Négykézláb csúszott Orbán Viktor elé a Törzsasztal gasztronómia magazin szerkesztője némi vigaszt remélve, miután a Gault&Millau étteremkalauz kritikusai pocskondiázták a szegedi halászlét. A szervilizmus sodorja bele nemzetünket az I. Halászlé Szabadságharczba.
Ami a magyar focinak Szöllősi György, az a magyar ételnek Horváth Zoltán. A héten pukkant a mikrohír, hogy földbe döngölték a szegedi csárdák ételeit a Gault&Millau étteremkalauz kritikusai. A Fehértói Halászcsárda halászléjéről például azt találták írni, hogy "a lé uszadékos, sűrű, nem halízű, inkább pörköltes és túl sós".
A Törzsasztal szerkesztője ezután levélben fordult a miniszterelnökhöz, és arra kérte, vegye védelmébe a halászlét, "nyilatkozatával álljon ki a szegedi halászlé mellett".
"Öntudatunkba sértve érezzük magunkat egy ilyen elfogult és durva kritika miatt, mely még a további vita és párbeszéd lehetőségét sem adja meg. Meglehetősen paprikás (szegedi csipős parikás) hangulat alakult ki e-miatt városunkban és csak végső elkeseredésünkben jutott eszünkbe, hogy ilyesmivel zavarjuk" – írta esdeklő levelében Horváth.
A halászlégyalázás itt, a panasz itt olvasható.
39 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Állott, több napos szart adnak arany áron.
És még ők vannak a leminősítésért megsértődve?
Nem tudom milyen párthoz tartozik a polgármester.
Új hozzászólás