A Jobbik arra szólította fel a Terrorelhárítási Központot (TEK), hogy azonnal fizesse vissza azt a 120 millió forintot, amelyet sajtóhírek szerint az árvízi védekezésben nyújtott segítségéért kapott.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, határozati javaslat formájában a parlament elé terjesztik az ügyet. Hozzátette: a TEK-nek kifizetett összeg számtalan más helyen jobban hasznosulhatna.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, a TEK minden rendvédelmi és katasztrófavédelmi szervezetnél jobban "ki van stafírozva", 13 milliárd forintos költségvetésébe bele kellett volna férniük az árvízvédelmi munkálatoknak. Jelezte, a TEK korában azt közölte, hogy mintegy húszezer órát dolgoztak a gátakon, de a Jobbik szerint ez legfeljebb nyolcezer órára tehető.

A szóvivő hangsúlyozta: azért is felháborító az ügy, mert civilek, egyéb szervezetek, egyesületek, egyházak is kivették részüket a védekezésből, és ők ingyen dolgoztak.

A TEK-kel kapcsolatban Mirkóczki Ádám azt mondta: folyamatosan hibákat követnek el, önmaguk karikatúrájává váltak. A Jobbik javasolni fogja a Belügyminisztériumnak, hogy szüntessék meg a szervezetet, mert a párt szerint ebben a formában nincs rá szükség, a 13 milliárd forintot pedig fordítsák a rendőrségen belüli bérfejlesztésre.

Hazudni nem szabad

A TEK "szemenszedett hazugságnak" nevezte és újra visszautasította az atlatszo.hu állításait – közölte a TEK társadalmi kapcsolatok osztálya Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatójára reagálva. A közlemény szerint az internetes portálon december 6-án Becker András: "Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító?" címmel megjelent cikkének "hazug állításait és spekulatív következtetéseit" a Terrorelhárítási Központ vezetése és teljes állománya már a cikk megjelenése napján is határozottan visszautasította. Vasárnap viszont ismét bejárja a sajtót a Terrorelhárítási Központ árvízi munkáját "kritizáló és lejárató hazugságáradat", ami a portál cikkén alapul – írták.

A Terrorelhárítási Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: tisztelik és becsülik az atlatszo.hu portált, mert "fontos dolgot tesznek, szükség van rájuk". Hozzáteszik, emellett viszont biztosak abban, hogy a portál minden munkatársa és Magyarország minden jóérzésű állampolgára egyetért abban, "hazudni nem szabad".

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Fel kell számolni ezt a nem is titkoltan magánhadseregét a csúti Belizárnak!
gabrella
Szégyen! Ennyi pénzért segítettek és van pofájuk még a fizetésüket is felvenni?
Más embernek ingyen kell?!
Szvetlana
Megérdemelték, mert nem tepertek le egyetlen öregembert se, viszont biztosították a helyszínt Orbán fotózására:))
Az a pénz már rég lefolyt a Dunán:))
silber13
Fel kell számolni ezt a nem is titkoltan magánhadseregét a csúti Belizárnak!
űrbán
Tehát agyhalott nácik!
"110 millió forintjába került az adófizetőknek a TEK részvétele a nyári árvízi védekezésben. A szervezet azt állítja, munkatársai rendes napi munkaidejükön felül több mint 20 000 órát töltöttek a gátakon. Ennek a százmilliónyi tevékenykedésének azonban alig van nyoma – írja az Átlátszó. "

MILYEN 120 MILLIÓT? Vagy 10 milliót ti akartok ellopni?
laszlobihari
@gabrella: Ne haragudj, de ha segítek azt ingyen teszem ha nem fizikálisan segítek akkor pénzt adok, de mindig anyagi haszon (nyereség) nélkül! A TEK ezek szerint nem segített hanem dolgozott!(?) Az elszámolásukból kiderül, hogy ők 26-28 órát dolgoznak naponta vagy rejtett (titkos-fedett) létszámmal rendelkeznek,ez viszont már sz@r ügy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.