A vásárlóerő-egységben (PPS) számított, egy főre eső GDP az EU 28 tagállamában széles sávban, 263 és 47 százaléka között szóródott 2012-ben. Magyarország az uniós átlag alatt, annak 67 százalékán állt, ami megegyezik a 2011-es szinttel. Tavaly a vásárlóerő-egységben (PPS) számított, egy főre eső GDP az EU 28 tagállama közül Luxembourgban volt a legnagyobb, több mint 2,5-szerese volt az EU28 átlagának és ezzel toronymagasan vezetett is – derül ki az Eurostat most kiadott statisztikájából. Ettől leszakadva ugyan, de 20-30 százalékkal az EU-átlag felett olyan országokat találhatunk, mint Ausztria, Írország, Svédország, Dánia, Németország vagy Belgium. Átlag feletti értékeket nem meglepő módon többnyire a nyugat-európai tagállamoknál találhatunk. Az átlag körül Olaszország és Spanyolország áll – előbbi kissé átlag felett, utóbbi kissé átlag alatt.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Hasítunk mint hülye gyerek nyári gumival a tükörjégen, csak az a kérdés mikor jön szembe a fa!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemzeti_nyugdíjas
MAGYARORSZÁG ROSSZABBUL TELJESÍT. HAJRÁ FITYMAsz !
guszty
Nem baj. A kormány a sz@rt is jó elő tudja adni. Már a harmadik rezsicsökkentést tervezi. Kócosfogúnak ezt be tudják magyarázni. Normális ember pedig átlát a szitán.
Meine Ehre heisst Treue
Dehogynem: az ország és a lakosság tönkretételét illetően a legjobb.
lópicigáspár
@coyote3: Jobban bizony! Hisz pártunk és kormányunk megmondta, márpedig amit megmondott és a 2/3 megszavazott az úgy van oszt jónapot!
Vasárnapiiskolás
Számok nélkül is tudja mindenki.Érezzük mint a hideget
joopapa
Hasítunk mint hülye gyerek nyári gumival a tükörjégen, csak az a kérdés mikor jön szembe a fa!
miazavalami
@almosd: igazán kiállhatnál a végére , és fújhatnál egy kis tüzet hogy a fidesz észrevegye merre van a kijárat! :-))
almosd
@miazavalami: miért ?hogy én legyek a lámpás a sötétben ,ennyi pénzért ,annyiért igen :-)),nekik is lámpást adott az úr ,csak eltörött :-)))
miazavalami
Az.
Azt a lámpást meg kell csináltatni.
Különben is én vagyok a fény az éjszakában! Nem tudtad?:-)
almosd
@miazavalami: ha nekem írtad ! a fény az éjszakában az az, Omega meg a Kóbor :-)))
coni
Nem tudom feltűnt e valakinek de azok a közgazdászok akik még kormányváltáskor vették a fáradtságot és levezették miért lesz tragédia az unortodox gazdaságpolitikából, mára már csak legyintgetnek ezekre a bődületes bejelentésekre amiket 5 percenként tesz a kormány.
jancsik68
Aki ezt a baromságot elhiszi,az is egy barom!Bár van egy - két nagy barom!!Igaz,ezt a fajtát Felcsúton kifejlesztették.
bukfenc
én már azért imádkozom: legyen holnap 2014 tavasza...
Mert addig még sokan beledöglenek zsirdsznóórbánc rémuralmába!!
Nil
Én már csak azt szeretném hogy találkozzak végre egy olyan emberrel aki úgy érzi és azt éli meg a mindennapokban hogy tényleg jobban mennek a dolgok. Egyelőre csak azt látom hogy már az is segítségre szorul vagy segítséget kér, aki eddig nem tette, nem szorult rá.
pbalage
Orbánt nem lehet kritizálni, minden lehetséges negatív kritika is le van tiltva.
De ha ő monjda, akkor biztos úgy van, mert a Viktor az Isten, a világmegváltó és mindenek felett álló hős, a nagy vezér, és a legnagyobb futbalista a világon! És még a rezsit is csökkenti!
Meg az agyműködést is.
orogordog
Akik havi 400-500 ezerből élnek fidesz hivatalnokok,cégvezetők, 2-8 millió-ból élő politikusok, azoknak sokkal jobb a 16% adóval.
Mi választok meg elvagyunk kakantva.
miazavalami
@almosd: ez egy viszonylag ritkán hallható omega szám. de szép.:-)
www.youtube.com/watch?v=HLztm3PD-KQ
Sztem te erre gondoltál.:-)
almosd
@miazavalami: nem ,de majd megkeresem ha időm lesz :-))
kkalman
Ezt csak a szotyadt narancsban, a narancsködbe burkoltak nem veszik, vagy nem akarják észre venni.
pacsni
feltalàltàk a melegvizet! mimàr 2-3 ève mondjuk, de mèg most sem akarjàk belàtni, hogy igy van.
deviance
@soper: ha a csótányok elmennek, jönnek a patkányok, döglegyek és más gyönyörmények
dinnyecsősz
Igen, Magyarország jobban teljesít. Azért a pokrócot magamra terítem, úgy gépelek, mert a gázszámlámat ma hozta meg a postás. 13.000.- forint és még nem is volt tél.
eberti
Tévedés!
A számháborúban jobban teljesít Magyarország...
A Tündik bündije
@kkalman: Na igen. Tegnap a fészbukon megpróbált meggyőzni egy ilyen turbó fokozattal agymosott vénasszony, hogy meredeken zuhannak az árak, minden egyre olcsóbb, és a nyugdíja egyre többet ér. Mikor megkérdeztem tőle, árulja már el, hány éve járt utoljára bevásárolni, vagy egyáltalán mi az értelme van ennek a hazudozásnak, amit csinál, felháborodott, hogy milyen nemzetietlen, Viktorka szavára nem adó szemétláda vagyok...
mariaberta
Ez ki van zárva, Orbán megmondta és egyfolytában mondja, Magyarország jobban teljesít.
JAJMÁR
Ezt a valóságot sokan ráncos homlokkal fogadják, a haragjuk a hírvivőre száll, hiába mondjuk, hogy a számok nem hazudnak, Magyarország nem teljesít jobban... csak a száraz kenyeret majszolják, és azt hiszik az "áldozatuk" nem hiábavaló :(
Vajon felébrednek-e?
kkalman
@JAJMÁR: Nem valószínű, hogy felébrednek. A száraz kenyérbe, amit majszolnak, valaki valami nagyon jó anyagot sütött, ami nem engedi őket felébredni. Csak azt hallják, amit a nagy vezír szófosói mondanak, vagy videoklipen mutogatnak.
Desischado
Igaza van, Viktátornak, ők tényleg jobban élnek a milliós jövedelmeikből! A nép meg le van sz@rva! Azért létesült Csepelen a szegénytemető, azért van egyre több mélyszegény, és közmunkás! Akik a hétköznapokban élnek, azok ezt nem igen látják! De ahogy Tündik Bündie mondja, vannak ilyen agymosott nyaloncok, mint az a vénasszony! Nekik is megkéne tapasztalni, milyen királyul élünk! Mikor nincs munka, csak a segély van, vagy a kis fizetés, az aztán a szuper! Igaz, Viktorovics Hazugovics bán?
kiskutyauto
Hazugság. Rágalom. Hamisítás.Összeesküvés. Világkonspiráció! Mindenki mimagyarok ellen van. Nemzetközi pénzügyi körök, balliberális pénzemberek, kozmopolita oligarchák, bilderbergek, szabadkőművesek, illuminati, világkormány, KGB, Moszad, CIA; USA, EU és Izrael, Rockefeller, Rotshield és Soros; Bajnai és Gyurcsány vezényletével és finanszírozásával, planetáris össztüzet zudít ránk, hazugságokkal, rágalmakkal, hogy bántsák szeretett Viktátorunkat és jobban teljesítő rezsi-rezsimjét... hajrá orbanisztán hajrá abszuridsztán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.