Németország, Kanada, Ausztria. Ezekbe az országokba küld pénzt leginkább a magyar nyugdíjfolyósító – írja a Napi.hu.

Csak kissé változtak a nyugdíjasok bankolási szokásai, a növekvő számlaköltségek ellenére, nemhogy csökkent volna, hanem nőtt a banki átutalások száma a készpénzes fizetéshez képest – derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adataiból. A Napi.hu-nak kérdésre elmondták: mind számában, mind arányaiban nőtt a banki utalások száma – ez pedig részben cáfolja azokat a tavalyi híreket, melyek szerint a nyugdíjasok a növekvő banki költségeket látva jelentős mértékben tértek volna vissza a korábban megszokott postai kézbesítéshez.

Az ONYF legfrissebb adatai szerint 2014. január elsején az ide, 2,4 százalékos általános nyugdíjemelés után a legmagasabb saját jogú nyugdíj összege elérte a 868 080 forintot, míg a legalacsonyabb folyósított nyugdíj 28 500 forint volt – az utóbbi a nyugdíjminimum összege –, vagyis a különbség több mint harmincszoros. A tavaly szeptemberi ONYF-adatok szerint az átlagnyugdíj 113 013 forint volt, vagyis a csúcsnyugdíj csaknem 7,6-szorosa az átlagnak.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
De kurva nagy kár hogy nem én vagyok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Neked valami nagyon nagy zavar van a fejedbe! Nem vagyok különb a többi embernél, de lehet nem azonos értékű munkát végeztem mindenkivel, így magasabb fizetést is kaptam, ergó magasabb járadékot is fizettem, th. nagyobb összeget fektettem be, melynek nyilván nagyobb a kamata. A bűn cselekmény fogalma sem tiszta nálad, hogy melyik ügyvédet bízom meg az az én választásom, illetve pénztárcám függvénye. Mivel az ügyvédek díja bizonyos mértékben szabad árasak, az én választásom, hogy melyiknek a szolgáltatását választom. Azért mert egy ismert jó nevű ügyvéd magasabb tarifával dolgozik, az nem bűn cselekmény. Egyébként az ügyvéd a kliensétől nem jövedelmet, hanem díjazást kap.
Darthon1
@Tekla: a sok seggpart vakargató alap embert ne vedd kérlek egy kalap alá a munkájának élő, esetleg munkamániás és nem mellesleg magas szintű tudással rendelkező emberrel! Lehetnek és vannak jogszerű különbségek is ember és ember között. Én például nagyon sérelmezném, ha ugyanannyi nyugdíja lenne a kapca kiadó napszinti munkásnak, mint egy vájárnak. Belőled a sértettség, vagy az irigység szól.
Tekla
@Darthon1: Nem egyenlősdiről írtam ,hanem a nem normális különbségekről. Te sem érsz 31 szer többet mint a vakaródzó. Munkamániával ,meg pszichiáterhez kell fordulni , mint minden mániás betegséggel.
Tekla
@evacica: A tisztességtelen jövedelem szerzés , ma Magyarországon , jogilag definiált bűncselekmény! Azt választhatod akit akarsz , de nem verhet át , nem kérhet tőled tisztességtelen hasznot eredményező összeget!
Darthon1
@Tekla: értem, a korrupció és a tisztességtelen jövedelem az, amiből téged kihagynak! :-))))
Van egy szomszédom, egyszer akartam neki munkát adni, mert 22500 forintos segélyből él. Oszlopot kellett volna lerakni a kert végében. Mikor kettő és fél óra múlva lementem hozzá, megnézni, hogy mit csinál ötszáz forintos órabérben, láttam, hogy egy fél lyukat ásott ki. Ekkor megmutattam neki, hogy hogyan lehet fél óra alatt négy lyukat kiásni és elzavartam a vérzivataros pichába. Azóta nem szeret. :-)) Na az ilyen liflánder és köztem bizony van akár 31 szeres különbség is. Nem mellesleg hogy hogyan csinálja nem tudom, de minden nap a helyi kocsma, -ami itt a bolt ajtaja előtti térség-, előtt iszogatja a sörét. Én meggondolom, hogy vegyek-e egyet, nem lenne-e jobb helye annak a pénznek máshol. Ezek a kocsmai küszöbmajmok viszont vidáman megélnek a segélyből és a lehúzásokból.
Tekla
Ezt én is láttam a környezetemben , amíg a bolt és a kocsma nem ment tönkre és nem zárt be, nálunk. De nem lehet mindenki olyan tökéletes mint mi :) És pont ez az eset a tisztességtelen haszon, amikor 500 ért szinte semmit sem csinál! De ez van oszlopásósban is ,meg vállalkozóban is , akinek a szarul fizetett, kifosztott alkalmazottak teszik lehetővé a Seychelle-szigetesdit, a tisztességtelen haszonból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.