A 21 éves Ferenc Dávid 16 éves kora óta él az utcán, helyzete reménytelennek tűnt. Egy adományozója a Facebookon kért segítséget, és azóta a fiút több százan keresték fel – írja a Hir24.

"DXN Család, kérlek segítsetek!!! Ma délután személyesen is találkoztam a 21 éves Ferenc Dáviddal, aki családi okok miatt hajléktalanná vált, egy fűtetlen, üres trafóházban éjszakázik, és napközben a Szent István körút 17 sz alatti Spar áruház előtt tanyázik! Szívesen vállalna munkát! Kertész, kertépítésben van gyakorlata, minden megoldás fontos lehet számára! Nem iszik, értelmes jóravaló srácnak látszik!! Kérlek benneteket tegyünk meg közösen mindent, hogy esélyt adjunk számára egy jobb, és szebb jövő lehetőségére!" – ezzel a poszttal indult Ferenc Dávid története.

16 évesen halt meg az édesanyja, ezután inni kezdett, mivel nem tudta feldolgozni a történteket. A családja nem nézte jó szemmel a fiú életvitelét, ezért abban maradtak, hogy el kell költöznie otthonról. Kezdetben albérletben lakott, de egy rosszabb periódus után azt is ott kellett hagyni és az utcára kényszerült – számolt be a Hir24.

"Volt két zsák ruhám, azzal mentem be a szállóra. Másnap semmim nem volt, de szó szerint semmim, még a bakancsomat is elvitték" – meséli. Dávid a munkalehetőségekről is hasonlóan nyilatkozik: "A közmunka kihalásos alapon megy, lehetetlen bejutni. A hómunka az egyetlen, de hó nélkül nehéz..."

Ám mindez már a múlté, miután ugyanis egy rendszeres adományozója feltöltötte a Facebookra a történetét, a budapestiek megmozdultak, és rengetegen döntöttek úgy, hogy megpróbálnak segíteni. Az ismeretlen jóakarók ruhát, munkát, lakhatást ajánlottak neki.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Már a közmunkára sem lehet bejutni? Lassan ott tartunk, hogy fizetni kell, ha közmunkás akarsz lenni. De legyünk büszkék, hogy diplomás portások és kőművesek országa lettünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
@Január: Látom neked még az sem megy. De ha igy gondolod annak az lehet az oka, hogy nekem van belőle, veled ellentétben.
DogAdventures
@Vizual: Ne kövessük az ösvényt, bármerre vezet. Inkább arra menjünk, amerre nem vezet ösvény. És hagyjunk nyomot.
JAJMÁR
Remélem a fiú érti, hogy ez kivételes helyzet, a facebook nem mindenható!.
A legértékesebb adomány a munka, és a lakhatás, mert minden csoda 3 napig tart, és az adományozók el fognak maradni :(
Jó lenne hallani a fiúról egy év múlva újra.
Vizual
@Január: Nem érted ? A szociális háló lényegét sem érted. Úgy, hogy ebben a kommentben - 22:19 - ne oszd az észt !
Vizual
@lóbabkonzerv: azt írtam, hogy a jövőjüknek vehetik Villon szavait. Csak igy irodalmibb volt, ha már Csokonaira hivatkozott, egy más kor, más emberére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.