A jelenleginél szigorúbb házszabályi rendelkezések bevezetését javasolják a kormánypártok a választás után felálló új, kisebb Országgyűlés munkájának szabályozására.

A Fidesz és a KDNP képviselői kedden benyújtott előterjesztésükben tervezhetőbbé tennék az előterjesztések benyújtási határidejét, emellett a plenáris ülésről egy új, kétszintű bizottsági rendszerbe terelnék a részletes vitákat. A házszabály a mindenkori parlamenti többségre bízná, milyen gyakorisággal ülésezzen a Ház.

Tilos lesz szemléltetni a parlamentben

Az előterjesztés szerint tilos lenne ezentúl a "szemléltetés" is, vagyis nem lehetne például "Lopotok, csaltok, hazudtok!" táblát bevinni az ülésterembe. "Tárgyi, képi vagy hanghordozó útján történő szemléltetés" csak akkor lenne alkalmazható, azt a házbizottság vagy az érintett bizottság külön nem engedélyezi. Ha egy képviselő megszegi a szemléltetésre vonatkozó szabályokat, akkor kizárhatják az Országgyűlés vagy a bizottság üléséről.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika
Ami a fidesznek nem jó, azt be kell tiltani!! Majd megértitek előbb-utóbb, hogy ki itt az úr!!
Ami nem tetszik azonnal lehet intézkedni, de ha valami baj van a fülük mögött / HORVÁTH-NAV/ az ellen a támadás a legjobb! Mocskos politika, mocskos korrupt politikusokkal!! Kinába már akasztófára jutottak volna, Japánban harakiri...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kala Majka
@nyanya001: !

Tudod, éppen az az oxymoron ebben a "liberális" demokráciában, hogy a hatalmat az égvilágon nem korlátozza semmi. Sehol! Aki hatalomra kerül, az azt csinál az alattvalóival, amit csak úri szeszélye megkíván tőle.

Egyáltalában NINCS semmiféle társadalmi szerződés a hatalom és az alattvaló társadalom között! Utoljára talán az aranybullában rögzítettek ellenállási jogot, ha a király megszegné a szerződést.
Desischado
@kkalman: Én is ezen a véleményen vagyok! Valami nagyon tuti van a tarsolyukban, azért ilyen magabiztosak! De jön még kutyára dér!
Az viszont nagyon érdekelne, hogy a alvás, számítógépezés, újságolvasás és a telefonálás mikor lesz betiltva?
Kala Majka
Gombnyomogatáshoz viszont a technika mai fejlettsége mellett már az épületre sincs semmi szükség.

Elő az okostelefonokat és elég szép summát takarítanak meg avval, ha nem üzemeltetik a házat és nem "korszerűsítik" még a környékét is csapdává.

Az Auróra úgyis a Dunáról fog lőni, ha jönnek a Lenin-fiúk!
szablyafűrész
De finnyás lett a mutyis trógerelit !

Már a saját sz*arukkal sem mernek szembenézni.-...
kkalman
@szablyafűrész: Persze, hogy nem. A végén még pofán csapná őket.
kukac50
Felesleges is,a Fideszesek nem értik, nem fogják fel miről is szól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.