Egy esztergomi intézmény 9. osztályában 24 gyerekből 23 négy vagy annál is több tárgyból bukott meg. A legjobb tanuló négynél kevesebb tantárgyból kapott egyest. A pedagógusok szerint a jelenség oka a gyerekek kiválasztódása, a 18 évig tartó tankötelezettség korábbi előírása, valamint a korszellem. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@soljanka: Sajna a ma friss pedagógusok már nem olyanok mint a régiek. A régi vette a fáradságot és segítette őket. Ma ledarálj az anyagot és nem érdekli értik e az anyagot. A rokonaim most 2 - 3 éve mentek el nyugdíjba kettő meg az idén. Azt mondják ha most lennének fiatalok már nem ezt a pályát választanák, mert teljesen az új tanítási rendel hazavágták az oktatást színvonalát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Másik
Semmi gond, nyertek egy plusz évet. Elhelyezkedni úgysem tudnának érettségi után.

Nem tudom mi folyik abban az intézményben, de azért én is megnézném a tantestületet is, nem csak a gyerekeket.
Azzal az elvvel, hogy félévben puszta ösztönzésképpen a rosszabb jegyet adják a gyerekeknek, soha nem értettem egyet. Miért nem lehet a bizalom megelőlegezésével ösztönözni, és a jobb jegyet megadni.

Remélem a média figyelemmel kíséri a továbbiakat is, mert tényleg érdekel, hogyan történhetett ez.
nehogymá
@világlátó: hol van ideje egy pedagógusnak a gyerekkel is foglalkozni?alsóban ,ahol ;
éppen megalapozhatnák az értő olvasást vagy irást,hajtják a gyereket mint a lovat.amikor én voltam iskolás (huuu)volt egy olvasókönyv rengeteg irólap irásfüzet.a könyvböl kellett másolni.nem kipótolgatni a hiányzó betüket.mindenképpen gyakorlás volt.most mi van?tantárgyanként 2 3 munkafüzet plusz könyvek meg füzetek.ha még egy torna órája is van a szerencsétlennek ugy megy iskolába mint egy málhás szamár. az osztály létszámra való hivatkozás is tanár függő,mi 38 an voltunk ,de a leghülyébb is tudott irni olvasni. a kisebbik fiamék a régi suliban 6 an voltak.még se elmebajnokokat termelt az iskola.amikor elhoztam azt mondta a tanár nem jó ha kevesen vannak mert nincs verseny. baj van,mert már az iskola se a gyerekkel van elfoglalva,,a családok(emberek) meg borzasztó morális állapotban vannak.sem magukkal se a gyerekükkel nem tudnak mit kezdeni.senki nem akar felelösséget vállalni semmiért,tolják egymásra mert ugy egyébként tanácstalanok.
varrólány
Sokan még bizonyos idő alatt sem tudják elolvasni a leírt szöveget nem hogy értelmezni!
világlátó
@nehogymá: Nem vitatkozom, én is így látom, tapasztalom. Néhány éve még nagy örömmel tanítottam egy szakközépiskolában. Mind a négy évfolyamban, sőt a 12 -es osztályokban is.Nagyon sok órám volt, de miután több év kihagyás után kaptam ezt a lehetőséget, szinte együtt tanúltam a diákjaimmal. Amit írtam korábban, azt nagy igyekezettel próbáltam megvalósítani. Voltak nehéz tanulóim, de nagyon gyorsan sikerült velük is normális kapcsolatot kialakítani. Voltak kollégáim, akik segítettek ebben, ahogy egy - egy tantárgyi vagy évfolyam záró értekezleteken egymásnak. Sok apró információval gazdagodott nmindegyikünk. Nagyon fontos a tanulók megismerése, akátrhányan is vannak. Voltak kisebb tűrőképességű és kevesebb empátiával bíró kollégák is, ők nehezen viselték a napi viszontagságokat. Mindig voltak és lesznek, akik feladják és máshol keresik boldogulásukat. A véleményemet továbbra is tartom, mert nincs más módja a gyermekeink emberré válásának, mint a jó iskola, a körültekintő oktató és nevelő munka. Ahogy a szülő sem mondhat le a gyerekéről, úgy a jó tanár sem. Ők a jövőnk és bárhogy is tévelyeg egyik másik, előbb - utóbb beáll a sorba és előbb mint utóbb megáll a saját lábán. Ehhez segítségre van szüksége. Célokra , amelyekért érdemes tenni, mert elérhető célok, / ha azok / Nem siránkozni kell és bűnöst kiáltani, az iskolát okolni, a tanárt szidni, hanem a családban együtt élni, az apával, az anyával és a gyermekkel. Ha kilökjük abból, elveszíthetjük. Valaha azt is megtanúltam, most is továbbadom: A meggyőzés és a kényszerítés együttes és helyes alkalmazása a megoldás a gyermekeink nevelésében. Nekem bizonyára szerencsém van, mert az én gyermekem és a már felnőtt unokám esetében ez a módszer bevált.Igaz, a szeretet mindig felülírta az említett módszereket.
kukac50
Most egy iskola igazgatónak egy rádió műszerészt akarnak kinevezni a Fideszesek.
Lehet,hogy a tanárok sem tanárok,hanem Fidesz talpnyalók?
Ez lehet az ok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.