Megdöbbentőnek tartja a Fidesz, hogy a hírek szerint egyes bankok nem tartják be az ingyenes készpénzfelvétellel kapcsolatos törvényi előírásokat – közölte Hoppál Péter, majd elismételte Selmeczi Gabriella múltheti "degeszre keresős" mondatait.

Mint a kormánypárt szóvivője sajtótájékoztatóján elmondta, alig egy hete lehet megtenni az ingyenes készpénzfelvételhez szükséges nyilatkozatot, egyes bankok máris próbálják "megúszni" a díjmentes pénzfelvétel  kötelezettségét. A szóvivő emlékeztetett, hogy a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvény világosan kimondja, a bankok nem emelhetik díjaikat az ingyenes készpénzfelvétel miatt. A hírek szerint ennek ellenére két pénzintézet mégis megszegte a szabályokat – közölte. Hoppál Péter szerint ez megdöbbentő, főleg azután – folytatta –, hogy a közelmúltban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) éppen az ilyen "trükkök" alkalmazása miatt kilencmilliárd forintos büntetést szabott ki bankokra, amelyek megpróbálták megakadályozni, hogy a devizahiteles családok élhessenek a végtörlesztéssel.

Az ingyenes pénzfelvétel célja a lakosság banki költségeinek csökkentése – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, majd az MTI híre szerint elismételte Selmeczi Gabriella múltheti szavait: "nem engedjük, hogy a bankok degeszre keressék magukat a magyar munkavállalókon, vagy hogy a magyar családok költségeit a saját profitjuk érdekében emeljék, és aránytalanul megcsapolják a bankszámlákat". A Fidesz ezért helyesli, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rögtön lépett, és vizsgálatot indított annál a két pénzintézetnél, amely esetében felmerült a gyanú, hogy az ingyenes készpénzfelvétel miatt felemelte egyéb díjait – mondta. Hozzátette azt is, bíznak abban, hogy további bankok nem próbálják meg a díjmentes pénzfelvétel megakadályozását "különböző adminisztrációs trükkökkel". Hoppál Péter kérdésre elmondta, információik szerint eddig már több tízezer ember regisztrált az ingyenes pénzfelvételhez.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hajhagyma
,,Egy hajléktalan már majd éhen hal Egy hajléktalan már majd éhen hal, végső kétségbeesésében elmegy a német követség elé, és egy darab száraz kenyérre elkezdi kenni a kutyaszart ... mert abból van bőven Budapesten. Meglátja a német nagykövet, és lerohan : - Ember, mit csinál ? - Éhes vagyok de nincs pénzem, hát kutyaszart kenek a kenyérre, mert az van bőven. - Tudja mit, itt van 10 euró ! Vegyen magának valamit, de innen menjen el! A hajléktalan boldogan továbbáll, egészen az amerikai követség elé. Meglátja a nagykövet, és lerohan - Ember, maga mit csinál? - Éhes vagyok de nincs pénzem, hát kutyaszart kenek a kenyérre! - Tudja mit, itt van 20 dollár! Vegyen magának valamit, de azonnal tűnjön el innen! Elmegy, és leül a parlament elé. Egyszer csak érkezik Orbán, aki meglátja őt a kenyér kenése közben. Rémülten kérdezi : - Ember, mit csinál maga ? - Tudja miniszterelnök úr, éhes vagyok, de nincs pénzem. Ezért most kutyaszart kenek a kenyérre ! - Azt látom, de ilyen vastagon? Mi marad így a többieknek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
@nahát: Senki nem vizionálja, hogy a bal oldal hibátlan. De azt sem, hogy a jobb oldal nem az. Vannak alkalmas politikusok és vannak önző emberek. Sok dolog viszont az "elmult nyolc évben" a FIDESZ miatt bukott meg. Semmi nem fekete és fehér. Ezt a megosztást a FIDESZ hozta. Vagy sorolj már fel egyetlen olyan dolgot amiben a FIDESZ az ellenzék bevonásával döntött.
Bármilyen adat is csak olyan amilyen magyarázatot adunk. mert ugye azt is tudjuk, hogy az infláció mesterségesen van lenyomva, a választások után majd a 3% -l is kederül, hogy tarthatatlan. A FIDESZ adatai hamisak, csúsztatottak. pld. az utolsó, a nővekedési adat amit 1,7 -re vizionált a statisztikája a FIDESZNEK. A harmadik negyedév adata, mert az éves más lesz. Mert ugye a tavalyi háromnegyed éves adat a -0,7 % hoz viszonyították.
És lehetne kezdeni a vitát elölről, de nincs sok értelme és kevés a hely is. Ez a gazdag - szegély dolgot a FIDESZ találta ki, hogy a 10 % gyarapodását ne vegye észre az agy mosott szavazó. Egy biztos. Aktuálisan én arra emlékszem, hogy Gyurcsány és Bajnai alatt és azt megelőzően is tele voltak az ünnepek előtt a plázák. Ma már a megmaradottak sincsenek tele. Még árus sincs sok helyen.
Több adót ? Én emlékszem milyen purparlét csinált a FIDESZ amikor Horn Gyula eladta a lakását és vett v. épített egy házat. Semmit nem láttok és nem emlékeztek Orbán Eu.-s kimeneteleire ahol a pénzeket próbálta leállíttatni az ország számára, mert azt a bal oldali kormány adta volna, leginkább fejlesztésre. És igen ! Mindenhol vannak simlisek, mindkét, sőt több oldalon. Vannak hibák.
De ! Az előző kormányok nem éltek vissza a hatalommal, nem változtatták meg az ország nevét, belső identitását, Köztársaságból nem csináltak egy Magyarországot, nem csesztek ki az eü-l, az iskolákban nem hülyítettek hanem oktattak, és egyáltalán. Szépen fejlődtünk, élen jártunk sok mindenben. Most azért teljesen nem tudhatod mi is folyik az országban, csak a bőrödön érzed. A napi léttel vagy elfoglalva és nem azzal,...
Vizual
... hogy rendesen éljél. (Persze nem Te)
"Fletó", lehet, hogy csinált hülyeséget, de ezt már ki kellene javítani, mert ezt ígérte Orbán. Többek között, és mi is van ? Az ismert mutatok elhagyták az akkori szintet, lefelé. Az annyira csepült államadósság megy csak felfelé, elhagyva Fletó gazdasági válságkori eredményét. Nem a "Fletó" itt a baj. Ez a rendszer az, ami csak egyeseknek jó. Most olvastam egy "Mutyi" oldalon, hogy Orbán a leggazdagabb. Ő a Parlament ül, ha ott van, már 89 óta. Fletó vállalkozott és lett az ami. Nem róla, de Orbánról annál inkább szól ez az egész katyvasz.
Vizual
Amit szeretnénk, hogy úgy éljünk, hogy azt se tudjuk ki a Miniszterelnökünk. Biztonságban, viszonylagos jólétben, ne arról keljen olvasni, hogy fenyeget a "náci horda" kicsinálták azt aki szólni mert, kirúgták az állásából. stb. stb. stb. És nem oldal kérdése, hanem a tudatos jóakarat megnyilvánulása, és annak a víziója, hogy vezetőink nem a saját létüket gyarapítják a rovásunkra, elfelejtve bennünket, vagy épen felhasználva, kifacsarva, hülyének nézve, eldobva, érzéketlenül, megosztóan.
Desischado
@hajhagyma: Csak egy fejét kell a sárkánynak levágni, és megbénul az egész test! amúgy én is egyetértek a te véleményeddel!
Desischado
@Vizual: Mindenben osztom a véleményed! A színigazat írtad le!!!
valentin641
Ez a bankadóztatás már előre le volt kártyázva és megbeszélve a bankokkal mert,hogy szinte minden hazafi politikusunknak van ott érdekeltsége,ezért" majdénmegmutatom "alapon látszólag büntették a bankokat,de minő érdekes ismét a kisemberen csattant az ostor és úgy tesznek mintha nem is tudnának róla,nahát ez is a teljes hülyének nézése az egész dolgozó népnek akiket kifizetnek havi 70-100-ezer forinttal az ők több milliós bevételükkel szemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.