Li Ko-csiang kínai miniszterelnök meghívására a jövő héten Pekingbe látogat Orbán Viktor kormányfő – közölte Hung Lej, a kínai külügyminisztérium szóvivője pénteki sajtóértekezletén.

Előzetes kínai információk szerint a magyar miniszterelnököt az eddigi legnépesebb, vállalatvezetőkből, üzletemberekből álló delegáció kíséri. Pekingben üzleti fórumot tartanak, Orbán Viktor egyebek mellett előadást tart majd a kínai társadalomtudományi akadémián, a magyar kulturális intézet évadnyitóján pedig találkozik magyar diákokkal.

A magyar miniszterelnök várható útját tavaly június 27-én bejelentették Pekingben, ám akkor a magyar fél Orbán Viktor útjának egy későbbi időpontra halasztását kérte. A magyar kormányfő ugyanis akkor Brüsszelbe utazott, hogy felszólaljon az Európai Parlament Tavares-jelentésről folytatott vitáján.

Tavaly novemberben, a bukaresti Kelet-Közép-Európa-Kína csúcstalálkozón a kínai miniszterelnök megerősítette a találkozó közeljövőbeni lehetőségét.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Halszem: Remélem olyan, amelyiknél retúrjegyet nem lehet váltani.
Mobil123
"Orbán Viktor egyebek mellett előadást tart majd a kínai társadalomtudományi akadémián"- ezt meghallgatnám:-))) (mármint a nyekegést, mert beszélni nem tud )
silber13
@Turbó Pasi: " Kiina és Oroszország a jövő! " A te jövőd legfeljebb! Eredj rögvest, vár a tajga a tundra, odavaló vagy, a tigrisek tárt mancsokkal várnak!
Turbó Pasi
@silber13: Már pedig én csak az igazat mondom. Kína és Oroszország gazdaságilag emelkedik és most már ők határozzák meg, merről fúj a szél.

Tudja ezt az a Nyugat is, amelynek ti annyira szurkoltok, és annyira utáljátok a jobboldalt,
hogy képesek vagytok az egykori oroszimádatotokat gyűlöletté formálni.

Ebből is látszik, hogy a baloldalon sosem volt őszinte ez a barátság.

A mostani harag nem tudható be másnak részetekről, mint annak, hogy Orbánt
és a jobboldalt mindenáron gyűlölni kell, mert mást nem tudtok.

És ezért hazaárulóztok, miközben észre sem veszitek, hogy csak gazdaságilag előnyös
üzletet kötött a magyar kormányfő, ami mindenkinek jobb lesz.

A gazdasági függés, meg gyarmattá tevés, amivel riogattok, az éppen a nyugati globális
nemzetközi pénzügyi erők módszere, amit már Magyarországnak volt alkalma
megtapasztalni, sőt még most is tapasztalja.

Ja , és ezeknek csápoltok ti. :-)
silber13
@Turbó Pasi: Zavarodott elme hozadéka a szöveged. Tudod, ki kezdte, a gyűlölködést a Ianus arcúság megvalósítását, a megosztást? Ki kezdte el nagy tételben a lopásokat, lenyúlásokat, ki döfte hátba szövetségesének kikiáltott cinkostársát ? Ki nyalja az általa huszonéve elzavarni szándékzott oroszok hátsóját? Ki csinál most a paksi szarháziságával gyarmatot az országból és tudod, ki lapított máshol, amikor éppen szavazni kellett volna? A te törpe Belisariusod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.