Ezer-ezerötszáz ember gyűlt össze vasárnap délután háromkor az Alkotmány utcában, hogy elkezdődjön a Paks bővítése elleni tüntetés. Az Összefogás által szervezett demonstráción felszólal Bajnai Gordon és a Gyurcsány Ferenc is.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Vannak akik még nem olvasták el az öszödi beszédet csak a fideszes kivonatot?
És nem zavarja őket hogy a fidesz nem csak éjjel nappal hazudik hanem álmában és a tudatalattijában is csak hazugság van? Nagyon mélyre kellene ásni magukban az igazságért s akkor elszörnyednének attól amit tettek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
..a tegnap még 50 év volt, amikor a cirkusz kezdődött akkor 30...most 100.
...és valójában a kölcsön visszafizetés nincs is annyi ez a blokk életideje és az, hogy addig van orosz garancia alatt.
...tényleg folyamatosan hazudnak.
Hellcat
Független CÖF :D:D:D Ez a hónap poénja :D
Csizmás Kond
@Horizont: Szóval neked a 100 év igaz dolog,,,hm
Csizmás Kond
@joopapa: Én nem rajongok az atomért sőt kimondottan károsnak tartom, viszont mindennél olcsóbb
Az hogy különböző politikai helyzetekben másként beszélnek az csak azoknak feltűnő aki mostanig nem hallottak ilyent és a linkek is ugyanezt bizonyitják mindkét oldalról. Egyszer az egyik akarja és a másik nem máskor meg fordítva...mi pedig vitatkozunk egymással.
Csizmás Kond
@Horizont: "Már nem is az a lényeg mit mondnak hanem ki az aki mondja!"
Ez tökéletesen igaz.
...látod azért mégis van ami közös...:)
nemsemmi
A "független" CÖF azt mondja, hogy a bal oldali összefogás bohóckodik, mert öt éve ők akarták Paks bővítését, most meg ellenzik.
Akkor kíváncsi lennék a véleményükre Orbánról, aki 5 éve még teljesen mást nyilatkozott Oroszországról és putyinról.
Akkor Orbán a főbohóc???
A "független" CÖF szerint Gyurcsánynak el kell tűnnie a közéletből, mert az Öszödi beszédben bevallotta, hogy hazudtak a választások előtt.
Orbán nem hazudott? A választások előtt azt hazudta, hogy megvédik a magánnyugdíjakat, csökkentik az adónemek számát, és egy szót sem szólt arról, hogy saját maguk szaja íze szerint új alkotmányt készítenek. Szintén nem szóltak arról, hogy a bíróságok vezetésébe fideszes főnököt ültetnek. Nem hallottam arról a tervükről sem, hogy az adófizetők pénzén üzemeltetett közmédiából kitakarítják azokat akik nem elvakult fideszhívők, így a közmédia fideszes pártmédiává változott.

Nem tudom, hol vannak a megvédett magánnyugdíjjak. Azt mondta Orbán, hogy a bankoktól kell megvédeni. A költsévetés fogja kezelni, de mindenkinek lesz egyéni számlája amin rajta lesz amit a bankoktól átutaltattak. Tudja valaki, hogy hol van???
Orbán 2010 előtt a népszavazás nagy barátja, még a 300 Ft-os vizitdíj miatt is fontosnak tartotta a népszavazás kiírását, 2010 után a 3000 milliárdos magánnyugdíj és az általuk egyoldalúan megalkotott alkotmány, (amit egy-egy nekik nem tetsző bírósági ítélet után tetszés szerint módosítgattak) nem volt annyira lényeges kérdés, hogy népszavazáson kellene megszavaztatni a választópolgárokkal akikre hivatkozva mindig a kétharmadot emlegette.
Javaslom a "független" CÖF-nek, hogy szólítsa fel a jobb oldali pártokat, hogy szabaduljanak meg Orbántól, mert egy ilyen antidemokrata, hazug, bohócnak nincs helye a közéletben.
joopapa
Van ennek a fidessnek egy gusztustalan "bája"! Ez a nemzetinek csúfolt valami, egyátalán nem nemzeti döntéseket hoz! Megint a saját maguk hasznát nézik, a simicska, mészáros ,orbán stb, megint jól fog járni, itt lehet milliárdokat kaszálni! A politikus legjobb barátja a beton meg az aszfalt, azt számold meg darabra:) Egy atomerőműnél meg beton aztán van dögivel!!
Csizmás Kond
@Horizont: Ez a "suttyomban keblemre ölelem Putyint" szerinted igaz vagy csak újságírói fogalmazás ?
Szerinted csak úgy egy eu tag akinek mindent megszabnak köthetne egy ilyen mértékű szerződést ?
joopapa
@Csizmás Kond: Én nem vitázok, csak fura hogy a balosok hazudnak a jobbosok nem! Itt a baloldal se azt mondja hogy NEEEEEE! Csak hogy egyeztetés nélkül és hatástanulmány nélkül és a szakma álláspontját se igen kérték ki! És amikor ellenzékbe voltak, akkor népszavazást akartak, de hát ott a link erről is. És mondom ezt úgy hogy nem vagyok se jobbikos se fideszes se mszp szimpatizáns. Te túl közel állsz a fideszhez hogy reálisan lásd a dolgokat.
Csizmás Kond
@Horizont: Nézd, itt fentebb joopapa ma, 17:23 betett néhány linket olvass bele és meglátod, hogy mikortól téma az erőműbővítés...
...méghogy suttyomba...ilyen elképzelni...:)...mintha az óvodába lennénk...:))
Csizmás Kond
@joopapa: Mongyuk ebben tévedsz, soha az életben nem voltam Fidesz tag, és nem is leszek.
...és a hazugságról sem mondtam hogy az egyenírányú volna, hazudik itt mindenki akkorát amekkorát tud, viszont abban már meg vagyok győződve, hogy a Fidesz sokkal eltökéltebb az elhatározásaiban és abban amit mond mint mások, és ez is sokat számít.
joopapa
@Csizmás Kond: Baszus hol írtam hogy fidesz tag vagy,már bocsánat!!! "Te túl közel állsz a fideszhez hogy reálisan lásd a dolgokat".
Csizmás Kond
@joopapa: ...szerintem ha olvastál volna akkor is amikor Ferencet lemondatták más véleményen volnál...
Nil
Vannak akik még nem olvasták el az öszödi beszédet csak a fideszes kivonatot?
És nem zavarja őket hogy a fidesz nem csak éjjel nappal hazudik hanem álmában és a tudatalattijában is csak hazugság van? Nagyon mélyre kellene ásni magukban az igazságért s akkor elszörnyednének attól amit tettek.
Csizmás Kond
@Horizont: Víz a Dunában van elég...és lehet nem ő kellett volna intézze de szerintem örvendett, hogy kihasználhatja a helyzetet és Putyinnál vendégeskedhet.
...az atomról én is annyit tudok, hogy valami szövetszerűség és hogy neki nem lehet hazudni, mert mindenkin átlát.
mekkelek
@Horizont: És ugye hirtelen 10 évre titkosítani kellett a szerződést.
mekkelek
@Nil: Csak azt feszítik keresztre aki bevallja és azt mondja hogy ez nem mehet így tovább. Aki pedig minél gátlástalabbul hazudik abból isten lesz, ez ma Magyarország.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Valójában nem 100, hanem ezer év. Tényleg hazudnak. A megfáradt fűtőelemek letális sugárzási ideje évszázadokban mérhető. Igaz, már ma is kiszolgáltatott az ország az elhelyezés-feldolgozás tekintetében.
De ezt a közös kockázatot egyéni döntéssel kiterjesztve Orbán besorakozott a legbolsevisztább diktátorok sorába.
szaboria1
@Csizmás Kond: Ahhoz viszont mit szólsz, hogy 20 év múlva vissza szállítják az oroszok az összes atom hulladékot. Én már biztos nem élek addigra de a mostani fiatalokkal lesz igazán kiszúrva. Kis ország vagyunk ennyi hulladék tárolására.
joopapa
@Csizmás Kond: Mi van te be vagy rúgva? Mi a szent sz.r van a Ferivel, mit kéne róla olvasnom? És mit látnék máshogy? De én vagyok a hülye marha hogy leállok vitázni egy fidesznyik orbán nyalókával!!!
Csizmás Kond
@GeoCravker: Persze, csak a bolsevik akar olcsóbb áramot.
...amúgy ezt a szót élted vagy tanultad ?
Csizmás Kond
@Horizont: ..csak egy kis simogatás és megduzzad az magától...nekem elhiheted ?...a lépcsőn meg duzzogva nem tanácsos járni...
A 300 ft pedig csak arra volt jó, hogy ki az erősebb kutya...na meg arra, hogy nem mindig az a jó amit kívülről súgnak.
Csizmás Kond
@szaboria1: Semmit, mit kéne, nem én alkudtam meg velük.
...na de ha annyira titkos volt az a Putyinyi út honnan ez a pontos értesülés ?
Csizmás Kond
@joopapa: Látod fogalmad sincs miről van szó...
moiszikf
1000 tüntető? Gárdista kétszer ennyi van...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Kockázati felárral nem is igazán olcsóbb.
Bolsevik ügyben mit értesz. Az SZKP Sztálint megválasztó kongresszusán nem éltem. De ma már senki.
Viszont tudom mit jelent.
De még Paks építésénél is szélesebb körű előkészítés zajlott, mint annyi, hogy Kádár elment volna mutyizni Moszkvába.
Olvass utána, ha nem hiszed.
Ez a fajta döntési módszer inkább Sztálin és Rákosi korszaka. Amiről szintén olvasgathatsz Te is.
coni
Rosszabb lesz a helyzet mint a régi, szovjet-magyar barátság idején. A külföldi sajtó szerint a déli gázvezeték is orosz pénzből épül nálunk, a Mol-INÁ-ra is az oroszoknak fáj a foga, a gáztárolók államosítása is orosz szagú...Paks II. azoban überel mindent.
Természetesen nem a nukleáris energiáról van szó, nem is csak az oroszokról, hanem a szerződés tartalmáról: miért titkos? ha jó nekünk?
F_Viktor
@Csizmás Kond: - Miért is az atom lesz a legolcsóbb energiaforrás?
- Dunának mennyi a vízhozama: Benyögöd, hogy elég, az édes kevés.
- Villamoshálózat bővítésének kb. 1 000 milliárdját ki fizeti?
- Hol akarsz atomtemetőt építeni? Mészkőbe nem lesz ám megfelelő. De felépítése se, fillérek, valamint azt majd folyamatosan üzemeltetni kell, s az csak a költségvetést fogja terhelni évszázadokon keresztül.
szaboria1
@moiszikf: Több volt az mint ezer csak ugye a fidesznél az már egy milla lenne.
aremy
@Csizmás Kond:" simogatás"ugye a buksidat nem simogatja senki
karaj
Úgy gondolom (inkább meggyőződésem) , hogy @Csizmás Kond megszólalására nem érdemes reagálni , mert úgy viselkedik mint a fal borsó hányáskor.Minden lepereg róla, nem lát-nem hall , csak mondja a magáét ( a sok badarságot).Bocsáss meg néki Uram , mert nem tudja mit beszél !
moiszikf
@szaboria1: A létszám tekintetében én már régen nem hiszek a sajtónak. Számomra egy hiteles infó van, a légifotó, amit ÉN készítek. "A többi túró" :-)
excep
nem igazán bírom gyurcsányt de ezerszer inkább ő mint ez a szemét féreg orbán aki az igaz mondás bajnoka
világlátó
Úgy tűnik a paksi atomerőmű bővítése elúszott.Most már azok sem igazán adják a nevüket, akik eddig mellette voltak.Hirtelen megnőtt a felelőssége a támogatóknak. A társadalmi ellenállás lassan felülírja az ügyet. A nukleáris energia még egy - két évtizedig termeli a villamos energiát. Addig kell kifejleszteni Magyarországon, de talán még most kissé furcsán hallatszik, a Kárpát Medencében.
Áttekintve hazánk és a Kárpát Medence adottságait, geopolitikai helyzetét, geográfiáját, / már amit szerény könyvtáramban találtam /és úgy találtam, a megoldást együtt, okosan kell megtalálni.Nézzétek csak meg a környezetet. Hol lehet a szelet befogni, hol lehet a vizet duzzasztani, hol lehet helyi geotermikus energiát felhasználni és hol lehet a kisebb teljesítményű, de gazdaságosan működtethető biogáz motorokat működtetni. A napenergia telepek által működtetett erőművek nálunk a Dél Alföldön reális elképzelések. 2400 - 2700 órát süt a nap egy évben, / Svédországban 700 órát /.
Minderre van húsz évünk. Lehetetlen, hogy ennyire " beszükült " gondolkodás határozza meg az ország / és nem csak az ország / sorsát mind az energia, mind pedig a járulékos következmények, pl. a fűtőelemek biztosítása, a lehasznált fűtőelemek visszaszállítása, a folyamatos karbantartás, az alkatrészek biztosítása stb. /sorsát évtizedekre.Kár, mert ezt másképpen is elrendezhettük volna. Akár úgy, hogy csak modernizáljuk az egyes, majd a kettes blokkot, kellő előkészítéssel és ütemezéssel, miközben a megújuló energiaforrások megteremtését is visszük. Ebből így most politikai, sőt kampány ügy lett. Orbán miniszterelnök úr saját tévedhetetlenségébe vetett hite, a parlamenti kétharmad biztos támogatásának tudata, a dolog meggondolására szánt idő lejárta előtt, egyéni döntési helyzetbe hajszolta saját magát és a vele feltétlen egyetértő környezetét.
Kár azért is, mert nekünk nagyon fontos lenne a nagy orosz piac a kölcsönös előnyök alapján.
orogordog
314 ft 1 euró ez a kérdés a többi harmad rendű. Itt az ellenség a fidesz!!!
varirmag
Félő hogy a paksi bővítést is a hangos,harsány és erőszakos csoportok fogják eldönteni.
Ahogy a vízlépcső sorsáról is döntöttek.
Hiába no ! Ebben az országban sok millió atomfizikus,közgazdász és polihisztor él !!!
Majd ők döntenek :((( !
Desischado
Én nem vagyok sem atomfizikus, sem közgazdász, de hülye sem vagyok! F. Viktor, vagy nem tudom, melyikőnk már utalt rá, és én is kérdezem, MIÉRT KELL EZT TITKOSÍTANI, HA ANNYIRA JÓ NEKÜNK? Másodszor: Mi a fenének kell sebbel-lobbal, MINDENKI HÁTA MÖGÖTT, SENKIT SEM KÉRDEZVE, egy ilyen kiemelt fontosságú szerződést egy laikusnak EGYEDÜL MEGHOZNIA!!! MILYEN JOGON DÖNTÖTT EZ A NYOMORULT TITOKBAN A FEJÜNK FELETT?!?!?! Harmadszor, ki az a hülye, akik nem látja, hogy azért megy a tótum-faktum, hogy orbán meg a cimborái még jobban meggazdagodjanak, és az nem baj, hogy ATOMTEMETŐT CSINÁLNAK AZ ORSZÁGBÓL, ÉS HÁNY ÉVTIZEDRE ELADÓSÍTANAK MINKET? MILYEN JOGON MERI EZT ORBÁN MEGTENNI??? HOGY MERI ELADNI, VESZÉLYBE SODORNI A GYEREKEINK, UNOKÁINK JÖVŐJÉT, ÉS AZ ÉLETÉT?!?!?! ÉS KI AZ, AKI MÉG ENNEK HELYESEL??? AZOK EGYTŐL EGYIG HAZAÁRULÓK!!!
világlátó
@Horizont: Megtisztelsz véleményeddel, köszönöm. Amióta az energia ilyen kritikus kérdés lett, egy kicsit foglalkoztam vele. Nagyon jó lenne okos, intelligens szakemberekkel arról beszélni, miképpen lehetne lassan kiiktatni a nukleáris erőműveket és miképpen kellene a más tipusú energiaforrásokkal gazdálkodni. Különösen most, amikor még igénybe vehetők az erre is biztosított EU.-s források és a fogyasztás pedig most közel a fele a válságnak nevezett állapot miatt. Amikor visszaolvastam Trianonig, azt láttam, ..." az új határokkal a korábban egymást kiegészítő tevékenységeket vágták el egymástól. " Így a vasutakat, a bányákat a gyáraktól, stb. Amióta az EU. tagjai vagyunk, már nem kellene annyira fájjon az elvesztett területek után a szívünk. Tudom erre most lehazaárulóznak néhányan, de talán előbb gondolkodni kellene. A gazdasági élet megtorpanása nem csak nálunk okoz sok egyéb gondot, hanem a teljes Kárpát medencében.a Trianon előtt is a Kárpát medence különnemű, egymásra utalt tájak magasrendű szerves egésze volt.Ezt az akkori politika, mint most is, akkor is merev határokkal súlyos terhekkel, vámokkal és más diszkriminatív intézkedésekkel sújtotta.A nacionalista, soviniszta, irredenta politika pedig " sikeresen " összezavarta az itt élő népek fejét és ettől szenvedünk valamennyien még ma is.Erről könyvtárnyi irodalom van már. Meddig jutott el a mai politika? Itt most nincs erre hely ezt kifejteni. Csak egy " eredmény " szavazhatnak külhoni magyarjaink, amiért az új hazájuk megbünteti őket, elveszítik állampolgárságukat és más jogaikat. Ez aztán eredmény. De kinek eredmény ?A Kárpát medence össznépességének nem, az biztos.
De nézzük csak az energia kérdést. Mint kapisgáltam az előbbi írásomban, hol lehet a szelet befogni? Ahol folyamatosan fúj.A medence hegykerete azt hiszem erre bőven ad lehetőséget, a legkritikusabb természet és környezetvédelmi szabályok között is.Folytatnám egy következő idő és karakter keretben.
világlátó
@Horizont: A vízi energia kérdése. Mint többen, így például Deutsch Tamás EU.-s képviselő azt nyilatkozta, a Duna magyarországi 417 km.-es szakaszán nem lehet duzzasztóművet létesíteni, mert a meder, meg a sebesség, meg a hordalék meg ... szóval nem. Én természetesen ebben a kérdésben sem adok a megnyilatkozásaira.A Tiszán sem lehet, ezért maradnak a két hazai nagy folyóba ömlő kisebb, a hegyekből lezúduló folyók, amelyek alkalmasak villamos energia termelésére. / sok más haszon mellett /. Kőolaj, földgáz, szén , amiből még sokáig gazdaságos kitermelés lehetséges.
A törökök még 200 Euróért is kitermelik a szeneiket, nálunk a 100 Euro / tonnáért már nem nyitják újra a bányáinkat. A Kárpát medence fosszilis vagyona még sok évtizedig kiszolgálhatja a medence ilyen irányú igényeit.A természet- és környezetvédelem modern eszközeivel. A bioenergia pedig a mezőgazdaság és állattenyésztés nagy bázisai mentén telepítve hasznosítható. A geotermikus energia még nem igazán feltárt forrás. Természetesen ismert, de a rátelepíthető technológiák még csak itt - ott középületek, strandfürdők temperálására hasznosulnak. A szivattyú nélkül feltörő forró víz sok más területen is hasznosítható, majd visszapumpálható és szakadatlanul újra hasznosítható. A napkollektorok tekintetében a világ már igen előrehaladott technológiákat tudott produkálni. Az egyedi, családi házas technológiákat már felváltották a napkollektor telepek, ahol koncentráltan, tartósíthatóan, elosztó berendezésekkel komplett lakónegyedek, települések villamos és hőenergia szükségletét tudják megoldani. Ha mindezek " összehangolása, átvilágítása " a Kárpát medencében megvalósulhatna , nem kellene kígyót - békát ordítoznia néhány eszementnek akár az EU., akár az oroszok ellen. A függőség lényegesen csökkenhetne, az ilyetén együttműködés más irányokban is megindulhatna. Ahogy Fischer Iván úr mondta, " Olyan egyszerű volna egy virágzó szép országot építeni " itt a Kárpát medencében mindenkinek, akik itt élünk.
világlátó
@Desischado: Megteheti mert a legnagyobb támogatója az ellenzéke. Aki nem tartozik oda sem, ide sem, az meg nem számít. Ki a hibás? Most éppen ő és ők, akik a mai ellenzék segédletével kétharmados parlamenti többséghez jutottak. A vezér pedig tobzódhat a hatalmában, akár egy narcisztikus királyfi.
Megteheti, mert az ellenzék még kérdezni sem tud, nemhogy csípőből visszaverni és a padlóba döngölni azokat, akik most mint macska az egérrel ott és akkor alázzák le az Mszp szónokait, ahol és amikor akarják.A csatába sem Te sem mi itt és bárhol másutt, ahol talán hasonlóképpen hozzánk, véleményt cserélnek emberek, beleszólni nincs módunk. Talán ha közösen kitalálnánk valamit. De én antiCÖF nem akarnék lenni. Más kell.
magyarbakancs
Szívem szerint még 4-6 atom reaktor kellene hazánknak és a gázfűtést kilehetne váltani villamos energiával.
Mint Mondjuk a Finnek csinálják.
És akkor tényleg nem függnénk se a közel-keleti,se az orosz- gáztól.
Függenék a fűtőelemek elhelyezésétől ez igaz.
világlátó
@Horizont: Kedves Horizont ! Csak előre nézhetünk. Mi még tudunk örülni annak, hogy a sparhertet felváltotta a gáz vagy a villany tűzhely, nem is szólva a konyhagép csodákról. Csak előre mehetünk és az utánunk következők is. De hogy tudjuk rászorítani őket a gazdaságosságra, azt nem tudom. Talán majd a saját zsebük megtanítja őket. Bizonyára sok érdekes változás előtt állunk. Ahogy jött az olajkályha, majd a gázzal működő kazánok, ugyanígy jön majd egy újabb technikai eszköz. Én aztszerettem volna belopni a köztudatba, hogy kissé magasabbról lássuk a mi kis hazánkat, sorsközösségben a szomszédainkkal, akikkel most úgy vagyunk mint a kutya meg a macska. / a magas politika szintjén, meg az alantas politika szintjén. Mi valahol középen vagyunk és hol felháborodunk, hol szégyenkezünk /. Pedig kénytelenek leszünk valamennyien itt a Kárpát medencében megosztanunk mindazt amink van, mert csak így javíthatjuk komfort érzetünket . A politika persze még sokáig a kerékkötője lesz életünknek, de én optimista vagyok. Vagy összevész mindenki mindenkivel itt, vagy belátja minden itt élő nemzet, hogy át kell vegyük a magunk sorsa felett az irányítást jó együttműködésben szomszédainkkal a kölcsönös előnyök alapján. Talán így még a miniszterelnökünknek is igaza lesz, amikor arról vízionál, hogy mi leszünk az európai gazdaság motorjai.
keresztapa
Hogy titkosítva legyen egy államközi szerződés, ahhoz mindég lenni kell: egy becstelen személy, aki vállalja a titkosítás törvényes formáit. A titkosítás viszont, nem nyilvánosság érintett, tehát a köznek nem jó. Üzleti kötődésnek: viszont jövedelem biztos, amit titkosítani kell a felelősségre vonás miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.