Karácsonyra 27 milliárdot, Szilveszterre további 5 milliárdot nyert el a Közgép Hídépítő Speciál Kft. nevű leányvállalata. 5 milliárdból biztosítja majd Almásfüzitő és Komárom árvízvédelmét. 5 milliárdos közbeszerzést nyert a Közgép egyik leányvállalata. A HSZK Komárom 2013 konzorcium vezetőjeként nyerték el az árvízvédelmi munkálatok kivitelezését - írta a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva az Index hétfőn. A Környezet és Energia Operatív Program keretéből megvalósuló beruházás nyertese a Hídépítő Speciál Kft., amelyben 2013 februárjában szerzett többségi tulajdont Simicska Lajos cége. Az ötmilliárdért cserébe a Hídépítő Speciál javítja majd Komárom és Almásfüzitő árvízvédelmi biztonságát. Ők készítik a terveket és kivitelezik az építési munkákat is. A Közgép karácsony környékén 27 milliárdot nyert el, december 23-án egy, december 26-án négy tenderen hirdették ki győztesnek.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: F_Viktor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Na ez a beszéd, nem kell itt pöcsölni nokiás dobozokkal. Ebből már lehet visszaosztani a fideSSnek akár 20% ot is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@kkalman: Jogos amit írsz, s megoldást nem lesz egyszerű találni erre a Közgépes problémára.
Esetleg utána lehetne majd nézni a pénzmozgásának, hogy a milliárdos nyereségek hová csepegnek.
kkalman
@F_Viktor: De mindezt egy külföldiekből álló, független szakértői csoportnak kellene véghezvinni.
F_Viktor
@kkalman: Hidd el, ezeket a vizsgálatokat lelkiismeretesen elvigzi majd az új kormány is :-)
kkalman
@F_Viktor: Abban biztos vagyok, de én megnyugtatóbbnak látnám az egész vizsgálatot, ha legalább a közreműködne a külföld. Tudod, több szem többet lát alapon. És az sem tudható, hogy az ellenzékből nincsenek-e benne a KÖZGÉP mutyiban néhányan. A KÖZGÉP a szocik alatt is létezett, és akkor sem az utolsó sorban ácsingóztak a "munkára várva".
Desischado
@kkalman: Egyetértek, független vizsgálóbizottság kell, de akkora a trutymó, hogy elsöpörné az egész bandát orbántól kezdve, talicska lajosig! Bár már ott tartanánk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.