Pár hónappal ezelőtt, augusztus 15-én változtak legutóbb a jogosítványszerzés feltételei, januárban azonban nagyobb hírverés nélkül változtattak egy részletszabályon. A nyáron elfogadott módosítás úgy szólt, hogy az elméleti képzés (vagyis a KRESZ-tanfolyam) kezdetétől számított maximum kilenc hónapon belül kell jelentkezni elméleti vizsgára, ugyanezen időponttól számított egy éven belül pedig sikeres elméleti vizsgát kell tenni. A Tanulóvezető szakmai portál szúrta ki, hogy a januárban elfogadott és februártól hatályos szöveg szerint nemcsak a vizsgára való jelentkezésre szól a kilenc hónapos határidő, hanem legalább az első vizsgán is meg kell jelenni a tanfolyam első napjától számított háromnegyed éven belül. A sikeres vizsga letételére továbbra is az egyéves határidő érvényes, ha ez nem sikerül, ismételni kell az egész tanfolyamot.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Azt hittem, hogy végre valahára érettségihez kötik a jogsi megszerzését...
qwertt
@X-ray: Én is erre gondoltam + szigorú pszichológiai vizsgálat is kellene. A kettő együtt már az alkalmatlan vezetők többségét kiszűrné, ráadásul jóval kevesebb autó lenne az utakon, ami szintén nagyon hasznos lenne.
levarosbukta
@X-ray: Ezt ne kívánd, azért az durva dolog lenne, nagyon sok jó szakembernek nincs érettségije de a munkájához szükséges az autó.
A Tündik bündije
Én pedig azt hittem, végre kötelező lesz kiszűrni a funkcionális analfabétákat, és azokat akik a legminimálisabb felfogóképességgel sem rendelkeznek.

Oktató mesélte nekem:

Oktató: 10 és 2 óra irányokban fogjuk a kormányt.
Apucikedvence: Há' de azt hogy?
Oktató: Tudja. 10 és 2 óra. Mint a mutatós karórákon.
Apucikedvence: Gyá, hát én azt nem 'tom leolvasni csak a digitálist.
aremy
@X-ray: én annak is örülnék ha vissza álítanák a 8 osztályhoz!!!
Meine Ehre heisst Treue
@levarosbukta: Akinek valóban munkához kell, annál nem is kellene szigorítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.