A Medián és az Ipsos is arra számít a jelenlegi adatok alapján, hogy a Fidesz-KDNP nagyarányú többséget szerez az új Országgyűlésben – derült ki a Politikatörténeti Alapítványnak a parlamenti választásokról és a politikai előrejelzésekről szóló tudományos-szakmai konferenciáján, csütörtökön Budapesten.

Hann Endre, a Medián vezetője azt mondta, hogy "a mai számok alapján tuti" a Fidesz-KDNP kétharmada.

Závecz Tibor, az Ipsos véleménykutatási igazgatója közölte: ha a listás szavazatoknál 10 százalékpontnál nagyobb a Fidesz előnye – márpedig a februári mérések szerint a Fidesz-KDNP-nek legalább 9 százalékpontos előnye van a baloldali összefogással szemben – akkor kétharmados Fidesz-győzelem várható áprilisban.

Február eleji felmérésük szerint a legaktívabbak a Fidesz-KDNP támogatói (63 százalék), a baloldalon 53 százalék, a Jobbiknál 52 százalék a biztosan szavazók száma. A biztos szavazók között 51 százalék szavazna a Fidesz-KDNP-re, 33 százalék "a kormányváltó baloldalra", 13 százalék a Jobbikra és 2 százalék az LMP-re. Ebben az esetben 36 százalékos lenne a részvétel a választáson.

Ha azokat is figyelembe veszik tényleges voksolóként az egyes pártok táborából, akik még nem mondják biztosra a részvételüket a választáson, akkor a részvételi arány már 61 százalékra megy fel, a pártok között pedig 47-35-14-2 százalék lenne a szavazati arány.

A rejtőzködő szavazókkal kapcsolatban arról beszélt, hogy míg négy évvel ezelőtt 2500-3000 ember felkeresésére volt szükség, hogy legalább ezren válaszoljanak, ma 4000-4500 embert kell megkeresniük, de ugyanez a helyzet a telefonos kutatásnál is, 5-6 ezer felhívottból válaszol ezer, míg korábban 3,5-4 ezerből válaszoltak ezren.

Závecz Tibor a határon túliak preferenciáinak felmérésével kapcsolatban azt mondta, körülbelül két mandátumot befolyásolnak a levélben leadott szavaztok, "ezt most virtuálisan odaadhatjuk a Fidesznek és 0,1 részben a Jobbiknak", de nem végeznek méréseket, mert – mint mondta – nem éri meg a befektetett energiát.

Hann Endre azzal kapcsolatban, hogy mérésük szerint 57 százalék a biztos szavazó, azt mondta, ez kimondottan magas ennyi idővel a választás előtt, és visszaidézte, hogy ebben a ciklusban ez végig alacsony volt, és két-három hónapja "megy felfelé".

Mint mondta, mérésük szerint a Fidesz támogatottsága 36 százalék a teljes népesség körében, 39 százalékról "esett vissza", és ez az arányú csökkenés nem intézhető el egy kézlegyintéssel. A baloldali összefogás listája 23 százalékon áll, a Jobbiké 10-ről 14 százalékra emelkedett.

Az LMP-vel kapcsolatban azt mondta, a legkockázatosabb dolog lenne nyilatkozni arról, bejutnak-e a parlamentbe, mivel tartósan az 5 százalékos küszöb alatt vannak, de – mint fogalmazott – nem merné kijelenteni, hogy nincs esélye a pártnak a bejutásra.

Arról is beszélt, hogy januárról februárra nőtt azok aránya, akik szerint jobb lenne a kormányváltás, a kormányváltást óhajtók 26 százaléka jobbikos, 53 százaléka a baloldali ellenzékre szavazna. Mint mondta, felmérésük szerint az ellenzéki összefogás tényének nincs hatása az ellenzéki pártpreferenciákra.

Hann Endre kiemelte: a közvélemény-kutatások szempontjából kifejezetten kontraproduktívnak tartja, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke azt üzente a híveinek, mondják azt a közvélemény-kutatók megkereséseire, hogy Fidesz-szavazók, a szavazófülkében pedig szavazzanak az összefogásra. Milyen morális alapon áll az, aki felszólítja a híveit, hogy hazudjanak? – tette fel a kérdést.

A Tárki képviseletében Sík Endre vezető kutató arról beszélt: felmérésük szerint akik úgy érzik, az elmúlt négy év során jobb lett az anyagi helyzetük, jobban élnek és a jövő is "nekik áll", azok a többiekhez képest nagyobb arányban mennének el szavazni, és nagyobb arányban mennének el szavazni azok is, akik szerint nem kell kormányváltás.

108 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
@libelle: Nincs kétségem, ha ismét leülnek a székekbe, leszarják, hogy mit ígértek a választás előtt, mert akkor már nem lehet velük mit kezdeni újabb 4 évig, ennyi idő pedig elég lesz ahhoz, hogy az eddig véghez nem vitt mutyikat befejezzék és végleg megszerezzék az országot !

Ezért kell őket most mindenáron megbuktatni !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
nana! Azért én nem lennék ebben olyan biztos. persze csak akkor ha a választások tiszták lesznek. semmi tutyi , semmi mutyi, de ez sajna reménytelen. :-(
lajospapa
A magyar nép ne felejtse el, hogy most (még) nincsenek megszálló csapatok hazánkban, született királyunk sem aki örökölte hatalmát, tehát a fülkében szabadon dönt.
Választék is lesz bőven, öntik is rá a szöveget, győzze válogatni! Lehet, hogy az utolsó alkalom! Csak utána ne mondja senki, hogy nem ilyen lovat akartam!
silber13
A folyamatos lopások, mutyizások, és a hatalom érdekében akár az ördöggel is társulnának, a csalőás sorozat boritékolva!!
miazavalami
@silber13: Drága! Az ördöggel már társultak. Ő a vezírük...:-)
Jön a sötét szemeit meresztgetve , kikel a pokol habos lángjai közül. Üdvözült mosollyal nyugtázza, hívei alázatát, majd bemegy a parlamentbe...
szablyafűrész
A 2/3-ot nem hiszem én sem, de hogy a magyart egy semmit mondó, sima, tartalmatlan "nemzeti" szóval is meg lehet vezetni, az tuti ! Nem beszélve az átlag magyar számára nem sokat mondó rezsihülyítésről !
libelle
@szablyafűrész: A rezsihülyités! Amennyiben a választást a fidess nyeri, lehet a könnyeket törölgetni. Mert azt követöen definitiven fogja a rezsit emelni. Az államkassza üres, igy nem fogja tudja sokáig szubvencionálni ezt a nagy átverést.Lajospapa irta , hogy de késöbb ne mondja senki, hogy nem ilyen lovat akartunk
szablyafűrész
@libelle: Nincs kétségem, ha ismét leülnek a székekbe, leszarják, hogy mit ígértek a választás előtt, mert akkor már nem lehet velük mit kezdeni újabb 4 évig, ennyi idő pedig elég lesz ahhoz, hogy az eddig véghez nem vitt mutyikat befejezzék és végleg megszerezzék az országot !

Ezért kell őket most mindenáron megbuktatni !
QQCSI
2/3 remélhetőleg nem lesz, de a nagyarányú győzelmet borítékolhatják sajnos,
hála az aljas megelőző választási manővereiknek, a várható csalásokról nem is beszélve!
abacs62
A közvéleménykutatók a zsebükben vannak, ha nem azt írják amit ez a hülyegyerek mond, az állásukkal játszanak, Egy szavukat sem hiszem. Most sem lett volna 2/3-a, ha mindenki el megy szavazni. A pénzügyi válságból meg ez a féreg húzott hasznot.
mekkelek
Egy demokratikus fair választáson esélyük sem lenne a 2/3-ra, de mindent megtettek, bebiztosítottak annak érdekében hogy a demokrácia látszatja megmaradjon, de az ellenzéknek szinte esélye se legyen.
Dr. Felipe
@szablyafűrész: Hát van egy rossz hírem. A fideSSt csak az államcsőd tudja megbuktatni. Ez a baloldal legfeljebb megszorítani tudja őket, mondjuk szerintem sem lesz kétharmada a fideSSnek de tutira vehető egy fideSS-Jobbik fasiszta kurmány.
Ezzel biztosítva van az újabb négy éves szabad rablás hacsak nem jön az államcsőd.
Hellcat
Ennyire biztosak a csalásuk eredményében?
trenszmen
Jó előre belesulykolják az emberekbe a nyerésüket, így nem lesz feltűnő a csalásuk.
De akkor kihívják maguk ellen a sorsot, mert itt polgárháború lesz.
orogordog
átkel húzni a szavazó lapot azt kész. Orbán, Gyurcsány, Vona kinek és minek, semmit nem tettek az asztalra csak a zsebüket tömik.
verőce21
Esélyes, hogy úgy lesz! A mostani(szemét) választási törvények túlzottan támogatják a győztest. 42-45%-kal már lehet 2/3 helyet nyerni a Parlamentbe! :)

(De ez áll az ellenzékre is!)
szablyafűrész
@Dr. Felipe: Vagy egy tökös utcai haccaccáré...jó hosszan...
nezelodo
Örülök a hírnek, eddig kétszer is bejött!!
karma1
@orogordog: Gyurcsanyt hagyd ki, O a miniszterelnoksege ELOTT mar sikeres uzletember volt, mi tobb, DOLGOZOTT, ami a masik ket "urrol" nem mondhato el meg joszandekkal sem... Gyurcsany meg a miniszterelnoki fizeteset sem vette fol, szetosztotta a raszoruloknak...
karma1
Az allamcsod pedig erosen a levegoben log, ha eltolcsy ilyen utemben nyulja le a devizatartalekot, ahogy eddig tette, akkor bizony ez tobb mint valoszinu, hogy bejon... A rezsicsokkenteses oruletrol pedig csak annyit, hogy az Domino-elvkent fog mukodni: orban bedonti az energiaszolgaltatokat, nem lesz gaz, villany, mar a kozepvallalkozasok lesznek a kovetkezo aldozatok, es persze, ha nincsen kozepszektor, akkor a lakossag sem tud mit fogyasztani, es ekkor cseszhetik a 0 %-os inflaciot, mert tenyleges fogyasztas sem lesz... Ebbol a katyvaszbol pedig az Isten sem allitja talpra a magyar "nemzeti" gazdasagot...:-(((
F_Viktor
@karma1: Államcsőd nem valószínű, hacsak ne trükköztek hatalmasat a számokkal.
Rezsicsökkentés célja az energiaszektor átjátszása haverok kezébe, ha ez sikerül akkor Gyurcsány és Bajnai miatt lehet az árakat a duplájára emelni. A sok birka el is fogja hinni.
kiskutyauto
Nem kéne pedig örülni, mert ha választással nem szabadulunk meg a népnyomorító országfosztogató hazaáruló fasiszta agyhalott idióta orsósviktátortól és csicska-maffia söpredékétől, akkor garantáltan jön népharag és a lámpavas... én szóltam...
orogordog
@karma1: Gyurcsány mint a Bajnai ne vicceskedj már, hatalom éhes fanatikus. Nagyon feledékeny vagy az elmúlt 20 évből még az első 4 elment valahogy de azóta csak a süllyedés.
kkalman
Arra azért nem árt emlékezni, hogy 2002-ben is a lakáj közvélemény kutatók nagy arányú fitymasz győzelmet jósoltak. És lett belőle a zemuttnyócév.
orogordog
@verőce21: Neked nem mindegy de nekem és sok más embernek ebből a kínálatból tökmindegy melyik ingyenélő van épen feljebb. Sz@r kupac az egész politika A-Z-ig. Hogyan lopják az állam kaszát, milyen adót találjanak ki a népnek aki hatalomra juttatta őket.
modera
@miazavalami: Tiszta választás lesz, és akár a 2/3 - hoz is elég lehet. Okos ez a nép mégis talán...:-)
modera
@szablyafűrész: Jellemző, hogy te semmi mást nem látsz a rezsicsökkentésen kívül. Meglesz az a 2/3, utána még majd beszélgetünk (vagy nem?) :-))
modera
@QQCSI: Persze, máris itt van a legújabb elmélet, hogy csalás lesz a háttérben. Emlékszem, 2010 - ben is ezt állította a bukott baloldal...
modera
@libelle: Akkor már kezdheted is törölgetni a könnyeidet,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
modera
@Dr. Felipe: A Fidesznek köszönhetően nem lett eddig sem államcsőd.
modera
@kiskutyauto: Az jó, ha szóltál, csak senkit nem érdekel az állandó marhaságod.
modera
@karma1: Sikeres üzletember volt Gyurcsány, igen, érdekes, hogy nála nem számít, miből lett az, nálam, vagy más gazdag embereknél viszont kizárólag csak a csalás jöhet szóba,vagy a csókosság, nem igaz?
pacsni
ha ez igy igaz, akkor lelohetjuk magunkat.
Sziszifusz
@pacsni: Fidesz győzelem után, érvényes a latin szállóige: "Vae victis" (jaj a legyőzötteknek) Szegény Magyarország, szegény magyarok ! Akkor fog majd a sok agymosott, az átlagpolgárokkal, együtt jajgatni. Bárcsak nem lenne igazam.
perfekt
Lépést nem kell tenni a Fidesznek a választási győzelemhért,kijárja nekik az ellenzék,ezt a looserséget!
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Sziszifusz
@Sziszifusz: Mézesmadzag után jön a fekete leves ! A választás előtt kábítás után jön a rideg valóság !
szablyafűrész
@modera: Nem csak én nem látok mást a rezsihülyítésen kívül, hanem a fidesznyik sem !
Nem kell ahhoz ELTE, hogy világos legyen: - az átlag magyar nem 400 m2-en él és nem ekkora pajtának a rezsijét fizeti, amely egy évre vetítve, már valóban jól hozhat a konyhára, túl lihegi a Fidesz a rezsihülyítést, mert nincs a kezében más, a mutyik és az osztogatások eléggé felborzolták a tisztességesebbje idegeit - még a Fideszben is, Ángyán, Holuda, Hadházy ) és ezt próbálják kompenzálni egy rezsihülyítéssel !

Aztán elővenni egy mumifikálódott Gyurcsány-ügyet, már röhej, Bajnaival sem mentek semmire, le is álltak róla, Mesterházyra sem tudtak annyit összeszedni, hogy érdemes legyen egy mno-s cikket összefabrikálni " bűneiről".

Tehát nem maradt más, mint a rezsihülyítés, azonban az is kétségtelen, hogy vannak sokan, akik 500-1500 HUF-ért megdugnák a kutyát is, már csak erre alapozhat a fidesznyik !

Nézed meg, indult a hülyítés a "rezsimese 1.0 " projekttel, kevés volt a koszorúzáshoz, jött a "rezsimese 2.0" projekt, majd a 3.0, de már a 4.0-nál tartanak, mert ha buknak áprilisban, akkor nem csak az öszesibolt pénzt és vagyonkát bukják, hanem ennél sokkal többet !
QQCSI
@modera: Csak ismételni tudom, hogy a gyanúm nem alaptalan:

„Biztonságos-e a levélben való szavazás? ● A levélben szavazás tisztasága – ellentétben a szavazóhelyiségben történő szavazással, ahol elsősorban a szavazatszámláló bizottság feladata a szavazás törvényességének biztosítása – a választási szervek és a választópolgár együttes felelőssége. A választópolgárnak is felelős magatartást kell tanúsítania a szavazólap kitöltésekor, a szavazási iratok postázásakor.” www.valasztas.hu/hu/ovi/670/670_0.html#_Toc373834008
verőce21
@orogordog: (00:41) Nagyon sötéten látod a jövődet!
(De akkor legalább olyanokra ne szavazz, akik már a kampányban megígérik az adóemeléseket! pl. Fletóék)
lópicigáspár
Szerintem a baloldalnak esze ágában sincs nyerni. Ki az a barom, aki ezt a katyvaszt, amit az elmúlt négy évben összehoztak, ép elmével, felelősségteljesen fel meri vállalni!? Senki! Marad minden ahogy volt, remélhetőleg 2/3 nélkül és 1 éven belül belefulladnak a saját sz@rukba!
Sziszifusz
@lópicigáspár: Szerintem is az ellenzék előtt egy cél van: minimalizálni a Fidesz többséget az új parlamentben. Nyíltan nem vállalhatják be a kapitulációt, de valójában nem akarnak nyerni. Ezzel magyarázható, hogy a Fidesz által elkövetett bűnöket nem harsogják, nem használják ki a "magaslabdákat". Számítanak arra, hogy az új kormány a saját mag által lerakott időzített bombákba fut bele. Választás után, 1-2 éven belül, a saját levébe fullad meg.
Yoda69
2002-ben es 2006-ban is a fidesz allt nyeresre a kutatok szerint. Aztan nagy szopas lett belole. Nem lepodnek meg ha most is ez a forgatokonyv jatszodna le.
perfekt
@lópicigáspár: igazad van---de az nemzeti fuldoklás lesz sajnos.Kimaradnék, ha egy mód van rá!
karma1
@modera: entero, a franc se mondta rad, hogy loptad az elso milliodat, ilyet itt senki sem allitott, ahogy a kommenteket elneztem. Vagy megis?...:-)) Ha figyeltel volna egy picit jobban, akkor Gyurcsany vagyonbevallasa publikus, ugyanerre kerte orbant, meszaros, meg a tobbi simlist... Nagy valoszinuseggel Gyurcsany az elso milliojaval is el tud szamolni, kulonben nem forszirozna .
szaboria1
@verőce21: Most megleptél, hogy neked sem tetszik az új választási törvény.
creativehun
@modera: Te komolyan ennyire szemellenzős vagy???
creativehun
Sajnálatos,hogy nagy számban vannak olyan buta/ostoba emberek az országban akik miatt a fidesz akár választási győzelmet is arathat! Egy normális országban az eddigi parlamenti pártokat már rég elkergette volna népharag!
pacsni
@Sziszifusz: de igen! azthiszem, hogy igazad lesz.
lenhardtibolya
Szerintem nem lesz meg a 2/3, sőt! A legszebb,hogy a Jobbik egyre erősödik, tehát a parlamentben már nem söpörhetik le folyamatosan a javaslataikat. Előre mosolygok, amikor egy-egy témában a fideszt fogják leszavazni...
karma1
Tudjatok, mit lehet tutira venni? AMI MAR ELMULT, ES BIZTOSAN MEGTORTENT!
En nem innek elore a medve borere, nem ez lenne az elso eset a fidesz ea veresegre. Viszont most mar ok is mindent megtettek azert, hogy ez a ket fiasko ne ismetlodhessen meg harmadszor is, ezert valtoztatta meg az alkotmanyt es a valasztasi torvenyeket, es foleg ezert alkalmazta ennel a valasztasnal eloszor a zsido Finkelsteint, aki (ha megfizetik), meg a sajat fajtajanak is nekimegy, dehat ilyet ismerunk jo magyarban is...:-))
pacsni
@creativehun: az emberek nem butàk, ès nem ostobàk, hanem sajnos megvannak hipnotizàlva è fèlemlitve. A mostani embereknek màr nincs bàtorsàguk megbirkozni ezzel a
szemèt fideszesekkell inkàbb ràhagyjàk legyen aminek jonni kell.
mate03
@moderaHo Hogy te mekkora furkó vagy!?
Chaty43
@modera: Igen, csalás volt, 19h-ig tarthattak volna nyítva a voksokat fogadó helyek, ehelyett FIZETETT
Yoda69
@lenhardtibolya: Mikor szavazta le a jobbik a fideszt?
A jobbik a fidesz szatelitpartja. Minden egyuttmukdnek, jol lattuk ezt paks eseteben is.
creativehun
@Yoda69: Csacsiságot írsz...talán ha elolvasnád a Jobbik 4 évvel ezelőtti vagy épp mostani programját akkor megértenéd,hogy a Jobbik minden olyan javaslatot megszavaz amivel Ő maga is egyetért vagy ami akár az Ő programjában is szerepelt/szerepel...függetlenül attól,hogy azt a javaslatot melyik párt nyújtotta be.Nézz utána kérlek mielőtt csacsiságot írsz!
JAJMÁR
Megtörténik, aminek meg kell.Én is úgy látom, sőt, jobb hagyni nyerni a Fideszt. Mindenképpen úgy fogják intézni, ez már most látszik. Semmi sem drága, és semmilyen módszer. Hát, legyen, de már bezárták saját magukat, a hatalomvesztés a megsemmisüléssel jár. Idő kérdése, hogy most, ápr. 6.-án, vagy pár hónappal később, de teljes vereség lesz a vége.
lenhardtibolya
@Yoda69: Lehet, hogy féreérthető voltam, de nem a jobbik szavazta le a fideszt - hogy is tehette volna, hiszen nem ők a kormánypárt - hanem a fidesz söpörte le a 2/3-al a jobbik javaslatait.

Négy évvel ezelőtt én is abban reménykedtem, hogy együtt fognak működni, de nem így történt, ezt bebizonyította a közel négy éves fidesz kormányzás.
Yoda69
@lenhardtibolya: Nekem ugy tunik a fontos kerdesekben egyuttmukodnek.
feri57
Szegény emberek százaitól kapcsolják ki a villanyt, gázt,vizet.
Ja és különben is a Fideszünk rejtett erőforrása a Vona féle rasszista Jobbik.
modera
@karma1: Gyurcsánynak vannak már elévült dolgai, amivel nem kell elszámolnia. Ki az az entero? :-)))
modera
@feri57: Azért kapcsolják ki, mert nem fizetik, ellenkező esetben ez nem történne meg. Nem tudom, mit szólnál akkor, ha mondjuk egy olyan lakásban élnél, ahol egy ember miatt kikapcsolnák a gázt, akkor is ennyire a pártján állnál? A gyerekeid meg ott volnának a hideg lakásban.
modera
@creativehun: Aki nincs veletek, az szemellenzős? Szerintem meg csak más a véleményem.
modera
@mate03: Gondolom, a válaszod alapján nem érzed magad te sem különbnek...
világlátó
@modera: Gondold ezt nagyban.Gondold ezt egy lakótelep viszonylatban. Gondold ezt egy városrész méretben. Nem vagy Te egy kicsit önző? Elfelejtetted mi az szolidárisan gondolkodni?
Természetesen nem azt mondom, hogy a lépcsőház fizesse a nem fizető lakó gázszámláját/ fűtésszámláját. Ugyanakkor erre is van már tapasztalat, például az, hogy ráterhelik a lakásra a tartozást, vagy hogy leszerelik a radiátorokat és elzárják a fűtéscsövet.
A megoldás mégis össztársadalmi szinten rendezhető.
A fidesz meg maradjon kormányon, ha nincs kormányváltó erő. Hogy mivé jutunk? Meglátjuk. A történelemben már volt minden, tatárjárás, törökdúlás, háborúk, szegénység, földosztás, államosítás, privatizálás, most újra államosítás, ki tudja mi lesz még. Egy biztos.Minden családnak át kell gondolnia miként éli az életét, mi a fő probléma, mit lehet tenni, kell - e várni a helyzet jobbra fordulását, vagy : Nem kötelező Budapesten élni. A vidék is élni akar és tud ha kell. A mega áruházak meg alakuljanak át sportcsarnokokká, meg az őstermelők vásárcsarnokává, ahol kenyeret, húst, tejtermékeket, zöldséget és gyümölcsöt lehet venni. Ha ezt hagyná az új kormány, a vidéki termelőt és gazdálkodót támogatná és nem a fővárosi és nagyvárosi munkanélküliek tízezreit, nem utcasöprögetőket fizetne úgy ahogy, akkor talán ez utóbbiak is visszamennének vidékre és ha van bennük életerő és tisztességes önbecsülés, ha nem lenne büdös a munka a kéziszerszámokkal, kisgépekkel a szántóföldön, a kertekben, az ólakban. Ha megízlelnék az alkotás, a teremtés örömét, ha gyönyörködni tudnának a szépen megművelt kert terméseiben, saját tyúkjai alól szednék össze a gyerekek a friss tojást, talán kialakulhatna valami egyensúly féle ebben a szép országban. A fidesz úgy is errefelé hajtja a népet, csak előbb totális uralomra tör. Ha így folytatja, sikerül is neki. Sokszor már azon kapom magam, hogy úgy teszek, mintha már nem is érdekelne. Pedig érdekel, mert szeretnék részt venni az emberek " szeme, füle, agya...
világlátó
nyitogatásában. Ha nem tesszük ezt, egyre több ember halad az elidegenedés irányába mint modera barátunk.
modera
@világlátó: Én vidéken élek, ugyanolyan magyar vagyok (nem idegen), mint bárki, csak magamból indulok ki mindig. Tudom, nem lehet mindenki vezető, feltaláló, sebész, stb., de azért a jó életért tenni is kell, nem csak a kormányokra várni.
világlátó
Kétharmaddal nyer a fidesz? Mi történhet? Nézzük sorjában. Felvirágoztatja az országot .
Ehhez csak csatlakozni lehet. Ha tovább romlik a helyzet további kiáramlást láthatunk. Elmennek a képzettek, akik nyelveket beszélnek.Aki itthon marad minden erővel képzetté akar válni, nyelvet akar tanúlni hogy ő is elmehessen.Aki erre különböző okok miatt képtelen, az itthon kell megéljen. Hogy ki marad itthon? Most hallottam az utcán néhányy ember beszélgetéséből néhány mondatot. Szerintük a NAV dolgozók, az önkormányzatok dolgozói, a rendőrök, no és a 70 feletti nyugdíjasok. Utóbbiak beszorulnak a lakásuk egy szobájába , a többit lezárják, abban az egy szobában élik az életüket, cserekereskedelem útján szerzik be a legszükségesebb dolgaikat. Természetesen ez nem így lesz, erről a fidesz kormány majd gondoskodik. Nézzünk előre optimista tekintettel, bízzunk szeretett vezérünkben és felkészült minisztereiben, államtitkáraiban. Azt hiszem eljött annak is az ideje hogy megtérjünk annyi kommunista agymosás után végre. A fideszbe való belépésünk feltételeinek megfelelni még ugyan nem tudunk, de ha a szellemi honvédelem és a magyar csapat, valamint a CÖF. soraiban végzett állhatatos munkásságunk során a felügyelők figyelmét és elismerését kivívtuk, akkor jelentkezhetünk felvételre.Addig kívülről meg kell tanúlnunk a himnuszt a szózatot, az új alaptörvényt és a kedves vezető életrajzát Dózsa Györgytől visszavezetve.
szablyafűrész
@verőce21: Nosza, akkor jöhet a "megígért adóemelés" linkje !
gomez
biztos vagyok benne hogy tiszta szavazással nem fogják elérni! Az előttem szólóknak, sokakkal egyetértve valóban szinte nem is akarják a győzelmet! 2010 előtt sem pénzért vették a diplomájukat az akkori pénzügyi hozzáértők! Ki az a marha aki elviszi a stadionokra ...stb elment milliárdokat? Aki megfőzte egye is meg!!! DE ezek a lassan 30 éve rajtunk élősködők még mindig a mi bőrünkre játszanak kinn a bárány benn a farkast?!!!A világon mindenük meg van, senki nem kér itt számon senkitől semmit! Egy darabig keresik a csontvázakat, aztán nem tudni kié becsukják a szekrényajtót! Te meg csak vesszél össze a szomszéddal, a családdal ha úgy érzed hogy nem egészen úgy történnek az események ahogy szeretted volna! A lényeg az hogy valahogyan ketté kell szakítani az országot hogy úgy érezzék hogy értünk dolgoznak éjt nappallá téve! Emberek! Ezeket éveken keresztül mi küldtük oda képviselni hazánkat a legjobb tudásuk szerint! Ekkora erővel jobb lett volna ha a Kék fény-re szavaztunk volna. Bocs az nem jó Pintér úrral az élen! A lényeg hogy rend van! 2/3-ot ne engedjünk!!! Ez a négy év diktatúra felért a kádári 40 évvel!
világlátó
@modera: Abszolut egyetértünk. Talán akkor abban is megtalálhatjuk a közös hangot, hogy ezt az országot előbb meg kell gyógyítani. Helyre kell állítani azt az egyensúlyt, ami nem elavúlt, nem idejét múlta, hanem a mai európai , modern világunkban is egyensúly, a városi közigazgatás és adminisztráció, a oktatás és az egészségügy és a kisvárosi, falusi termelő, szolgáltató ágazatok egymásra épülő és építő egyensúlya. Ahol a kölcsönös függés egymás megbecsülését is jelenti. Ha a társadalmi elkülönülés tovább így halad, lesz ugyan néhány milliárdosunk, de mit kezdjünk velük. Itt aratják le a milliárdjaikat, de majd Bécsben vagy a Francia Riviérán, vagy Párizsban élnek, mint a korabeli arisztokratáink. Egy normális polgári Magyarországot kellene megfogalmaznia valamilyen csoportnak, azt közzé tenni, javítgatni, pótolgatni amíg mindenki számára olyanná nem lesz, ami elfogadható. / naiv gondolat? persze mindig volt, van és lesz néhány akinek semmi nem jó /A Kárpát medence adottságai a föld a vizek, a nap az ezer éves életmódbeli hagyományok, gazdálkodási , termelési tapasztalatok, az európai tudás és a német, francia, olasz gazdasági hagyományok és értékek megismerése, a külföldi piacok újra elemzése és " megdolgozása " előbb mint utóbb helyre tenné az országot. DE ! Ehhez új , tiszta, okos, becsületes emberekre volna szükség az ország kormányzására. Ezt csak egy új, tiszta, becsületes , okos, városi és falusi emberekből, férfiakból és asszonyokból álló parlament lehet képes felállítani. / Álom, álom édes álom .../ Tudom, persze hogy tudom.de akkor beszéljük meg, hogy legyen ez valóság. De hol, mikor, kivel? Igaz, van itt szervezet, de valahogy én nem egy megvezetett, félrevezetett, a semmiért lelkesedő,tömegre gondolok, hanem nyugodt, megfontolt, biztos lábakon álló, rendben lévő családokkal rendelkező, tanúlt, tapasztalt, köztiszteletben álló emberekre, akik bár lehetnek különböző világnézetüek, lehetnek hívő keresztények, vagy éppen izraeliták, lehetnek szlovák, román,...
világlátó
@gomez: Az hogy lehet hogy Te kételkedsz a mai helyzet nagyszerűségében? Hogy lehet hogy kételkedsz a Magyarország jobban teljesít szlogen igazságában? Hogy lehet hogy nem fogadod el a Belügyminiszter Úr jelentését? Megjegyzem azt sem igazán értem, hogy tudod ezt a néhány évet összehasonlítani a kádári 40 évvel, de ez ügyben nem szeretnék vitatkozni, mert a két korszak aligha összehasonlítható, hacsak nem az átlagos életszinvonal alapján.Ha mégis, ugye nem baj, ha nem sokra becsülöm a hazai milliárdosokat, az első százat, vagy a hazai kormánytagjainkat, akik közül többen is az első száz között találhatók. A csontvázak újra " születnek " mert szülőanyjuk most még termékenyebb mint valaha. De burjánzik a szellemi és lelki velejárója, a lopás, csalás, hazugság, a megvesztegetés, a hamis tanúzás, a paráznaság szinte minden szinten.A kampány rövid de annál gazdagabb az aljasságban. Kitermelődnek a Zuchslágok, a milliókért megvásárolt gazemberek, a sértett bosszúállók, az ócska, hitvány piti politikai karrieristák és a kezüket dörzsölő segítőik. Csak halkan jegyzem meg, ez minden rendszer velejárója volt és lesz. Győzni fog a jelenlegi kormányzópárt, mert az egész életüket, sorsukat, gyermekeik sorsát is erre a hatalomra építették, ezt nem veszíthetik el, mert nekik valóban nincs hová visszavonulniuk. Ezért már hosszú évek óta munkálkodtak, minden politikai disznóságot elkövettek, belehajszolták politikai ellenfeleiket is hasonló disznóságokba, hogy most a fejükre olvashassák azokat.Ezek meg olyan gyengék, hogy még védekezni sem tudnak, nem hogy vezetni.
Néhány évtizednek el kell telnie ahhoz, hogy egy másik korszak jobb, tehetségesebb, vagy még erőszakosabb elitcsapata kicsavarja a kezükből a kormánypálcát.
gomez
@világlátó: nekem már nincsenek eltékozolni való évtizedeim! Amikor beléptünk az EU-ba az volt a szlogen hogy gyermekeimnek majd jobb lesz! Elég régóta várok már arra is! Ők is!
Én rajtam nem fog múlni mert elmegyek szavazni! Hát nem a FIDESZRE!
miazavalami
@modera: Na akkor én a hülye kisebbséghez tartozom...
trenszmen
Ezek a nyomorultak még most is bővíteni akarták a Kubatov listát!
De annyi eszük nincs, hogy értelmes embert küldjenek, mert még a kérdéseimre se tudott válaszolni :)
Csak hajtotta a magáét mint egy papagáj, hogy csökkentjük a rezsit (elnézést kérik a papagájoktól).
Sebaj, ismét bizonyítva van, hogy sok a birka :)))))))
világlátó
@gomez: @miazavalami: Tökéletesen megértelek mindkettőtöket. Már nekem sincs más választásom mint itthon maradva dolgozni amíg fizikailag és szellemileg még tehetem. A hülyének tartott kisebbséghez tartozom én is,de tudjátok azt gondolom, nem az a fontos már hogy hülyének néznek minket ezek a semmirevalók, hanem az, hogy nap mint nap számot tudjak vetni arról, mit tettem a mai napon, megtettem - e amit meg kellett tennem, számíthatok e a családom megbecsülésére, számíthatok - e arra hogy a napi szolgáltatói munkámmal segítettem - e a hozzám fordulóknak, tettem -e valamit ma is szellemi képességeim frissen tartására. A kérdés persze ezzel még nincs rendezve, mert minden nap kérdezem, én mit tudnék tenni azért, hogy ne nézhessenek minket hülyének.
No itt vannak problémáim. Mert csak így , ahogy most veletek, tudok legalább véleményt mondani, azaz írni. A környezetem nem olyan hogy bárkinek is bíztató szavakat tudnék mondani. Itt bezárult a világ, azaz csak egy irányba lehet haladni.
gomez
@világlátó: nem vagy egyedül! És ha csak annyit tudunk tenni hogy kiírjuk a gondolatainkat akkor már megérte az internet! Nem szeretem amikor elmennek a témától, de ezt most fontosnak tartottam! Kívánok minden jót, és örülök hogy találkoztunk! Vonatkozik persze a többi hozzászólóra is! Bármi legyen a véleménye!
jancsik68
@modera: entero parteigenosse egy nagy FARFAGYIZÓ,aki azt hiszi magáról,hogy ő egy zseni,egy pozitiv munkaadó!!
karma1
@modera: akire Te is mosolypofival kerdezel ra...:-)))
F_Viktor
@miazavalami: Írod:
"Na akkor én a hülye kisebbséghez tartozom..."

Amennyiben jobbos vagy, akkor jól mondod .-))
modera
@F_Viktor: Ne sértegesd a jobbot...:-))
modera
@jancsik68: Az is vagyok, nem csak hiszem...:-)) Sajnos vannak olyan elmeháborodott, irigy emberek, akik a saját sikertelenségük miatt utálják azokat, akik vitték is valamire. Hja kérem, ez Magyarország zöme. Egyébként keress rá a honlapunkra, bár szerintem még a cég nevét sem tudnád megjegyezni, nemhogy azt a gyártástechnológiát, amiről ott olvashatnál. Azért csak legyél irigy továbbra is, én jókat derülök rajta, főleg, hogy rajtad kívül már mindenki tudja, ki is az a modera.
Desischado
Nem gond, akkor én részemről kaput finito!
miazavalami
@F_Viktor: Én e te? hát nézzed már meg mire válaszoltam moderának...:-)
miazavalami
@modera: Megmondhatom neki...léccciiiiii:-)
F_Viktor
@miazavalami: "Na akkor én a hülye kisebbséghez tartozom..."

Talán így érthetőbb leszek :-)
Az elvarázsolt elméjűek jobboldalt állnak, valamint bízok benne, hogy a hülyék kisebbségben vannak. Remélhetőleg ez a bizakodásom nem április 6.-ig fog tartani :-)
miazavalami
@F_Viktor: Modera kijelentette, hogy a fidesz igenis ismét 2/3-al fog győzni. Mert azoknak is megjött az eszük akik eddig nem rájuk szavaztak. Tehát ők az okosak. Na erre mondtam én , hogy akkor a hülye kisebbséghez tartozom.
miazavalami
@gomez: Pedig a legtöbbször én szoktam elmenni a témától, attól függően milyen kedvembe vagyok. ha holdvilágos jókedvem van , akkor ...:-))
F_Viktor
@miazavalami: modera mondott már nagyobb hülyeséget is annál, hogy ő "okos" :-)))
miazavalami
@F_Viktor: Hát nem a szerénység mintapéldánya...:-)
szjupermen
@világlátó: "bízzunk szeretett vezérünkben és felkészült minisztereiben, államtitkáraiban"
A szerettet és a felkészült szavakat elfelejtetted idézőjelbe tenni. ;-)
szjupermen
@világlátó: Nagyon jól világítod meg a dolgokat.
Egyébként elnézve a médiákban zajló általános sárba döngölését az ellenzéknek, egyre jobban azt látom, hogy kényelmesen meg lesz a Fidesz kétharmada. Ennél ocsmányabb aknamunkát még nem láttam, mint ami ott folyik. Viszont szervezettségből kitűnő. Az országnak teljes mértékben a kárára van, de a kormány nevü bűnszervezetet valóban pozícióban tartja.
szjupermen
@trenszmen: Birka? De még milyen mocsok is van köztük. munkatársnőm lement Budapestre egy volt osztálytársát meglátogatni. Elmentek korcsolyázni. Odament hozzájuk egy matróna, hogy írjanak alá egy Fideszes jelöltnek. Miután mondták, hogy ők Fideszesnek nem adják az aláírásukat, a vénasszony elkezdett okoskodni, hogy akkor tűnjenek el a jégpályáról, mert az a Fideszé. Na és nehogy megpróbáljanak pogácsát venni, mert az is a Fideszé. Érdekes, nem?
szjupermen
@verőce21: Ne röhögtess vazze! Amiket idéztél, a 444-et leszámítva, egy sem szavahihető forrás. Ők azok, akik mindíg jobban tudják, mit akar a baloldal. Agyament ripacsok. Vagy a Selmeczit tartod szavahihető némbernek? Aki megígérte, hogy m,megvédik a nyugdíj megtakarításokat? A hét vicce.
A 444 pedig reálisan írt a több kulcsos adó jellegéről.
libelle
@modera: Nekem nem kell könnyeznem. De, van egy nagy réteg akinek már 20-án nincs mit enni. Miután te egy " tökös" fidess agymosott rajongó vagy bizonyára neked ilyen problémáid nincsennek. Ellenben késöbb ne mondja senki, "Hogy hát én ezt nem tudtam!!!"
Mindenki tud mindent az internet világában ma már titok nincs, különösen az ugynevezett "közéleti " nagy emberekröl. Aki nem tud az nem akar tudni mert kizárolagosan azokkal a hirekkel boditja el magát amik arról szólnak, hogy mekkora hatalmas ember a ti miniszteretek., akit minden más politikus europában szivesen mellöz. ( nézd a fidess plakátokat, teljesen a jo kádárista idökre emlékeztet.) Egy vizfejü áll középen és az emberek csodálattal néznek rá és hallgatják a hülyeségeit HAHAHAHA
miazavalami
@szjupermen: Hozzánk is bekopogtatott egy aláírásgyűjtő. Igazi úriember volt, mert mikor azt mondtam nem írunk alá a rezsicsökkentésnek, akkor rákérdezett miért.
Mondtam neki azért mert igazságtalan. Arról is beszéltem , hogy milyen volt a szocik idejében a gázártámogatás. Ugye ott a gazdagabb réteg nem kapott semmit, a szegényebbek , gyerekesek viszont többet. Rákérdeztem, szerinte ez a rendszer igazságos-e. Hogy aki többet fogyaszt, mert nagy háza van , úszó medencéje, az annyit kap egy hónapba vissza, mint egy szegény család , gyerekekkel , szoba konyhában , fafűtéssel egész év alatt. Na ezen elgondolkodott, és nem is tudott mit mondani.. vannak azért ilyen fideszesek is akik kezdik használni az eszüket. Remélem egyre többen.
soper
Innen szép veszíteni. Mint 2002-ben. A nemzetrontót már várja a régi/új gumiszobája Graz-ban.
gomez
Mindenkinek akik most egymás torkának estek! Erről szól minden! Széthúzni! Senki ne tudjon semmit! Nem lesz remélem soha diktatúra 21.-ik században!!! Ezt is csak mi engedhettük meg magunknak! Rabok tovább nem leszünk! Talán kokárdával megyünk megünnepelni ezt a kormányt? A negyvennyolcasok forognak a sírjukba!!!1848!!! Ezek honatyának képzelik magukat, de messze vannak tőle! Nem fog nyerni az biztos ennyire hülyék nem lehetünk?!! De mi jő akkor ha koalícióra kell lépniük???Kivel???
modera
@F_Viktor: Én nem szoktam hülyeségeket mondani...:-))
modera
@libelle: Nem azért nincsenek anyagi gondjaim, mert Fidesz párti vagyok, hanem a munkám végett. Szerinted már több mint 20 éve Fidesz van? A magam részéről nem lenne érdekes, ha jönne egy másik kormány, az az országnak lenne rossz rövid időn belül, azt pedig nem akarom.
tavaszi
milyen érdekes? Mesterházi igérgetései teljesen figyelmen hagyjákhogy pár nappal ezelött államcsődről...magas adosságról...államháztatrtási hiányról...szakadék széléről papolt...most meg itt igérget 100.000 minibálbért...minden fiatalnak munkát...stbstb...miből elvtárska ...jaaa felvesztek egy csomó hitelt ...felét eltapsoljátok...felét kiosztjátok...osztán majd lesz valahohgy??? nem semmik vagytok basszus...csak ezt a nép nem veszi ám be...cocika...
Sziszifusz
@tavaszi: Orbán Viktor nem ígér semmit sem. A csahosai a "megvédjük a rezsicsökkentést" "megvédjük a családokat" "megvédjük munkahelyeket" üres szólamain kívül semmi konkrétat
nem mondanak. Nincs nyilvános programjuk. Hiányzik a konkrét "mit és hogyan". Most is zsákbamacskát kínálnak úgy mint 2010-ben. Akkor lenne joguk más pártok felett ítélkezni, ha ők különbek lennének de ez nem áll fenn, sőt... . Részükről a mocskolódás, a lejáratás, a valós vagy kreált problémák ordítása a nem a kampány része, hanem az egésze ! Az általuk tervezett jövőről egy szót sem ejtenek.
jancsik68
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
libelle
@modera: Most azt szeretnéd nekem szugerálni, hogy ez a kormány szupi! Melyik eddigi épitette le pl. az egészségügyet ugy mint a jelenlegi?. A kórházak rosszab állapotban vannak mint tunezia, egyiptom, algeria sorolhatnám. Az ágyak, csupán egy példa, nem arra szolgálnak, hogy egy patiensetnek a gyugulását ténylegesen elösegitsék. Ezenkivül a kórházak egyszerüen disznóolak. PONT!! Abszolut meggyözödésem, hogy a privát felcsuti BUDDHA templom stadion helyett esetlegesen, vagyis mindenféleképpen azokat az òriiási összegeket az egészségügyre keltt volna forditani. Miután a magyar -focit nem irják sehol sem, ezert nincs szükség 30-50 milliárdokat erre forditani. Nem szabad elfelejteni, hogy egy egészséges nemzet sokat tud produkálni. A magyar nemzet pedig definitiven minden csak nem egészséges! Örülni lehet annak, hogy van munkád, ellenben ha egy multinál dolgozol akkor a positiod nagyon bizonytalan. Ez a szupi kormány már regen megüzente ezeknek is a szabadságharcot, a kapitál pedig nem befelé, hanem nagyon kifelé "àramlik"
amaramaistanna
Egyszerű lesz a dolog,nem kell bedőlni az ellentmondásos közvélemény kutatási csúsztatásoknak! Szavazni kell a kormányváltó erőre:MSZP,EGYÜTT-KORSZAKVÁLTÓK PÁRTJA( Bajnai Gordonék) DK, PM,Liberálisok(LMP). Listán és az egyéni jelöltjeikre.ENNYI,ÉS ORBÁN MEHET A PÁRTJÁVAL ,A FIDESSZEL EGYETEMBEN A TÖRTÉNELEM SZEMÉTDOMBJÁRA!A közös lista így kezdődik: Mesterházy Attila,Bajnai Gordon,...
samuel
@miazavalami: A legujabb felháborító HAZUGSÁGA a rablóbandának.:: " Ingyenessé tesszük a szolgáltatók mérőóra cseréjét """ Számlákkal tudom igazolni,hogy eddig DÍJMENTES volt ,de ez a rablóbanda tudja ,hogy a lakosság 2/3-da és a választók 2/3 -da az HÜLYE és elhiszik a hazugságokat.
miazavalami
@samuel: Hidd el van aki elhiszi, hogy eddig fizetett érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.