A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adótitok és személyes adatok védelmére hivatkozva tagadja meg az arról a vizsgálatról szóló jelentés kiadását, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Horváth András áfacsalásról szóló állításainak elhangzása után egy hétvége alatt végzett el – közölte az LMP szombaton.

Közleményük szerint Schiffer András emiatt pert helyez kilátásba Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a NAV ellen.

Azok után, hogy Horváth András az áfacsaló hálózatokról szóló állításaival a nyilvánosság elé állt, az NGM egy két nap alatt elvégzett vizsgálatra hivatkozva állította, hogy az adóhatóságnál minden rendben van. Schiffer András és Ángyán József közérdekű adatigényléssel fordult a tárcához a vizsgálat jegyzőkönyvének kiadásáért – emlékeztetett az ellenzéki párt.

Az adatigénylést átvevő NAV-elnök a képviselőkkel közölte, hogy a jelentés kiadására a benne foglalt cégekkel kapcsolatos adótitok, valamint Horváth András feletteseinek és munkatársainak személyi adatai miatt nincs lehetőség – áll a közleményben.

Az LMP hangsúlyozta: a közvéleménynek joga van megismerni az NGM kétnapos vizsgálatának részleteit. A hatályos jogszabályok és az Alkotmánybíróság határozatai alapján is egyértelmű, hogy az adatkezelő szerveknek kötelességük a közérdekű adatok hozzáférését akár az igénylő által meg nem ismerhető adatok elfedése mellett biztosítani, miként Horváth András felettesei vonatkozó adatainak nyilvánosságát is – írták.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Melyik az az informatikai rendszer, amelyet 2 nap alatt átlehet világítani, mert ugye az adatlekérések indokoltságát is egyeztetni kell egy-egy ügyben meglévő adatokkal, a lekérdezett adat további sorsát is, ráadásul szombat-vasárnap volt az " átvilágítás" !

Röhej a köbön ! A fidesznyik most az életéért hazudik !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
áldott, békés, közpénzlopásos boldog új évet kívánok minden fideszes békemenetesnek!
nyanya001
Ez a Kövér féle demokrácia !
A választóknak ehhez semmi köze !
Csak fizessenek 40 féle adót amit kirótt ez a demokratikus kormány,
a tolvajoknak meg fedez a kormány !
qxy
Vagyis, Olyanok vannak benne akinek még a seggét sem lehet meg szagolni
Vagyis? csalók és gazemberek listája amely az ország kárára van = Kik is azok akik a hazára esküdtek és az ellenkezőjét teszik?
Éljem a Magyar törvény és igazság szolgáltatás .( ha rajtam múlna egy percig sem! ! )
Igaz csak egyet kellene felkötni és a többi húzná a szaros seggét .
Fradigege
A jó öreg komcsi trükk. Egyből zároljuk a bulikat a nyilvánosság elől. Ebből látszik, hogy szar van a palacsintában és ők is szarosak. Ezt csinálták szarcsányék is. Ha titkosítanak, akkor minden és mindenki rohad. Átlátszó, szánalmas.
Desischado
Éppen ez bizonyítja, hogy nyakig sárosak! Akinek nincs félnivalója, miért titkolózna?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.