A Jobbik szerint nem maradhat a szovjet megszállást dicsőítő emlékmű a német megszállást elítélő emlékmű mellett a budapesti Szabadság téren, ezért arra kérik a kormányt, hogy helyezzék át a rákoskeresztúri Új köztemetőbe. Az Együtt-PM mindeközben a Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára tervezett emlékmű ellen tiltakozik.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Egyik szobor sem kell. Sem a szovjet, sem a német. Ültessenek egy hársfát, vagy építsenek egy díszkutat. Vagy padokat, vagy rózsákat, vagy mittudomén, de politikai jellegű szobrokkal hagyjanak már békén!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
A Jobbik megint kihuzta a populista lapot a pakliból.
A német megszállók szobra helyett meg sz...janak sünt. Harántfekvésben.
bretagne
Hagyják már békén ezt a szerencsétlen emlékműveket! Inkább az ország jobbításán dolgozzanak, ha tudnak.
Dr. Felipe
Azok a szovjet katonák nem jókedvükben hanem a megszálló német erők és csatlósaik ellen vívott küzdelemben haltak hősi halált Magyarország területén. Az a minimum hogy méltó emlékművet állítunk nekik.

A későbbi szovjet megszállás az már egy másik történet nem kell keverni a kettőt.

Ahhoz meg már nagyon perverznek kell lenni hogy a német megszállás 70. évfordulóján egyesek emlékművet akarnak emelni.
gazdag dezső
Igaz,hogy azok a Szovjet katonák nem önakaratukból jöttek ide,de a Magyar katonák sem önakaratukból mentek a Dón kanyarba meghalni!! NEKIK KELLENE TÖBB MÉLTATÁS,GYÁSZ,ÉS NEM A MEGSZÁLLÓ CSAPATOKNAK!!!GONDOLOM HOGY HITLERNEK SEM MINDEN KATONÁJA ÖRÖMMEL MENT A HÁBORÚBA!!ÉS NEM SZERETTE A GYILKOLÁSOKAT SEM!De én még nagyon emlékszem azokra a tettekre amikről szüleim beszéltek.A menekülő Németek az autóra felkapaszkodó Magyar katonák kezét puskatussal verték le,és akár fegyverrel is le kényszerítették!! Az Oroszok pedig megerőszakoltak öreg asszonyokat,és gyereklányokat,és elrabóltak minden értéktárgyat amit megtaláltak!!! Így kell rájuk emlékezni!! Erre nem kaptak ők sem parancsot!!Sőt !!!Azok a fiatalok akik semmit nem tudnak ezekről azok hallgassanak egy kicsit az öregebbekre ,akik át élték ezeket az időket!!Az MSZP utódpártjára,/MSZP/ pedig úgy nézzenek ,mint akik sok,sok embert hordtak a gulágra,és börtönökbe! Most szépítik persze magukat,de hiába!!!Igaz ők már azoktól is sokkal rosszabbak mert újabb változatban adták el az országot a volt nyugatnak!!Persze az nagy politikai váltás valahogy nagyon ,nagyon rosszúl sikerült,mert minden azóta soron következő kormány becsapta az embereket!!Így lettek újra nagyon,nagyon szegények,hajléktalanok,és dúsgazdagok,akik a szigetekre mennek üdűlni és így tovább!! Hát ez ,és ilyen lett a nagy politikai változás!!Az ami jó vólt azt s eltörölték,és hoztak rosszabbakat
tavaszi
hajlok arra hogy sem a szovjet...sem a német szobor nem kell...megtenné egy szép park ...közepén szökőkuttal...és egy tábla : 2014 -ben ezen a helyen emlékeztek meg magyarország német megszállásáról...valamint az azt követő orosz megszállásról...mindkét megszállás emberek millioinak halálát hoza. a világra...ennyi...ha a ruszki szobor marad...akkor egyértelmű,hogy a német nem is helye van...
keresztapa
Magyarország története csak akkor lesz hamisítatlanul igaz, ha azt a kort, ami a történéseket a maga valóságában ábrázolja, nem fertőződött politikával ! Maguk a történészek nem lehetnek politika által befolyásolhatóak, nekik a valóságot kell hitelesen folyamatában rögzíteni! A politika a hazugságok gyűjteménye,
amely a mindenkori: uralkodó akaratát tükrözi, valóság elkendőzésével, a különböző politikai áramlatoknak megfelelően,
kibékíthetetlen ellentmondásokkal. Lásd megszállás, a másiknak felszabadítás, hol ott mind két esemény egy ugyanazon tőről fakad, az ország önrendelkezésének feladása, más ország érdekének megfelelően. Ezáltal minden kor politikai ábrázolásának műalkotásnak helye van, mert minden politikai áramlat, az ország népét sújtotta, fosztotta meg, önrendelkezési jogától. Az önrendelkezési jog megfosztását kifejező műalkotásnak helye van az országban, mert minden áldozatot az ország népe szenvedte meg. Különbözőséget tenni helytelen, mert ellenérzéseket szít az államalapító nemzetiségek közt, és ez politikai tevékenység szüleménye, amely gazdasági haszonszerzés érdekében valósul meg, az áldozatok emlékének besározására, pénzel való kivásárlásával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.