Németország, Kanada, Ausztria. Ezekbe az országokba küld pénzt leginkább a magyar nyugdíjfolyósító – írja a Napi.hu.

Csak kissé változtak a nyugdíjasok bankolási szokásai, a növekvő számlaköltségek ellenére, nemhogy csökkent volna, hanem nőtt a banki átutalások száma a készpénzes fizetéshez képest – derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adataiból. A Napi.hu-nak kérdésre elmondták: mind számában, mind arányaiban nőtt a banki utalások száma – ez pedig részben cáfolja azokat a tavalyi híreket, melyek szerint a nyugdíjasok a növekvő banki költségeket látva jelentős mértékben tértek volna vissza a korábban megszokott postai kézbesítéshez.

Az ONYF legfrissebb adatai szerint 2014. január elsején az ide, 2,4 százalékos általános nyugdíjemelés után a legmagasabb saját jogú nyugdíj összege elérte a 868 080 forintot, míg a legalacsonyabb folyósított nyugdíj 28 500 forint volt – az utóbbi a nyugdíjminimum összege –, vagyis a különbség több mint harmincszoros. A tavaly szeptemberi ONYF-adatok szerint az átlagnyugdíj 113 013 forint volt, vagyis a csúcsnyugdíj csaknem 7,6-szorosa az átlagnak.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
De kurva nagy kár hogy nem én vagyok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
töky
De kurva nagy kár hogy nem én vagyok!
m.macskosz
dr.Bárándy György az illető, aki hatszáz éves koráig dolgozott, (nem ment nyugdíjba)
ezért ilyen magas a nyugdíja. Na, meg azért, mert a nyugdíjalapja sem a minimálbér volt.
Na, meg azért, mert a KSH által kimutatott inflációt követő kötelező évenkénti nyugdíjemelés neki már nem 1-2ezer forint havonta. @töky: Azért kettőnknek is elég lenne, sőt még bevehetnénk 5-6 embert és akkor sem járnánk rosszul. :)
Szvetlana
Azt persze sehol nem írják le, hogy többezer embert kényszernyugdíjaztak, hogy megmeneküljön a munkanélküliségtől, vagy csak szimplán azért rúgták valagba, hogy átadja a helyét egy fiatalnak.
szablyafűrész
@m.macskosz: és azt honnét lehet tudni, hogy Bárándyról van szó ?
töky
@m.macskosz: Na tőle nem sajnálom. Olyan vállalkozótól sem sajnálnám, aki sikeresen vitte évtizedeken keresztül a boltját és rendes jövedelme volt és azután le is adózott. A simligép szerencsevadászoktól pláne, ha a politikai pályán töltött el évtizedeket és mindenhol semmi munkáért szardobálásért, nyomógomb nyomogatásért és még sorolhatnám.milyen semmi munkáért kapott havi milliókat, na őtőlük megvonnám, mint ezek a tetűk a kivénhedt szoci vezetőktől ahogy megvonták az emelt nyugdíjakat.
gomez
azzal semmi baj nincs hogy leadózott tisztességes fizetése után ennyi a nyugdíja bárkinek! A baj az hogy az a melós aki egy gyárban lehúzott 4o évet az örül ha elmehet nyugdíjba! Nem tud még éveket karos székben jó pénzért kihúzni a csávából hozzá hasonló keresetű embereket!!!
szablyafűrész
@Don Quijote: Kösz, azonban az is a cikkben van, hogy " De nem ő az első a listán." !

Vajon hány van még, aki 90 évesen kérte a nyugdíja megállapítását ?
m.macskosz
@szablyafűrész: Itt a Propelleren olvastam valamikor, hogy 800ezer fölött van a nyugdíja.
Érdekes módon a kommentelők többsége nem irigykedett rá, vagy sajnálta tőle, holott itt többek szerint irigyek vagyunk a "gazdagokra". Ha sikerül megtalálnom, belinkelem.
m.macskosz
@m.macskosz: Na, látom, már megelőztek, bocs.
csa-csa
@Szvetlana: "vagy csak szimplán azért rúgták valagba, hogy átadja a helyét egy fiatalnak. "
inkább erre tippelek
Pisti271
Régebben láttam olyan statisztikát, mi szerint a nyugdíjam a fölső 10%-ban van.
Szvetlana
@m.macskosz: 15.27 A Bárándyval kapcsolatban igen, egyetlen egy ellenkomment sem volt, mert tudták róla, hogy balos. Nyugdíjba is mehetett vona már 25 évvel ezelőtt, de nem tette, hanem "dolgozott "tovább. ( Én pedig tudom, hogy a tárgyalások alatt szépen csendben szundikált) No és konkréte nem ő írta meg a szükséges periratokat, hanem a stábja, ő a nevét adta hozzá. Gondolj bele, az életkorát illetően volt neki ekkora munkabírása??? 70-85 évesen?
radios45
@gomez: szerintem meg nagyon nagy a baj ebben az országban.
Mi az hogy valaki pl.egy politikus, államtitkár vagy egy cég mendezser keres évi 12-16milliót,
a melos a kiválló szakmunkás meg 70-90ez.ft.ot, de az Audiba is csak 110-120ezret, gűrizik mint az állat, a tudását adja 2műszakban hajt, és örül ha egyáltalán lesz majd nyugdijja.
'Mert itt Mo-n egyáltalán nem biztos hogy mindenkinek jut nyugdij, 8-10év múlva, főleg hogy azt ópártunk+kurmányunk vezetői lenyúlják, államosítják, kifizetik államadósság csökkentésére stb.
csal azt ne gondolja senki, hogy kifizet az állambácsi 3-400ezer gazdag nyuggernak, havi félmilliós nyugdíjakat, és az nem hiányzik a kasszából.
Dehogynem, épp ezért nem fog kapni, a nyomorult 35-40évet ledolgozott ,munkás, avagy időközben közmunkássá , ne adja isten munkanélkülivé vált sok ezer ember semmit, vagy ha kap is csak 25ez.ft.ot, ami semmire nem elég.
Erről volt is cikk az indexen, tavaly, a kiskeresetűek nyugdíjszámitásánál az utolsó 5-6év sokat számít, átlagban max.a fizetésük 40%t kapják csak meg, ha elérik +élik a korhatárt, és ha lesz elegendő évük.
szemétség ami itt megy, ha nincs valakinek jó állása, nincsenek tartalékai, akkor könnyen az utcára kerülhet, éhen halhat, odahaza, senki nem segít rajta.
Mert magyarország jobban teljesít!
Létbizonytalanságban nyomorgók koldusok számában bizony bizony, az elsők vagyunk.
Tekla
@m.macskosz: Ezért kellene az emeléseket , akár csak a rezsi csökkentést , egy összegűvé tenni! Jövedelemtől független összegként, segítene mérsékelni a 31 szeres különbséget ember és ember között. Nem az egyenlősdi híve vagyok , de ekkora különbség irreális!
m.macskosz
@Tekla: Nekem az a vesszőparipám, hogy a jókor, jó helyen lévő csókosok az én adómból vastagon kapnak fizetést, amiből persze jócskán megy a nyugdíjalapba,
ergo magas lesz a nyugdíja.
Aki megtermelte neki, annak meg alacsony, mert a bére is alacsony.
Én egy bizonyos összeghatár fölött befagyasztanám a nyugdíjak és az emelések összegét.
Más az, ha valaki vállalkozóként korrekt módon a magas jövedelme után fizeti a járulékot és majdan annak fényében kapja a magas nyugdíjat, de egy huszonharmadik senki, aki pl.diploma nélkül lett államtitkár ill.miniszter, miért is élhet egész életében krőzusként?
Példa: Zsiga Marcell, aki végigseggelte a jogi egyetemet ingyen és most milliókat kaszál
közszolgaként.
m.macskosz
@Szvetlana: Hja, kérem, ott már a nevet fizette meg a delikvens.
Aki meg tudta fizetni a Bárándy ügyvédi irodát, azt nem nagyon
sajnálom, sőt! Ettől persze még Bárándy adózott, valószínűleg
elég sokat. Fizetett nyugdíjjárulékot, szintén elég sokat.
A többi meg már nem jogtalan, legfeljebb etikátlan. :)
Darthon1
Nem akarlak benneteket elkeseríteni, de a Fidesz megszüntette a TB befizetési plafont nemrég. Ezáltal a nyugdíjak összegének a plafonját is. Előferdülhet az is, hogy Kövér elvtársnak majd ötmilliót visz ki a postás, helyett a fekete autó. :-))
m.macskosz
@Darthon1: De az is előferdülhet, hogy köteleskövérlaca befizet az államnak, nem nyugdíjat kap! (És akkor még olcsón megússza!)
Desischado
Aki "csak" fizikai melós, az éhbérért gürcöl, sokkal nehezebb, keservesebb munkán, ha egyáltalán van munkája, és nyugodtan nyomoroghat nyugdíjas korára, az ilyenek meg majd egy milkót kapnak, pedig nem szakadtak meg érte! Ez aztán az igazságos elosztás!
evacica
@Tekla: Már bocsánat, ha én több járadékot fizettem, nyilván magasabb is a nyugdíjam, és az emelések is ezáltal magasabbak. Miért lenne az igazságos, aki minimál bér után fizetett, az után kapja a nyugdíját, és az emeléseknél egyformán emelnének? Hány vállalkozó fizetett minimál bér után nyugdíj járulékot, pedig jóval többet kereset, most meg azon kesereg, hogy alacsony a nyugdíja!
csabee.m
Jelen pillanatban a volt elnök, Plagismittpál megkapja a köztársasági elnöki illetményt nyugdíjként. ez úgy emlékszem 1,5 millió.
Tekla
@evacica: Tipikus hozzáállás , aztán mennyivel vagy te különb mint a többi ember?
A te munkád mi a franctól olyan értékes , hogy ezért a magasabb nyugdíjon kívül a többi jövedelemből is többet érdemelsz?
Talán a többi aki vidéken nem kap munkát és a lelkét kidolgozza 50 ezerért , az nem is érdemel semmit, fagyon meg , dögöljön éhen , mert hol jön ez az aljadék a te különlegességedhez?
Tekla
@m.macskosz: Az elejével tökéletesen egyet értek. De akinek kiemelkedően magas a jövedelme , pláne vállalkozóként, ügyvédként. Az bizonyítottan bűncselekménnyel szerezte és ezért el kell kobozni , nem jutalmazni! Mert mitől is lesz magas a jövedelem? Attól ,hogy drágában értékesíti a szolgáltatását , termékét , mint a "tisztességes ára" . Vagyis 'tisztességtelen jövedelem'-hez jut , ami még mindig bűncselekmény, ebben az országban! Ne hogy már minden bűnűző , tolvaj , szélhámos nyugdíját kiemelté tegyük!!!
m.macskosz
@Tekla: Ez necces, ugyanis az ügyvédeknek szerintem nincs megszabva, mennyit kérhetnek, aki nem tudja megfizetni, nem megy oda.
Tekla
@m.macskosz: De akitől, elfogadja a többlet jövedelmet az ügyvéd , azt megkárosítja és ott már bűncselekményt követet el az ügyvéd.
evacica
Neked valami nagyon nagy zavar van a fejedbe! Nem vagyok különb a többi embernél, de lehet nem azonos értékű munkát végeztem mindenkivel, így magasabb fizetést is kaptam, ergó magasabb járadékot is fizettem, th. nagyobb összeget fektettem be, melynek nyilván nagyobb a kamata. A bűn cselekmény fogalma sem tiszta nálad, hogy melyik ügyvédet bízom meg az az én választásom, illetve pénztárcám függvénye. Mivel az ügyvédek díja bizonyos mértékben szabad árasak, az én választásom, hogy melyiknek a szolgáltatását választom. Azért mert egy ismert jó nevű ügyvéd magasabb tarifával dolgozik, az nem bűn cselekmény. Egyébként az ügyvéd a kliensétől nem jövedelmet, hanem díjazást kap.
Darthon1
@Tekla: a sok seggpart vakargató alap embert ne vedd kérlek egy kalap alá a munkájának élő, esetleg munkamániás és nem mellesleg magas szintű tudással rendelkező emberrel! Lehetnek és vannak jogszerű különbségek is ember és ember között. Én például nagyon sérelmezném, ha ugyanannyi nyugdíja lenne a kapca kiadó napszinti munkásnak, mint egy vájárnak. Belőled a sértettség, vagy az irigység szól.
Tekla
@Darthon1: Nem egyenlősdiről írtam ,hanem a nem normális különbségekről. Te sem érsz 31 szer többet mint a vakaródzó. Munkamániával ,meg pszichiáterhez kell fordulni , mint minden mániás betegséggel.
Tekla
@evacica: A tisztességtelen jövedelem szerzés , ma Magyarországon , jogilag definiált bűncselekmény! Azt választhatod akit akarsz , de nem verhet át , nem kérhet tőled tisztességtelen hasznot eredményező összeget!
Darthon1
@Tekla: értem, a korrupció és a tisztességtelen jövedelem az, amiből téged kihagynak! :-))))
Van egy szomszédom, egyszer akartam neki munkát adni, mert 22500 forintos segélyből él. Oszlopot kellett volna lerakni a kert végében. Mikor kettő és fél óra múlva lementem hozzá, megnézni, hogy mit csinál ötszáz forintos órabérben, láttam, hogy egy fél lyukat ásott ki. Ekkor megmutattam neki, hogy hogyan lehet fél óra alatt négy lyukat kiásni és elzavartam a vérzivataros pichába. Azóta nem szeret. :-)) Na az ilyen liflánder és köztem bizony van akár 31 szeres különbség is. Nem mellesleg hogy hogyan csinálja nem tudom, de minden nap a helyi kocsma, -ami itt a bolt ajtaja előtti térség-, előtt iszogatja a sörét. Én meggondolom, hogy vegyek-e egyet, nem lenne-e jobb helye annak a pénznek máshol. Ezek a kocsmai küszöbmajmok viszont vidáman megélnek a segélyből és a lehúzásokból.
Tekla
Ezt én is láttam a környezetemben , amíg a bolt és a kocsma nem ment tönkre és nem zárt be, nálunk. De nem lehet mindenki olyan tökéletes mint mi :) És pont ez az eset a tisztességtelen haszon, amikor 500 ért szinte semmit sem csinál! De ez van oszlopásósban is ,meg vállalkozóban is , akinek a szarul fizetett, kifosztott alkalmazottak teszik lehetővé a Seychelle-szigetesdit, a tisztességtelen haszonból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.