Négykézláb csúszott Orbán Viktor elé a Törzsasztal gasztronómia magazin szerkesztője némi vigaszt remélve, miután a Gault&Millau étteremkalauz kritikusai pocskondiázták a szegedi halászlét. A szervilizmus sodorja bele nemzetünket az I. Halászlé Szabadságharczba.

Ami a magyar focinak Szöllősi György, az a magyar ételnek Horváth Zoltán. A héten pukkant a mikrohír, hogy földbe döngölték a szegedi csárdák ételeit a Gault&Millau étteremkalauz kritikusai. A Fehértói Halászcsárda halászléjéről például azt találták írni, hogy "a lé uszadékos, sűrű, nem halízű, inkább pörköltes és túl sós".

A Törzsasztal szerkesztője ezután levélben fordult a miniszterelnökhöz, és arra kérte, vegye védelmébe a halászlét, "nyilatkozatával álljon ki a szegedi halászlé mellett".

"Öntudatunkba sértve érezzük magunkat egy ilyen elfogult és durva kritika miatt, mely még a további vita és párbeszéd lehetőségét sem adja meg. Meglehetősen paprikás (szegedi csipős parikás) hangulat alakult ki e-miatt városunkban és csak végső elkeseredésünkben jutott eszünkbe, hogy ilyesmivel zavarjuk" – írta esdeklő levelében Horváth.

A halászlégyalázás itt, a panasz itt olvasható.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Itt már a nemzeti lószart is meg kell védeni !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tarhonya
és harcoljon érte...
ha már ekkora hadi stratéga
leszúrt rittberger
ez az ember trafikra vagy földre pályázik? vagy valami halügyi államtitkári pozícióra fáj a foga?
qxy
Az étel kritikusok nem tudják mi a halászlé.
Na meg sokan meg azt nem tudják, Nekem az " öreg Körösi mondta amikor még kicsi voltam és az unokájával nagyon sokat síkáltuk a harcsákat
Akkor azt mondta.
A halászlé, fijam, amikó a halász hugyozik!
A hallé, mög az ami készűl a halbú.
Kicsit igazuk van azért a bíráknak, mert amikor haza megyek, le egyek a halász csárdába halat enni. Na már rég nem olyan jó a " Hallé mint régön. Pedig a halak ugyan olyanok.
Vizual
Nem kell harcolni. Főzni kellene a hagyományok szerint. És nem kockából ! Meg halastóból. Az iszap ízű. A többi már stimmel.
nyanya001
Itt már a nemzeti lószart is meg kell védeni !
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: basszus, akkor már halászlé sem lesz!
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: De amig lószar van, veréb is van !
yazo64
Ha ezek valamit megvédenek, annak annyi...
Január
Kellemetlen helyzet, de biztos, hogy volt alapja, sok félét ettünk már mi is, de a legfinomabb Baján volt.
Kérdik az öreg halászt, miből készül a halászlé? Válasz: Halból.
Bele kell tenni a halat és több félét - ez fontos, hagymával, paprikával ..., aztán már lehet "ragozni", - . biztos, hogy finom lesz.
De, ha spórolnak a hallal, akkor az csak imitát.
nyanya001
Jó pár éve jártam Baján és mint mindenki, halászlét
rendeltünk az adott étteremben.
Nos elmondhatom, hogy ... szóval nem ízlett de nem csak nekem
hanem a csoporttársaimnak sem !
coni
Mondjanak le a Gault&Millau étteremkalauz kritikusai. Majd mi megmondjuk, ki hány csillagot kaphat. Természetesen vöröset.
bakegya
Azt intézze,hogy a k.drága balatoni engedéllyel ne utáljanak ki a parti sávban se télen se nyáron.Le van kerítve a part igen nagy hányada,a kerítésen belül,meg hat bottal és hálóval emelget a a kikötőmester.Kell a hal karácsonyra-és a vendéglősöknek!
nemzeti_nyugdíjas
@nyanya001: 17,54 Majd a szőke kócosfogú ezt is megvédi. Legalább lesz munkája.
nehogymá
olvasva az a halászlé gyalázást meg a reakciókat ugy látom nem csak a kormány de a nép se birja a kritikát.szokom frissitgetni magam konyha fronton.fönn van a you tube on,ahogy a szakember(asszem egyike a kritizáltaknak)saját kezével szórja az ételizesitöt az alaplébe szánt halra.uj modszerek vannak,nem pasziroznak turmix gépbe lezuzzák. a különbözö receptes oldalakon oly dolgokat irnak néha ,hogy azt se tudom röhögjek vagy sirjak a hülyeségtöl. megy a sporolás alapanyagban meg mindenben amiben lehet.a szegedi halászlé nálam az isten,az igaz ,hogy még mindig fáj a hátam a tegnapi gyártástól,mivel nem lehet se jó halászlevet se hus levest keveset fözni mert nem lesz igazán jó,több mint 4 órát tartott.de olyan is,megy a mélyhütöbe is,mert nem mindennap piszmogok ilyesmivel.arról nem beszélve akárhogy csinálom még egy hét mulva is találok pikkelyt. szóval egyáltalán nem biztos,hogy a hagyományos halételeket ugy csinálják mint régen.az se biztos,hogy a hal ottani vizböl van.amikor utoljára vettem karácsonyi dömping akcios halat édes volt a halászlé.azóta nem eröltetem ,eszünk máskor.
kamazuka
Aki halat, lezúz,paszíroz az egyéb zsiványságokra is képes!
ila51
@qxy: :)) Fő Húsmester , igaz a hal nem hús , de nem is olyan , mint amilyeneket még 30 éve a két kis kezemmel fogtam a Körösökön ...
csikknorisz
Konspiráljunk egy kicsit. :) Mi a szegedi halászlé ősellensége? A bajai halászlé. Ki Baja polgármestere? Zsigó, Fidesz. Ki Szegedé? Botka, MSZP. Az ítészeket ürgebőrbe varrva Zsigó parancsára úsztatták át a Dunától a Tiszáig, hogy lehúzzák a konkorenciát. Na ugye, hogy ugye? :)
kkalman
Anyám borogass! Ha ezek megvédik a halászlét, akkor el is búcsúzhatunk tőle.
Ja, az ételminősítők által preferált wellness, fitnesz halászlével is annyit kell dolgozni, mint a hagyományos bajai, szegedi, paksi, kömlődi halászlével, csak az utóbbiak finomabbak.
nehogymá
kkálmán az ételminösitök a szegedi halászléként kapott kaját fikázták.ha vajas kenyeret kérnek és helyette vajizü akármit kapnak akkor is lehuzzák.a standard szerint pontoztak,lehet tulzásba estek.volt olyan kommentelö aki azt hitte franciák,ezért "ilyenek"etettem már halászlevet franciával,szerette,egy angol viszont lehet ,hogy elküldene a fenébe miközben nyakon hány
Desischado
Ez az alak megbolondult?! Hazugovics "védje meg" a halászlevet?! Emberek, ébresztő, "megvédik" a halászlevet is! Gyerünk a nemjóját, ezt nem hagyhatjuk! Mert ha Orbán "megvédi" akkor annak meszeltek! Hiszen Orbán az isten, többet tud mint maga Mózes, mert ő "csak" a vörös tengert tudta szétválasztani, de Orbán egy egész nemzetet! Arról nem is beszélve, hogy mindent "megvéd" csak aztán arra, amit ő megvéd, arra ráadhatják a szemfödelet! Gyerünk fiúk, ugrás, nem tétlenkedhetünk! Veszélyben van a mindannyiunk által szeretett halászlé!
kkalman
@nehogymá: A standard pontozást a wellness, fitnesz irányvonal mentén alakították ki.
bretagne
@kkalman: Ezek mindent megvédenek, csak a devizahiteleseket nem sikerült!
almosd
Majd Orbán ír egy új receptet ,na az lesz a tuti , és nem hason csúszva kell a színe elé járulni hanem térdepelve .Aki szereti a halászlevet az úgy is fogyasztani fogja továbbra is ,mert finom.
mate03
A halászlé felcsúti nyúlból az igazi!
Csizmás Kond
Nyanyát idézve hol lószar van ott veréb is van.
Lószar az van mert egy szakács főzzön úgy hogy azt ne lehessen megkritizálni de ha mégis megteszik akkor ne a miniszterelnökig szaladgáljon a panaszával...az mások szokása...tudjuk kié
A verebek meg ahogy látszik rúgnak is rajta rendesen.
Szvetlana
@kamazuka: Helyes! Nem kell passzírozni, sok finom falatka kerül a szemétbe, és így tovább tart.

Az igazi halászlét a bajai módszerrel főzzük, jól rotyogjon és 50 perc alatt készen van.
Aki elbaltázta a halászléfőzést, az más ételt is elbaltázott, úgyhogy hiába rohangál a miniszterelnökhöz, mert az éppen fociedzésen van:))
coyote3
Na b@szki az is eltűnik ??? :))))))))))))))))))))))))))))
bretagne
@kamazuka: Ezeknek csak a szájuk nagy!
kamazuka
@bretagne: Nagy halnak nagy szája van.
soper
Móricka után szabadon: na már csak ez hiányzott.
zabhegyező
Senkit nem akarok megbántani de én már nem viszem a vendégeimet egyik "halászcsárdába" sem!
Állott, több napos szart adnak arany áron.
És még ők vannak a leminősítésért megsértődve?
nezelodo
Na bumm lesz még egy sokat megélt Sanya Bá' a kormányban, Nemzeti Halászléügyi Államtitkári beosztásban, akinek két műintézményét is hírbe hozták. Amúgy is nehezen nyelte le, hogy már nem merítheti a Tiszából a halászléhez a vizet, ( a csatorna befolyó nyílás mellől), és világgá sírta a zöld tv szánakozó műsorvezetőjének, a rajta esett nagy sérelmet. Gondolom első dolga lesz eltakarítani a klinika fertőző osztályáról azok kartonjait, akiket vendégül látott egyik Torkos Csütörtökön, és meginvitálta őket a kórházba Szalmon Ella nevű konzumhölgye.
nemkati
@nezelodo: Ja, találnak majd még egy kuszafogút, akit kinevezhetnek halvédő államtitkárnak/szenátornak 2 millás fizetésért, jól fog ez még jönni a Fidesznek!
kukac50
Az Akasztói halászlé a legfinomabb!
Nem tudom milyen párthoz tartozik a polgármester.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.