Hiába finom, ha daganatos tőle a patkány és tumort kap a nyúl. Szeptembertől vége a húsok és halak erős füstölésének. A magyar szabály viszont közben még lazulhat is.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Miert is ennenek fustolt kolbaszt a nyulak meg a patkanyok? Ja, es a patkanyoknak a cigi is daganatot okoz, tehat ne is szijjanak... A piarol hogy velekednek ezen allatok? Es a parosodassal hogy allnak, ha mar a cigi, a pia meg a fustolt kolbasz betett nekik?
lenhardtibolya
Valóban nem jó a nyúl és a patkány példa a füstölt kolbásszal kapcsolatosan... Mellesleg azt hiszem, hogy a magyar hagyományok évszázadosak, és nincs annál finomabb, mint a házilag füstölt sonka, vagy kolbász. Ne vegye már el az eu még ezt is tőlünk? Ne kelljen nekünk is azokat a hirtelen-aromásított vackokat enni, amiket ők egészségesnek képzelnek. A rendesen megfüstölt húsfélék tartósak, nyáron sem romlanak meg (saját tapasztalat), tehát nem kéne "betiltani" ezeket. Egyébként mit fognak csinálni, hogy a tilalomnak érvényt szerezzenek? Most már az eu ügynökei fognak járkálni fináncként a vidéki füstölőkhöz és ott büntetnek?! Jobban tennék, ha inkább azzal foglalkoznának, hogy miért olyan szennyezett a levegő és az ivóvíz...
karma1
@lenhardtibolya: Igen, a fustoles egy hagyomanyos magyar tartositasi modszer, bar vilagszerte mondjak, hogy a fustolt aru rakot okoz, de ezt konkretan meg soha senki nem bizonyitotta be. A patkanyok es nyulak szamomra eleg gyenge bizonyitekok, plane, hogy a nyul inkabb a repat kedveli az etlapjan, mint a fustolt szalonnat. Az osszes nagyszulom, a papam es a mamam is disznovagaskor felfustolt husokat ettek egesz eletukben, es mindannyian a 90. ev feletti kort ertek meg... Nem a fustolthusban, hanem a millio mas kornyezeti szennyezesben kell keresni inkabb a rakkelto anyagokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.