Lázár János, Szijjártó Péter, Rogán Antal. Az Origo összehasonlította, hogy az elmúlt 12 évben melyikük mit hozott ki ebből a lehetőségből.

2011-ben, amikor nyilvánosságra került egy évekkel korábbi önkormányzati ülésen készült felvétel, nyilvánvalóvá vált, hogy Lázár János hogyan viszonyul az anyagi javakhoz: "akinek nincs semmije, az annyit is ér".

A vagyonnyilatkozatai szerint a családi segítséget és a fizetéseit jól fialtatta az elmúlt években: a családi házát 100 négyzetméterrel kibővítette, a szántóit megnégyszerezte, így már közel 40 hektáron gazdálkodhatna, a VW Polót Audi A6-osra cserélte, és értékpapírokban, biztosításokban, bankbetétekben közel 70 millió forintot tart – írja az Origo.

Szijjártó Péternek egyszerű képviselőként még csak bruttó pár százezer forintos jövedelme volt az Országgyűlésből, és ugyan képviselő volt a győri önkormányzatban is, de azért csak bruttó 158 ezer forintot kapott, más gazdasági érdekeltsége nem volt. Egy évvel később, 2003-ban vett egy 140 négyzetméteres házat Dunakeszin, amely azóta is megvan neki. 2004-ben már bármelyik fiatal pályakezdő megirigyelhette volna, mert az ingatlanok mellé tudott venni egy autót is, és már 18,7 millió forint megtakarítása volt.

Rogán Antalnak 2006-ban több nagy fordulat történt az életében: a karrierje annak ellenére felívelt, hogy ő vezette a Fidesz sikertelen kampányát: a belvárosi Fideszben megerősödött, és ősszel polgármesternek is választották. Magánéletében is változás volt: a válása után ekkoriban ismerkedett meg Cecíliával, akit nem sokkal később, 2007 nyarán feleségül is vett. Ehhez köthetően a vagyoni helyzete is nagyot fordult: az új kapcsolatot egy új, 141 négyzetméteres, II. kerületi társasházi lakásban kezdték el, amihez Rogán a vagyonnyilatkozata szerint egy banktól 30 millió, magánszemélyektől pedig 15 millió forint kölcsönt vett fel, ráadásul a lakás után 2,5 millió forint illetéket is kellett fizetnie – derül ki az Origo cikkéből.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Tehetséges politikusok.
Megtanulták törvényes eszközökkel,hogy lehet szaktudás és értékteremtő munka nélkül baromiul jól élni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
@Rezsicsökkentés: Akkor ez most a Fletóra,meg a Kókára is igaz ugyi,mert akkor meg vagyok nyugodva,na meg a Simonra is ugye.:-)))
szablyafűrész
Közönséges bűnözők, embernek öltözve !
Naki
Na, azért a buszvezetők is felelősek sok ember életéért s mégis csak bruttó 530Ft/óra a fizetésük. Számoljuk már ki ebből, mire is jut???
mate03
@Rezsicsökkentés: Inkább ugyan annyit lop .Nem így gondoltad?
kukac50
Jó,hogy sok mindenre telik Nekik,mert amit a szegény rétegtől elvettek azt szét osztották maguk között.
Desischado
Mocskos tolvajok, gátlástalan megélhetési herék!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.