A Demokratikus Koalíció délután arról értekezett, hogy miért nem megy el Gyurcsány Ferenc a köztévébe nyilatkozni. Keményen beszóltak a "Fidesz-televíziónak", azok meg visszaszóltak.

A DK azt állítja, "egy hete minden nap levelet küldenek, hogy szeretnék megszólaltatni pártunk elnökét valamelyik műsorukban", de "minden levelük kizárólag egy témában kér véleményt Gyurcsány Ferenctől. Ez a téma a bajai videó. És ha nemet mondunk, akkor másnap jön a következő levél teljesen egyező tartalommal."

Gyurcsány pártja azt is mondta, nem vesznek részt a "mindannyiunk pénzéből fenntartott, köztévének hazudott Fidesz-televízió ocsmány propaganda hadjáratában", majd figyelmeztették a köztévé munkatársait, hogy "minden kurzusnak vége van egyszer", és "nehéz lesz azzal a szégyennel élniük a köztévé mai vezetőinek, szerkesztőinek", hogy elárulták a köztársaságot és a demokráciát.

Több sem kellett az MTV-nek egy kis pártatlanság-fitogtatáshoz. Közleményük szó szerint:

A köztévé nem enged elveiből – reagálás a Demokratikus Koalíció közleményére

A magyar közszolgálati média az európai unió normái, és a magyar médiatörvény betartásával működik, szerkeszti műsorait, végzi azt a tevékenységet, amit neki a törvények feladatul szabnak.

E folyamatba politikai pártok bele nem szólhatnak, elvárásokat meg nem fogalmazhatnak, ezzel is biztosítva a közmédia pártatlanságát, a kiegyensúlyozott tájékoztatás alapvető feltételeit, az alkotók függetlenségét.

Ezen elvekből a közmédia szerkesztői, alkotói és vezetői eddig nem engedtek, és nem fognak engedni a jövőben sem.

Hírműsorainkban továbbra is fenntartjuk a jogot közszereplők, politikusok megkeresésére, álláspontjuk megjelenítésére, úgy, amint azt Európa és a világ valamennyi demokratikus államának független közszolgálati médiája is teszi.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A közelmúltban a Fletó adott interjút a pártfinanszírozás kapcsán. Megemlítette Gyurcsány, hogy a fidesz ellenzékben leszavazta a pártfinanszírozás rendezését. Mire azt válaszolta a nyegle királyi riporter, hogy ez nem tartozik ide! Akkor mi tartozik ide te ütődött mikrofonállvány?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vasárnapiiskolás
normák törvények és szabályok.én meg lesek nagyokat..
nezelodo
A közelmúltban a Fletó adott interjút a pártfinanszírozás kapcsán. Megemlítette Gyurcsány, hogy a fidesz ellenzékben leszavazta a pártfinanszírozás rendezését. Mire azt válaszolta a nyegle királyi riporter, hogy ez nem tartozik ide! Akkor mi tartozik ide te ütődött mikrofonállvány?
valakiaki
Az arany-mikrofonállvány citromdíjat az egész köztévé kiérdemelte.
coni
Obersovszky az emblémája a köztévének. A reklám helyett érdemes megnézni az elhíresült Schmidt interjúját. Az éppen
"közmédia pártatlanságát, a kiegyensúlyozott tájékoztatás alapvető feltételeit, az alkotók függetlenségét." hirdeti.
clearwater
Obersovszky igenis pártatlan, kiegyensúlyozottan tájékoztat, és független.

Hát mit tehet ez a drága ember arról, hogy a gonosz Fidesz minden gondolatát előre kitalálja, és pont azt csinálja, amit Obersovszky a vécén üldögélve elgondol magában?

És nem is volt megalázó ott makogni Schmitt úr védelmében a kamerák tüzében, egyszer ezt még tanítani fogják valahol.

Erről jutott eszembe egy vicc.

A kis Obersovszkyt osztályfőnöki órán megkérdezi a tanár:

- Mi szeretnél lenni, Petike, ha nagy leszel?

- Elrettentő példa ...

2005-ben ez az elrettentő példa még ezt nyilatkozta:

"Sajnos eluralkodott a szakmában a lustaság, a felszínesség és a butaság. Ebből én nem kérek, mert többre tartom magam. Nincs már bátorság az újságírásban: hogyha balról kapom a zsét, akkor jobbra rúgok, ha jobbról kapom, akkor balra."

Milyen igaza volt!
clearwater
Egyébként, ha én lennék Gyurcsány, igenis elmennék, csak nem a kérdésekre válaszolnék, hanem mondanám azt, amit akarok, még ha semmi köze nincs is a kérdéshez.

Többet nem hívnának.
kiskutyauto
van bőven lámpavas a köztévé épületének környékén is... nem lesz semmi gond...
csikknorisz
@clearwater: A köztévét nem nézem, de közrádiót hallgatok, ami kb. ugyanaz, mindkettőt bedarálták az MTVA-ba. Ott hallottam ilyen riportokat, Gyurcsánnyal, Bajnaival, Mesterházyval is beszéltek a 180 perc c. műsorban nem olyan régen. Ha eltértek a témától, a riporter rájuk szólt.
Ellenzéki politikus: Így, úgy, amúgy, megatöbbi, ésatöbbi.
Riporter:
De tudja jól, hogy nem ezt kérdeztem, szóval hogy is volt emez meg amaz?
Tehát amit írsz, az már megvolt ugyanannál a cégnél, csak nem a tévés, hanem a rádiós leányvállalatuknál.
soljanka
Obersovszky... Ő egy vicc.
És mivel ezt ő is tudja, ezért nincs más választása, mint nyalni. Mélyen. Elvtelenül.

Már csak miatta is érdemes lenne a másik oldalnyak nyernie: Iszonyatos fordulattal képes lenne akár Gyurcsány Feri seggét is nyalni egy kényelmes állás fejében.
kkalman
Köztévééé??? Náluuunk???
Ez még viccnek is rossz. Ilyenre a legöregebb hindu vénasszony sem emlékszik. Mindig az éppen hatalmon lévő pártot, kormányt "szolgálták", vagy inkább nyalták a se...
...lyemsálját!
Desischado
Köztévé, röhög a májam, kuncog a vesém! Kosz Tv, az vóna az igazi neve! Úgy kiszolgálják a fityiszt, ahogy az elő van nekik írva! Obersovszkyről meg ne is beszéljünk. Prototípusa az elvtelen, érdekhajhász gerinctelen alaknak! Tényleg elrettentő példa!
sport50
pártatlan köztévé???röhej!!!csak meg kell nézni kik "csinálják"!!ha meg meglátom obersovszky alázatos,beny.lós képét hát...!!!
Don Quijote
Rákai Fülöp Kálmán meg a köztévé, mentem bexarok...
bretagne
@coni: Vagy bármelyik műsort, amit ő vezet!
bretagne
Ma délután 15 órakor közvetíti az ATV Gyurcsány Ferenc beszédét, élőben. Aki tudja, nézze meg!
coyote3
"E folyamatba politikai pártok bele nem szólhatnak, elvárásokat meg nem fogalmazhatnak, ezzel is biztosítva a közmédia pártatlanságát, a kiegyensúlyozott tájékoztatás alapvető feltételeit, az alkotók függetlenségét." -ez a mondat valami fenomenális a /fideSS/ köztévétől :)))))))))))))))))))))))
soper
2014-ben ki kell takarítani a médiát és a sajtót a rengeteg szeméttől. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek.
tenger49
a köz-tv annyiban köz tv,hogy minden ember pénzét szórják,és harsogják a Fidesz propagandát!!! Mesélhetnek amit akarnak,csak le kell ülni egy napra a köz tv-nek nevezett médium elé és rögtön kiderül a "kiegyensúlyozott" müsoruk.Ennyi!!!
magyarbakancs
Magyar Távirati Iroda jelentése.
Magyar televízió szabad és független a többi pártol.
A Magyar televízió elkötelezett a FIDESZ-KDNP pártnak.
Vizual
Elvek ? Kinek az elvei hatnak a köztévénél ? Mert nem az "én" köztévém !
lenhardtibolya
@clearwater: Obersovszky valóban ilyen köpönyegforgató figura, aki ott ténykedik, ahol nagyobbat kaszálhat.
excep
mért hívják köz tévének??? a műsor szar és a mindenkori kormány szekerét tolja!!!
mariaberta
Visszaszólhatnak, hiszen módjuk van rá. de hogy az nem köztévé, az biztos.
Rendkívül egyoldalú,de ha nem az, akkor minden a fidesz oldalára borul. Néztem, de már nem . Még a ker tv-k is jobbak!
aremy
@excep: mert az adófizetők pénzéből ontják azt a sok szemetet mert műsorról nem lehet beszélni álítólag 70-75 milliárdot tapsolnak el évente .azt nemtudom hogy hány kereskedelmi tv üzemel az országban de lehet hogy nekik összesen nincs ekkora költségük.és a sikerre való tekintettel a negyedik köz tv-csatorna után jön az ötödik.és a Hofi monda hogy a csatonában nincs annyi szar mint ami tv csatornékon fojdogál mit
fojdogál ÖMLIK.
mariaberta
Hát pont azért nem nézem már régen a köztévét, mert ennyire kiegyensúlyozott, tárgyilagos és független a fidesztől.
Tootsy
@bretagne: 07.41-re: Szia, Kedves, ha meglesz ennek a beszelgetesnek a videoja, kerlek, nyomd be nekem a linket,... Megkoszonnem...

En egyebkent elmennek a GYurcsany helyeben, mert O az az ember EGYEDUL, egyszemelyben, aki ellenfele lehet vityanak (ezert felnek is tole, ha nem a temara valaszol, amit elore megadnak Neki, akkor ohatatlanul O veszi at a riport vezeteset, es jelenleg egy obersovszky vagy mas, gyengebb riporter nem kepes kovetni Ot,)
nahát
Amikor fleto király kénye kedvére adták a híreket, akkor az nem volt gond neki. Képmutató majom!
hajhagyma
@Desischado: lényegében mindenki valakinek a kiszolgáltatoja ,,...
vörösfuvalat
Hihihi hahah !!! milyen köztévé??? Magyarországon csak közpénzből működtetett Fidesz Tv és rádió van. Irányelvek a Fidesz agitprop osztályáról érkeznek .
A szorgalmas hölgyek és urak a 60-as évek szellemében szerkesztik a párt által elvárt híreket.A lényeg: Magyarország jobban teljesít. A jobb teljesítést meg az országot megváltó vezetőnknek köszönheti a nép.
human
@Tootsy: Talán erre a videóra gondoltál?
Gyurcsány Ferenc - 2013.12.01. - Best Western - Program ismertető
youtu.be/_JGPe4Trt6A
Tootsy
@human: Koszike, azt hiszem, igen,...:o))

Tudod, eszembejut, hogy voltak olyan TV riporterek az "atkosban", mint pl. Tamasi Eszter, aki megnemult egy evre, amikor olyan hirt kellett beolvasnia, amit a part adott volna a szajaba, de az O igazsagerzete nem engedte, hogy ez a hazugsag az O szajabol hangozzek el... Egy evig egyaltalan nem tudott megszolalni, beszelni./ (Ezt egy Vele keszult TV-riportban hallottam, amikor errol a "betegsegerol" kerdeztek...) Hol vannak manapsag ilyen gerinces, hiteles emberek a mediakban?
human
@Tootsy: Mindenkinek meg vannak az elvei. Az is egy elv, ha valaki sokat akar keresni a politikából. Nem szép, de ez van.
stone
az is gond, hogy jobbra nyalnak, na meg az, hogy belehazudják az ember pofájába, hogy nem...pedig de.

érthető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.