Elkezdődött a paksi bővítésről szóló parlamenti vita, melyben Varga Mihály azt mondta, a beruházás a nemzeti szuverenitásunk egyik legfontosabb építőkockája. Szerinte nagyon kedvező feltételeket sikerül kiharcolnunk az olcsó hitelnek köszönhetően.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Ha igaz, hogy 5,5 és 7 % között lehet a hitel kamata, akkor azért annyira nem olcsó:)
coni
"Az oroszoktól érkező hitelt termelő beruházásokra fogják fordítani, nem fogják felélni, mint az előző kormányok az IMF-től felvett hitelt - fejtette ki Varga"

Innen látszik, hogy a többi sem igaz. Az IMF hitel jó részét eltőzsdézték (pl.Mol), a másik része az MNB devizatartalékát növelte meg, azt most osztogatja Matolcsy. A Mol részvény a felét éri mint amennyiért Orbán vette.
Az is hazugság, hogy a jelenlegi kapacitás nem elég az országnak (2032-37ig).
A hitelről még nem állapodtak meg, honnan tudja, hogy jó lesz, főleg amikor nem lehet még tudni mennyiért építik meg cakk-pakk. Lehet, hogy 6000Mrd lesz, lehet 9000Mrd., sokféle árat mondanak a szakemberek. Abban egyetértenek, hogy a jelenleg folyó atomerőmű beruházások 2x, 3x annyiba kerültek, mint ahogy tervezték.
Miből fogjuk kifizetni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.