Ismeretlenek ismét meggyalázták a szentendrei evangélikus templom előtt felállított betlehemet szilveszter éjjel – közölte a Jobbik.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a szilveszter éjjeli esetről még senki sem tett bejelentést, ám ugyanennek a betlehemnek a december 29-ére virradóra történt megrongálása miatt már nyomoznak.

Lefejezték és leköpdösték a kisdedet Szentendrén

Akkor egy szentendrei lelkész értesítette a rendőrséget arról, hogy a betlehem öt figuráját összetörték. A helyi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt indított eljárást az ügyben – közölte a szóvivő.

A Jobbik felháborodását fejezte ki amiatt, hogy január elsejére virradóra ismét meggyalázták a szentendrei betlehemet. Mint írták, a tettesek lefejezték és leköpdösték a kisded Jézus jászolban fekvő szobrát.

Murányi Levente, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője, és Pál Gábor szentendrei elnök a közleményben kitért arra is, hogy a belvárosban található betlehemet az elmúlt időszakban többször is megrongálták, de a múlt éjszakai volt a legdurvább eset. Emlékeztettek rá: néhány héttel ezelőtt egy régi köztéri feszületet öntöttek le festékkel szintén Szentendrén, de az ország számos pontján megrongálták a Jobbik által állított adventi kettős kereszteket is.

A Jobbik elvárja a hatóságoktól, hogy gyorsan, határozottan és szakszerűen járjanak el a tettesek felkutatását illetően – hangsúlyozták.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

juditida
rossz helyen és rosszat fejeztek le, mondom én az ateista ! Nem az ártatlan bábun kell a nyomorunkat megbosszulni ! Felnőtt ember módjára 2014-ben tehetünk ellenük !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lenhardtibolya
Aki a keresztény vallás értékeit képes megrongálni és megalázni, az nem ember! (ahogyan azt sem tartom embernek, aki más vallás jelképeit rongálja). Magyarország egyelőre mégiscsak keresztény, európai országnak számít, tehát akárhonnan is jött a támadás, az bizony az európai kultúrát vette célba. (Ha tudatlanságból származott, akkor azt üzenem a vandáloknak, hogy Isten előtt komoly fenyítésre számíthatnak, de addig is jó volna, ha a hatóság határozottan intézkedne!)
berkabela
Nem kell ezen felháborodni,ez egyszerű orvosi eset.Biztositani kell az elmebajosoknak a gyógyszert!
Nil
Pont a jobbik szólal meg? Az tény hogy ilyet normális ember nem csinál-de kérdés: mekkora lehet az elkeseredés ebben az emberben? ÉS kérdés az is: a papok egy része nap mint nap meggyalázza Jézust (Pedofília, homoszexualitás, politikai beszédek a templomban, stb.) - a jobbik a Horthy szobor avatásával is ezt tette - ilyenkor miért nem szólalnak meg a jóérzésű emberek?
űrbán
@lenhardtibolya: Aki képes embereknek napi 8 óra munkáért havi 49.540 forintot "fizetni" azt minek neveznéd??
lenhardtibolya
@űrbán: A cikk nem erről szólt, hanem keresztény értékek meggyalázásáról.
nezelodo
"berkabela
Nem kell ezen felháborodni,ez egyszerű orvosi eset.Biztositani kell az elmebajosoknak a gyógyszert!"

Ajaj! Kicsit légy körültekintőbb, nehogy megvonják a magyarságodhoz való jogodat.

Szerencsére nem a parlamentben ülnek a tettesek, mert ha ott csuhásoznának, térdre imára bekiabálások hallatszanának, dezsvű érzésem lenne. A tetteiktől függetlenül még lehet belőlük a kereszténység elszánt védmelmezője, ha az érdekük azt kívánja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.