Újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn, majd a kihallgatását követően őrizetbe vették.

Hamis útlevelet szerzett Simon Gábor, és azzal egy magyar bankszámlát nyitott a Központi Nyomozó Főügyészség hétfői közleménye szerint.

Az ügyészség szerint Simon egy saját személyi adatait tartalmazó, hamis, egy dél-afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott. Ezzel a gyanú szerint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítást követett el.

Az MSZP volt elnökhelyettesét azután tartóztatták le, hogy a rendőrség házkutatást tartott Welsz Tamás lakásán. Welsz a Sólyom Airways vezetőjeként bukkant fel a hírekben, régóta Simon üzlettársa volt. Akkor kiderült, hogy Welszt az Interpol is körözi.

A rendőrségi rajtaütés során derült ki, hogy Simonnak saját széfje is volt Welsz házában. Innen került elő több, Simonra terhelő dokumentum is. Az Index információi szerint például egy Gabriel D. névre kiállított, de Simon fényképeit és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevél is – írta az Index.

Simon Gábor a gyanúsítotti kihallgatáson tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, és a gyanúsítással szemben panasszal élt – írja a főügyészség.

Az ügyészség azért döntött az őrizetbe vétel mellett, mert félő, hogy Simon szabadlábon maradása esetén újabb bűncselekményeket követne el, befolyásolná a tanúkat, dokumentumokat semmisítene meg, vagy hamisítana, ami nehezíteni a bizonyítást.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
És a NAV botránnyal mi van? Amióta a fidesz pincsijei elvitték a bizonyítékot azóta kuss van róla...Csúti polgi vagyonosodása? Arról is kuss van...oké hogy elkapták a simon örülök neki de ez csak hangyafing a nagyokhoz képest...aki meg érintett volt az már rég eltüntette a bizonyítékait a legelső simonos hír hallatára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bukfenc
Nem tudom ki "gányolta" össze ezt a cikket a propinál, de naon xarul mehet náluk..
Csak egy "gyöngyszemet" emelek ki belőle:

"Az ügyészség azért döntött az őrizetbe vétel mellett, mert félő, ..."

Az ügyészség csak indítványozhat, a bíróság rendelheti el az őrizetbe vételt!!

A sorrend: rendörség-ügyészség-biróság!

Ha az ügyészség döntene a letartoztatásokról akkor Mo.-n már nem lenne ellenzék!!
(zsírdisznó és cimborája pol-pot polt megcsinálná ész nélkül)

Ez a cikk annyira hiteles mint a telefonom veseköve... :))
kopeba
Őrizetbe vehetnék az összes mszp politikust. Okot lehetne találni a mocsadékokra pillanatokon belül .
Sziszifusz
@kopeba: Akasztatni nem akarsz ? Okot keresni kell ? Úgy kell rátalálni ? Ha nincs ok akkor ki kell találni egyet-kettőt sokat ? Pillanatokon belül !
Remek ! Ez jellemző rátok ! Mit jelent nálad az, hogy mocsadék ?
verőce21
Elkezdődött a cérnaszál kihúzása a gombolyagból...:)
bukfenc
@kopeba: tegnap, 12:50

Ja, ls a fidesses cimboráid csupa jellem lovag?
Az mszp "kismiska" a fidess rablásaihoz képest..
A fidess bagázs most - dula vagy semmire - játszik..
verőce21
Felháborító, hogy a baloldal vezetői, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc, továbbra is titkolóznak, ködösítenek, nem segítik a hatóságok munkáját Simon "feketepénze" ügyében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.