110 millió forintjába került az adófizetőknek a TEK részvétele a nyári árvízi védekezésben. A szervezet azt állítja, munkatársai rendes napi munkaidejükön felül több mint 20 000 órát töltöttek a gátakon. Ennek a százmilliónyi tevékenykedésének azonban alig van nyoma – írja az Átlátszó.

Október 9-én tette közzé a BM a 2013 július-augusztusi  támogatási listáját. A listán a legjelentősebb összegekkel a nyári dunai árvízi védekezés költségei szerepelnek: közel 3 milliárdot kapott az Országos Vízügyi Főigazgatóság, 2,2 milliárdot a katasztrófavédelem. A nagy összegek árnyékéban szinte észrevehetetlen a Terrorelhárítási Központ (TEK) árvízi védekezésben való részvételére kifizetett 122 millió – írja az Átlátszó.

A számok alapján nagyjából minden hetedik védekezéssel eltöltött rendőr-munkaórára jutott egy TEK-munkaóra, és minden tizenkettedik homokzsákoló katonára jutott egy terrorelhárító. Katonákat, rendőröket, tűzoltókat és vízügyi dolgozókat tömegesen lehetett látni a híradásokban az árvíz legkritikusabb egy hete alatt – a TEK munkatársait viszont alig. Egész pontosan három alkalommal – olvasható a lap cikkében.

A hivatalvezető szerint a TEK munkatársai 20 000 munkaórát töltöttek el a gátakon a „napi szolgálatteljesítésen felül" – de ez a szám az Átlátszó szerint sehogy sem stimmel. "Ha – tegyük fel – 250 TEK-munkatárs egy héten keresztül a napi nyolc óráján felül teljesített még annyit, hogy a plusz munka összességében 20 ezer órát ad ki, akkor mindannyian napi 19,5 órát kellett, hogy dolgozzanak. De a létszám, és a gátakon töltött idő is kevesebbnek tűnik a példában szereplőnél" – teszik hozzá.

A TEK cáfol

A TEK "szemenszedett hazugságnak" nevezte és visszautasította az atlatszo.hu állításait – közölte a TEK társadalmi kapcsolatok osztálya. A szervezet szerint a cikkben felvázolt következtetések és állítások minden ésszerűséget nélkülöznek, a szerző által bemutatott számok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Egy jogállamban az ilyen állításokért és következtetésekért bíróságon kell jótállni. Ezt a TEK elősegíti azzal, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket: polgári pert indít és büntetőfeljelentést is tesz az ügyben – olvasható közleményükben.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Maradjanak csak a zsákpakolásnál ! A zsákokat még nem lőtték hasba...egyébként állami cégen keresztül lehet a legbiztonságosabban elsunnyantani a közpénzt !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
Valahol olvastam, hogy a Hajdú féle operett-társulat beperli az Átlátszót !

A TEK régen cumizott már egy jót...és ismét röhögnék Hajdún én is...
kiskutyauto
A rablópandúrok, akik egy hazaáruló gengszter-diktátor magánhadserege, nagyon jól tudják, mi a tökéletes bűntény. Így a legjobb lopni, fosztogatni... hajrá abszurdisztán hajrá orbanisztán
Tootsy
Valakire el kellett konyvelniuk azokat a beerkezo magansegelyeket, amit az emberek a kis penzecskejukbol felajanlottak, mert valahogy ki kell magyarazni, mire ment el a love, nem?
Desischado
De jó nekik! ott sem voltak, de ilyen órabérért, nem mondom, tényleg azbeszt vastagságú képük van! A közmunkások meg havonta kapnak 8 órában 47 000, 6 órában meg 37 000 ft-ot! Ez aztán a király, igaz Viktor! Hajrá, Abszurdisztán!
nezelodo
Miért, ha 2015-től a kéményseprők is mérnöki, rezsicsökkentett órabérben néznek a fekete lukba, nekik is megjár az "alamizsna"!
keresztapa
A terrorelhárítás azért jött létre, hogy a terroristák keressék, kutassák saját maguk, hogy hol lehet lenyúlni azt a pénzt amit, csak ők képesek megtenni, terror elhárítás céljából. Terroristát még igaz nem is láttak, de keresni lehet ,csak nem találják saját magukat. Szégyenérzetüket a pénz mentesíti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.