A tankönyvrendszer átalakítása megteremti az ingyenes tankönyvellátás alapját, ezért a Fidesz támogatja az erről szóló kormányzati javaslatot - közölte a nagyobbik kormánypárt sajtóirodája hétfőn az MTI-vel. Kiemelték: a kabinet célja, hogy idővel – felmenő rendszerben – minden általános iskolás diák ingyen jusson tankönyvhöz. Ennek első lépéseként már idén 720 ezer rászoruló és nagycsaládban élő diák kapott ingyenesen tankönyvet. A tankönyvellátásért az állam felelősséget vállal, „nem kizárva abból a tankönyvkiadásban érdemeket szerzett magánkiadókat sem” – hangsúlyozták. Az ügyben megkérdezték Rogán Antalt, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét is hétfői sajtótájékoztatóján. A politikus azt mondta: nem értenek egyet azzal, hogy „az iskolákban ma ilyen sokféle és sokféle logikát követő tankönyvet lehet használni”. Egy jó minőségű oktatásnak az is feltétele, hogy mindenhol azonos tudásanyag alapján azonos feltételekkel juthassanak hozzá a tanulók az alapvető ismeretekhez –...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@human: Az sem igazán jó, hogy nagyon sokfajta könyv volt egy egy tantárgyból. Mert a tovább tanulásnál már gondok lettek. Az idén pl. a szomszédom lánya sírva panaszkodott olyan példát kapott matekból amit nem is tanultak az általánosban.
JAJMÁR
Jobban tenné ez az ember, ha kevesebbet "ripacskodna". Semmit nem ért az iskolai tankönyvek tartalmából. Az ugyanis lényegében ugyanaz. Ugyanazt fogalmazzák meg másképpen, és vannak könyvek, ahol több az "apróbetűs rész", és vannak, ahol több a kép, ábra.
Főleg a kicsiknél, az írás -olvasás tanulásnál vannak módszerbeli különbségek.
Lehetnek a tankönyvek egyformák, de a gyerekek nem azok, és a feltételeik sem azonosak.,
magyarbakancs
Van valami igazság benne nem kell ennyi tankönyv kiadó és tankönyv sem.
human
@szaboria1: Az is előfordul, hogy benne van a tankönyvben a példa, de a tanár nem adja le az anyagot, mert nem színvonalas az matek oktatás. Ilyen is van.
Szerintem jobb választani a rossz és a jó tankönyvek közül, mint csak azt tudni, amit a központ tudatni kíván velünk. Én legalábbis nem szeretnék sok kis unortodox Matolcsi országa lenni.
Erről jut eszembe egy Hofi vicc az unortodox kocsmárosról.
Ember be megy a kocsmába.
- Adj egy korsó sört. - és letesz az asztalra 400 Ft-ot.
A csapos meg visszaad 100 Ft-ot.
- Hát ez meg mi? - kérdi a vendég. - Tegnap még nem adtál vissza 100-at a 400-ból!
- Ez igaz. De most nincs sör.
human
@human: UI.: Az árakat átírtam a maira persze, mert nem emlékeztem mennyi volt akkor a sör. Talán 10 Ft?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.