Az első banki reakció az ingyenes készpénzfelvételre a várakozások szerint alakult: az ominózus bank az egyéb költségtételeken annyit emelt, amivel kompenzálta a készpénzfelvétel(ek)ből származó kieső bevételt. A Sopron Bank új számlahirdetménye jövő év februárjától érvényes. Pontos ekkortól lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni bankszámlánkról. Az új hirdetmény értelmében visszavont kedvezményeket, és szinte minden tételén emelt a pénzintézet. Most még csak óvatosan nyúltak a költségekhez, bízva abban, hogy az ügyfelek nem változtatnak bankolási szokásaikon – írja a Bankmonitor. Februártól megnyílik havi két alkalommal a lehetőség, hogy összesen 150 ezer forint összeg erejéig ingyenesen készpénzt vegyünk fel. Ez természetesen bevételkiesést jelent a bankoknak. Éves szinten 36 milliárd forint mínuszt jelentene a bankszektornak, amit már biztosan nem vállalnak fel. Korábban már előre jeleztük, hogy a bankok számára megoldást az egyéb tételeken való díjemelés jelentheti. Így...

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
A többletköltséget milyen betűtípussal kell feltüntetni a számlakivonaton?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
Talán a készpénzben történő fizetés felvétel ,jó megoldás lenne a bankok ekéztetésére! Munkahelyet is teremtene. Esetleg egy 100% Magyar Bank , akinek szívesen fizetnék!
öcsi55
@Desischado: Igazad van barátom, én is kérvényeztem,hogy a nyugdíjamat a postás hozza.A bankok nem hülyék megtalálják a módját,hogy a kierőltetett ingyenes készpénz felvétel költségeit ránk hárítsák, majd megemelik a szolgáltatásaik díját,a számla vezetést,a kártyás vásárlás díját s.t.b.vagy csak visszavesznek minden kedvezményt, oszt jó napot.
miazavalami
@Desischado: Ja! Álmodik a nyomor..:-(
Sztem sose jön vissza az az idő amikor kp. - ba kaptuk a fizetést. Ki tudja mit sáfárkodik azzal a bank amíg a számlánkra ráteszik?
Desischado
@öcsi55: @miazavalami: Egyet értek, de ha ez így megy tovább, akkor visszajön. És nem védem a bankokat, de az sem megoldás, hogy hülyére adóztatják őket, Orbáncék. Persze, hogy igyekeznek ebből valamit visszaszedni. Hazugovicsék cseszték el ezt is, egy ésszerű adót elviseltek volna a bankok, de egyre többet raknak rájuk is, aztán meg az embereken csapódik le. Szidják a bankokat, Orbán meg röhög a markába, mert pontosan ezt akarja, hogy a bankokra haragudjanak, és ne ővele foglalkozzanak, így vígan tud tovább rabolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.