Idén eddig csaknem 100 ezer forint megtakarítást jelentett a kormányzat rezsicsökkentési programja annak a családnak, amelyet a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője látogatott meg pénteken Budapesten. Németh Szilárd azt mondta, ez is bizonyítja, hogy a rezsicsökkentés minden családhoz eljut, minden magyar családnál több pénz marad.

A kormánypárti politikus a főváros XVII. kerületében, Rákoshegyen egy száz négyzetméteres gázfűtésű családi háznál vizsgálta meg a közműszámlákat. A sajtótájékoztatón elmondta: a hattagú, többgenerációs család 2014-ben azzal számol, hogy éves szinten 200-220 ezer forint megtakarítása lesz az idei, összesen 20 százalékos rezsicsökkentés eredményeként.

Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy a vizsgált család számlái megfelelnek a rezsitörvény előírásainak, és a hatályos számlarendeletnek is.

A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, hogy a számlákon a sárga színnel kiemelt úgynevezett rezsibox tartalmazza a fogyasztást, a fizetendő összeget, az aktuális hónap megtakarítását, valamint a rezsicsökkentés óta eddig megspórolt teljes összeget is.

A rákoshegyi család július elseje óta 2634 forint vízdíjat, több mint 4300 forint csatornadíjat és 4250 forint szemétszállítási díjat takarított meg.

A család a villanyszámlán a januárban bevezetett rezsicsökkentés óta több mint 27 ezer forintot spórolt meg úgy, hogy ez csak részben tartalmazza a november elseje óta érvényes újabb 11,3 százalékos, vagyis összesen 20 százalékos rezsicsökkentést. A gázszámlán idén eddig 58 733 forintot takarított meg a család eddig, a legfrissebb rezsicsökkentés nélkül.

A család idén eddig összesen 97 298 forintot takarított meg, jövőre pedig éves szinten 200 és 220 ezer forint közötti megtakarítást vár – közölte Németh Szilárd.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Utána számoltam a cikkben említett család rezsi megtakarításának, igen különös eredmény jött ki.

Ha a villanyon megspóroltak öszesen27 ezer forintot, akkor a havi fogyasztásuknak 24 ezer ft.-nak kell lenni.
Ha a gázon megspóroltak 58733 ft.-ot, akkor a havi fogyasztásuk 100000(százezer) ft körül van.
Ez az átlagos magyar család? Ez egy reális fogyasztás? Valami nem kerek. Akkor mindenki jól jár?Hajrá rezsicsökkentés, hajrá 16%-os szjá!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
Nem lehetne ezt a százezret kipostázni amikor az erről szóló propaganda anyagot küldik ,bele rakni a borítékba azt kész! Mit szekálni a szolgáltatót.
jancsik68
@Kala Majka: Kölcsön kért a Felcsuti vajdától,s annak pártitkár apukájától!!
szaboria1
Akkor hogy is van ez , mert érdekesen alakult az idei gáz fogyasztásunk. Először is januárban nagy gyorsasággal lecserélte a gázórákat a szolgáltató. Most decemberben olvasták le az órát és láss csodát a megelőző évekhez viszonyítva nem nyerünk a gáz rezsi csökkenésével mert érdekesen több lett a fogyasztásunk. Két dologra tudunk G
gondolni vagy az ÓRA PÖRÖG GYORSABBAN VAGY A GÁZ HŐÉRTÉKE CSÖKKENT.
kkalman
@szaboria1: A harmadik: együtt mind a kettő!
De csak a nagyobb "élvezet" kedvéért.
m.macskosz
"A rákoshegyi család július elseje óta 2634 forint vízdíjat, több mint 4300 forint csatornadíjat és 4250 forint szemétszállítási díjat takarított meg."

Ezt hogy csinálták? Én nem tudok róla, hogy csökkent volna a fenti szolgáltatások ára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.