Ezer-ezerötszáz ember gyűlt össze vasárnap délután háromkor az Alkotmány utcában, hogy elkezdődjön a Paks bővítése elleni tüntetés. Az Összefogás által szervezett demonstráción felszólal Bajnai Gordon és a Gyurcsány Ferenc is.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Vannak akik még nem olvasták el az öszödi beszédet csak a fideszes kivonatot?
És nem zavarja őket hogy a fidesz nem csak éjjel nappal hazudik hanem álmában és a tudatalattijában is csak hazugság van? Nagyon mélyre kellene ásni magukban az igazságért s akkor elszörnyednének attól amit tettek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@Horizont: Megtisztelsz véleményeddel, köszönöm. Amióta az energia ilyen kritikus kérdés lett, egy kicsit foglalkoztam vele. Nagyon jó lenne okos, intelligens szakemberekkel arról beszélni, miképpen lehetne lassan kiiktatni a nukleáris erőműveket és miképpen kellene a más tipusú energiaforrásokkal gazdálkodni. Különösen most, amikor még igénybe vehetők az erre is biztosított EU.-s források és a fogyasztás pedig most közel a fele a válságnak nevezett állapot miatt. Amikor visszaolvastam Trianonig, azt láttam, ..." az új határokkal a korábban egymást kiegészítő tevékenységeket vágták el egymástól. " Így a vasutakat, a bányákat a gyáraktól, stb. Amióta az EU. tagjai vagyunk, már nem kellene annyira fájjon az elvesztett területek után a szívünk. Tudom erre most lehazaárulóznak néhányan, de talán előbb gondolkodni kellene. A gazdasági élet megtorpanása nem csak nálunk okoz sok egyéb gondot, hanem a teljes Kárpát medencében.a Trianon előtt is a Kárpát medence különnemű, egymásra utalt tájak magasrendű szerves egésze volt.Ezt az akkori politika, mint most is, akkor is merev határokkal súlyos terhekkel, vámokkal és más diszkriminatív intézkedésekkel sújtotta.A nacionalista, soviniszta, irredenta politika pedig " sikeresen " összezavarta az itt élő népek fejét és ettől szenvedünk valamennyien még ma is.Erről könyvtárnyi irodalom van már. Meddig jutott el a mai politika? Itt most nincs erre hely ezt kifejteni. Csak egy " eredmény " szavazhatnak külhoni magyarjaink, amiért az új hazájuk megbünteti őket, elveszítik állampolgárságukat és más jogaikat. Ez aztán eredmény. De kinek eredmény ?A Kárpát medence össznépességének nem, az biztos.
De nézzük csak az energia kérdést. Mint kapisgáltam az előbbi írásomban, hol lehet a szelet befogni? Ahol folyamatosan fúj.A medence hegykerete azt hiszem erre bőven ad lehetőséget, a legkritikusabb természet és környezetvédelmi szabályok között is.Folytatnám egy következő idő és karakter keretben.
világlátó
@Horizont: A vízi energia kérdése. Mint többen, így például Deutsch Tamás EU.-s képviselő azt nyilatkozta, a Duna magyarországi 417 km.-es szakaszán nem lehet duzzasztóművet létesíteni, mert a meder, meg a sebesség, meg a hordalék meg ... szóval nem. Én természetesen ebben a kérdésben sem adok a megnyilatkozásaira.A Tiszán sem lehet, ezért maradnak a két hazai nagy folyóba ömlő kisebb, a hegyekből lezúduló folyók, amelyek alkalmasak villamos energia termelésére. / sok más haszon mellett /. Kőolaj, földgáz, szén , amiből még sokáig gazdaságos kitermelés lehetséges.
A törökök még 200 Euróért is kitermelik a szeneiket, nálunk a 100 Euro / tonnáért már nem nyitják újra a bányáinkat. A Kárpát medence fosszilis vagyona még sok évtizedig kiszolgálhatja a medence ilyen irányú igényeit.A természet- és környezetvédelem modern eszközeivel. A bioenergia pedig a mezőgazdaság és állattenyésztés nagy bázisai mentén telepítve hasznosítható. A geotermikus energia még nem igazán feltárt forrás. Természetesen ismert, de a rátelepíthető technológiák még csak itt - ott középületek, strandfürdők temperálására hasznosulnak. A szivattyú nélkül feltörő forró víz sok más területen is hasznosítható, majd visszapumpálható és szakadatlanul újra hasznosítható. A napkollektorok tekintetében a világ már igen előrehaladott technológiákat tudott produkálni. Az egyedi, családi házas technológiákat már felváltották a napkollektor telepek, ahol koncentráltan, tartósíthatóan, elosztó berendezésekkel komplett lakónegyedek, települések villamos és hőenergia szükségletét tudják megoldani. Ha mindezek " összehangolása, átvilágítása " a Kárpát medencében megvalósulhatna , nem kellene kígyót - békát ordítoznia néhány eszementnek akár az EU., akár az oroszok ellen. A függőség lényegesen csökkenhetne, az ilyetén együttműködés más irányokban is megindulhatna. Ahogy Fischer Iván úr mondta, " Olyan egyszerű volna egy virágzó szép országot építeni " itt a Kárpát medencében mindenkinek, akik itt élünk.
világlátó
@Desischado: Megteheti mert a legnagyobb támogatója az ellenzéke. Aki nem tartozik oda sem, ide sem, az meg nem számít. Ki a hibás? Most éppen ő és ők, akik a mai ellenzék segédletével kétharmados parlamenti többséghez jutottak. A vezér pedig tobzódhat a hatalmában, akár egy narcisztikus királyfi.
Megteheti, mert az ellenzék még kérdezni sem tud, nemhogy csípőből visszaverni és a padlóba döngölni azokat, akik most mint macska az egérrel ott és akkor alázzák le az Mszp szónokait, ahol és amikor akarják.A csatába sem Te sem mi itt és bárhol másutt, ahol talán hasonlóképpen hozzánk, véleményt cserélnek emberek, beleszólni nincs módunk. Talán ha közösen kitalálnánk valamit. De én antiCÖF nem akarnék lenni. Más kell.
magyarbakancs
Szívem szerint még 4-6 atom reaktor kellene hazánknak és a gázfűtést kilehetne váltani villamos energiával.
Mint Mondjuk a Finnek csinálják.
És akkor tényleg nem függnénk se a közel-keleti,se az orosz- gáztól.
Függenék a fűtőelemek elhelyezésétől ez igaz.
világlátó
@Horizont: Kedves Horizont ! Csak előre nézhetünk. Mi még tudunk örülni annak, hogy a sparhertet felváltotta a gáz vagy a villany tűzhely, nem is szólva a konyhagép csodákról. Csak előre mehetünk és az utánunk következők is. De hogy tudjuk rászorítani őket a gazdaságosságra, azt nem tudom. Talán majd a saját zsebük megtanítja őket. Bizonyára sok érdekes változás előtt állunk. Ahogy jött az olajkályha, majd a gázzal működő kazánok, ugyanígy jön majd egy újabb technikai eszköz. Én aztszerettem volna belopni a köztudatba, hogy kissé magasabbról lássuk a mi kis hazánkat, sorsközösségben a szomszédainkkal, akikkel most úgy vagyunk mint a kutya meg a macska. / a magas politika szintjén, meg az alantas politika szintjén. Mi valahol középen vagyunk és hol felháborodunk, hol szégyenkezünk /. Pedig kénytelenek leszünk valamennyien itt a Kárpát medencében megosztanunk mindazt amink van, mert csak így javíthatjuk komfort érzetünket . A politika persze még sokáig a kerékkötője lesz életünknek, de én optimista vagyok. Vagy összevész mindenki mindenkivel itt, vagy belátja minden itt élő nemzet, hogy át kell vegyük a magunk sorsa felett az irányítást jó együttműködésben szomszédainkkal a kölcsönös előnyök alapján. Talán így még a miniszterelnökünknek is igaza lesz, amikor arról vízionál, hogy mi leszünk az európai gazdaság motorjai.
keresztapa
Hogy titkosítva legyen egy államközi szerződés, ahhoz mindég lenni kell: egy becstelen személy, aki vállalja a titkosítás törvényes formáit. A titkosítás viszont, nem nyilvánosság érintett, tehát a köznek nem jó. Üzleti kötődésnek: viszont jövedelem biztos, amit titkosítani kell a felelősségre vonás miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.