De igen. Tudom. A „ha” és a „volna” nem történelmi kategóriák. Így nem is lehet tudni, hogy mi történt volna akkor, ha ma nem Antall József emlékével, hanem a politikussal, mint parlamenti tényezővel szembesülne Orbán Viktor. Az azonban világosan látszik, hogy szerinte a világ mindent elfelejt akkor, ha ő csettintve ezt igényli. Persze, megtehetné, hogy nem provokálja az emlékezést. De ezt meg már írtam. Az önmérséklet pedig nem orbáni kategória.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@GeoCravker: Ja, a bűnöket a gyökerüknél kell elkezdeni felgöngyölíteni. A rendszerváltásban az ősbűn Antallal kezdődött. Ő nem volt elég erős ahhoz, vagy nem volt szándéka arra, hogy az új világ, amit elkezd építeni az új kormány és az ország, az tiszta lappal induljon, és igazságot szolgáltasson nem csak a múlt, hanem a jövő sérelmeiben is. Antall sokmindent elrontott, ott vannak a cikkben. A következő hatalmak pedig halmozottan rontottak az irányon.

Egyébként aki a leginkább támadta az Antall-kormányt, az éppen a Fidesz = 0rbán volt. Most ezt a szocialistákra tolni - amikor ékes bizonyítékok szólnak 0rbán ellen - simán hazugság, de ez a szó már túl kevés jellemezni az orbáni mentalitást. Persze, ez sem von le semmit abból, hogy a szocialisták sem választották az igazság útját, hanem az elrontott elképzelést vitték tovább. 2010-ben, amikor 0rbán szerint új világ kezdődött, akkor az történt, hogy ez a jövő egy még sötétebb irányba fordult.

Én attól félek, hogy ez a szörnyűséges rendszer méginkább bebetonozódik, ha a Fidesz jövőre nyer, neadjisten megint 2/3-dal. De az sem nyugtatna meg, ha az ellenzék nyerne. Bár kívánom, hogy a sok aljas törvényt eltöröljék, kezdve a rettenetes alaptörvénnyel, de a gondolat, hogy most jön egy új csapat, akik kidobnak minden szennyet, és kezdődik előlről minden, ez elkeserít. És ez még a kisebbik gond. A nagyobb az, hogy sokan vannak, akik nem szeretnék kidobni az elmúlt 3-4 év "eredményeit" (=eredménytelenségeit). Ők azok, akik bármikor hadra foghatók a Fidesz érdekében, és akár polgárháborúba is bocsátkoznának. És ez az, ami legkevésbé hiányzik ennek az emlúlt évszádokban annyiszor megtépázott népnek.
GeoCravker
@nemkati: Antallilag nincs mit vitázni azt hiszem. Egy középszerű politikus volt egy nem neki való szerepben.
A Fidesz az eddigi gyakorlat szerint bárkivel bármi áron össze fog feküdni a hatalomért. A legrosszabb egy Jobbik-Lmp-fideszes 4/5 lenne. Az LMP erre most eléggé rárajtolt azt hiszem.
nemkati
@GeoCravker: Igen? Akkor számíthatunk rá, hogy 4 év múlva nem lesz se Jobbik, se LMP? :DD
GeoCravker
@nemkati: Csak kérdés, hogy azt az árat meg tudja/akarja-e fizetni az ország?
Mert nem biztos, hogy nem megint a 3 milla kitántorgó országa leszünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.