy már nem merítheti a Tiszából a halászléhez a vizet, ( a csatorna befolyó nyílás mellől), és világgá sírta a zöld tv szánakozó műsorvezetőjének, a rajta esett nagy sérelmet. Gondolom első dolga lesz eltakarítani a klinika fertőző osztályáról azok kartonjait, akiket vendégül látott egyik Torkos Csütörtökön, és meginvitálta őket a kórházba Szalmon Ella nevű konzumhölgye.
nemkati
@nezelodo: Ja, találnak majd még egy kuszafogút, akit kinevezhetnek halvédő államtitkárnak/szenátornak 2 millás fizetésért, jól fog ez még jönni a Fidesznek!
kukac50
Az Akasztói halászlé a legfinomabb!
Nem tudom milyen párthoz tartozik a polgármester.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.