A Jobbik pénteken feljelentést tett a Gyermekrák Alapítvány ügyében a Legfőbb Ügyészségen hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt – jelentette be szombati sajtótájékoztatóján Szilágyi György.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő hangsúlyozta: álláspontjuk szerint az ügyészségnek hivatalból is eljárást kellett volna indítania az alapítvány ellen.

A Jobbik azt szeretné, ha a nyomozóhatóság komplex vizsgálatot folytatna az alapítványnál a karitatív szervezetekkel szembeni bizalom visszaállítása érdekében.

Szilágyi György felhívta rá a figyelmet: ha a Gyermekrák Alapítvány ügye miatt megrendül az emberek bizalma a karitatív szervezetekben, akkor csökkenhet a felajánlott támogatások összege, és így kevesebb segítséget kaphatnak a rászorulók.

Az Index kedden írt arról, "mentős körökben jó ideje terjed a pletyka", hogy a Gyermekrák Alapítvány Gyermekmentő feliratú Mercedesével reggelente Balogh István, az alapítvány elnöke furikázik otthona és a belváros között. A hírportál újságírója többször is tanúja volt, hogy Balogh István az adományokból vásárolt betegszállítóval teszi meg a távot budaligeti villája és az alapítvány VIII. kerületi, Rákóczi téri irodája között. A portál kérdésére az alapítvány elnöke azt mondta, a betegszállítót néha "közérdekű ügyintézésre" is igénybe veszik, de magáncélra soha nem használják.

Szerdán Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága azt közölte: fontosnak tartják, hogy a társadalom tisztán lássa, mire fordítják az életmentésre, a gyógyításra felajánlott összegeket az egyes, gyógyításért adományokat gyűjtő alapítványok. Ezért az átlátható adományozás érdekében Semmelweis garancia védjegyet vezet be.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön bejelentette, pártjuk rendőrségi vizsgálatot követel.

Az alapítvány pénteken azt közölte, hogy jogi lépéseket tesz "a méltatlan médiatámadások" miatt.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kala Majka
Miért kell mindig a felfedezett szélhámosokat feljelentgetni?

Az ellenőrzés ennyire nulla lenne már, hogy a hivatalos szervek ki sem tudják már maguktól szűrni a csalókat a tisztességesek közül?
eberti
Eddig állítólag azért nem nyomoztak mert nem volt feljelentés...
Most mit találnak ki,hogy ne kelljen nyomozni?
Szvetlana
Az alapítvány nonprofit cégek, itt nyereség ,mint olyan nem lehetséges. Éppen ezért ki kell vizsgálni, hogy a számlán miből keletkezett a hatalmas bevétel és akkor az, miért nem került oda, ahova kellett volna kerülnie.
A Balog látványos meggazdagodását pedig mindenképpen vizsgálja ki a NAV.
Az pedig elgondolkodtató, hogy egy létrehozott alapítványt, szóljon az bármiről, semmiféle ellenőrzésnek nem vetik alá. Bejegyezték, működik, de hogy hogyan, mennyiből -ezt senki nem tudja. A felajánlott összegek általában az adónk 1%-ából kerülnek jóváírásra, vagy a nagy összegű adományok, de ezeket már nem követi a NAV.
Kala Majka
"Az pedig elgondolkodtató, hogy egy létrehozott alapítványt, szóljon az bármiről, semmiféle ellenőrzésnek nem vetik alá. "

Szerintem TÖBB, mint elgondolkodtató!
bretagne
Szerintem ez megint csak porhintés. Amíg ezen rágódunk, nem foglalkozunk az áfacsalással.
Szvetlana
@Kala Majka: Igazad van több, mint elgondolkodtató, tehát ezt is törvényileg kellene szabályozni. Az eddig megalkotott 200 fidesz által javasolt és elfogadott törvény mellé alkossanak egy 201.-t

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.