Az Átlátszó perelte be a TEK-et, mert kíváncsiak voltak, mi került 122 millió forintba a védekezési munkákban. A szervezet először nem adta ki a pontos adatokat, a perirathoz azonban csatolták a pontos költségvetést – írja a lap.

A dokumentum tételesen közli a személyi és dologi kiadásokat az árvízi védekezéssel kapcsolatban. Megtudhatjuk például, hogy a védekezés 8 napja alatt összesen másfél millióért vásároltak ruházati jellegű felszerelést a gátakon szolgálatot teljesítő 722 fős állománynak: 680 ezer forintért gumicsizmát, sőt gumiruhát is, 141 ezerért; 233 ezerért porálarcot, 418 ezerért kesztyűt. Közel félmillióba került a szúnyogok elleni védekezés: 435 ezer forintot számoltak el szúnyogriasztóra. A rossz higiénés körülmények között a fertőzések elkerülése érdekében 506 394 forintért szereztek be fertőtlenítő törlőkendőt a védekezés nyolc napja alatt. Mindenki emlékezhet, és ma is ellenőrizhető a híradásokból, hogy igazi nyári idő volt, magas UV A és UV B sugárzás fenyegette a védekezőket – ez indokolhatja a 46 ezer forint értékű naptejbeszerzést.

FRISSÍTÉS – Az Átlátszó azt is írta, hogy a TEK 3 millió forintért vásárolt energiaitalt. Ezzel kapcsolatban a Központ a portál helyreigazítását kérte, mivel állításuk szerint az árvízi munkák idején nem 3 millió, hanem 105.639 forint értékben vásároltak energiaitalt, az elszámolási listán szereplő 3 milliós tétel az ételbeszerzésre vonatkozik. A cikk címét ennek megfelelően módosítottuk.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Hja kérem, vigyázni kell az operetthuszárokra. Az önkéntes védekezők persze örültek, ha egy tányér ételt kaptak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Nyaralni voltak vagy segíteni?
Akik önként mentek azok saját ruhába, zsíros kenyéren és teán voltak.
A TEK-nek miért jár kivételezés?
Desischado
Ez is ékesen definiálja, hogy mindenből lehet lopni, és az is tény, hogy nyaralni mentek oda!
jancsik68
A TEK-nek ingyen energia ital,félmillió gyerek meg éhezik.Ez az orbáni demokrácia lényege,ilyen az igazi magyar keresztény ember.Ha ezt Gyurcsány csinálta volna!!!Lenne most nagy kommcsizás!!
coni
Így már érthető miért csak bírósági döntésre voltak hajlandók kiadni az elszámolást. Azért ilyen túlterheltek a bíróságok mert a közérdekű adatokat többnyire (mire megy el az adónk) csak bírósági határozatra hajlandók közölni az emberekkel.
Ha az átlátszóra kattintok rendszeresen összeomlik a kereső...
1magyar
Csak nehogy úgy járjanak mint az ukrán Berkut rendőrök!kuruc.info/r/6/124441/
csa-csa
@1magyar: ez is igaz!
és végre valaki nem szándékozik folyó, tó, közvetlen közelében lakni!
Jól hangzott (trendi vót) annak idején, hogy "10 m-re lakunk a stégtől".
a természet erejére akkor sem,ma sem és ezután sem gondol majd senki!
pedig mekkora ÚR !!! (és nem csak a víz...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.