Újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn, majd a kihallgatását követően őrizetbe vették.

Hamis útlevelet szerzett Simon Gábor, és azzal egy magyar bankszámlát nyitott a Központi Nyomozó Főügyészség hétfői közleménye szerint.

Az ügyészség szerint Simon egy saját személyi adatait tartalmazó, hamis, egy dél-afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott. Ezzel a gyanú szerint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítást követett el.

Az MSZP volt elnökhelyettesét azután tartóztatták le, hogy a rendőrség házkutatást tartott Welsz Tamás lakásán. Welsz a Sólyom Airways vezetőjeként bukkant fel a hírekben, régóta Simon üzlettársa volt. Akkor kiderült, hogy Welszt az Interpol is körözi.

A rendőrségi rajtaütés során derült ki, hogy Simonnak saját széfje is volt Welsz házában. Innen került elő több, Simonra terhelő dokumentum is. Az Index információi szerint például egy Gabriel D. névre kiállított, de Simon fényképeit és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevél is – írta az Index.

Simon Gábor a gyanúsítotti kihallgatáson tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, és a gyanúsítással szemben panasszal élt – írja a főügyészség.

Az ügyészség azért döntött az őrizetbe vétel mellett, mert félő, hogy Simon szabadlábon maradása esetén újabb bűncselekményeket követne el, befolyásolná a tanúkat, dokumentumokat semmisítene meg, vagy hamisítana, ami nehezíteni a bizonyítást.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
És a NAV botránnyal mi van? Amióta a fidesz pincsijei elvitték a bizonyítékot azóta kuss van róla...Csúti polgi vagyonosodása? Arról is kuss van...oké hogy elkapták a simon örülök neki de ez csak hangyafing a nagyokhoz képest...aki meg érintett volt az már rég eltüntette a bizonyítékait a legelső simonos hír hallatára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Csak most,mikor már minden,nyomot eltüntetett??
leszúrt rittberger
Meg is érdemli, ez már nem az a kategória, amire rá lehet mondani, hogy csak fideszes kampánybalhé. Ez egy szerencsétlen, béna tolvaj, aki még a lopáshoz is hülye.
A Tündik bündije
@perfekt: Meg kellett várni, amíg mindenki (a jobb és a baloldalon egyaránt) eltüntet minden nyomot, mert ha Simon beszélni kezd azokról amit tud, sokan sz@rba kerültek volna.
szaboria1
@A Tündik bündije: Számomra az nagyon érdekes, hogy a hamis útlevéllel más ment számlát nyitni, figyeld meg az előzetese sem fog megülni. Ugyanis a bankok lefénymásolják az iratokat és ha nem az ö fényképe van benne akkor Ő nem tud csak azzal az emberrel pénzt kivetetni. Magyarán én így nem tudom elképzelni.
Hellcat
És a NAV botránnyal mi van? Amióta a fidesz pincsijei elvitték a bizonyítékot azóta kuss van róla...Csúti polgi vagyonosodása? Arról is kuss van...oké hogy elkapták a simon örülök neki de ez csak hangyafing a nagyokhoz képest...aki meg érintett volt az már rég eltüntette a bizonyítékait a legelső simonos hír hallatára.
Sziszifusz
@Hellcat: Azért megy a terelés, különböző valós vagy kreált ügyekkel, hogy a saját bűneik árnyékban maradjanak. De hát ezt Te is tudod.
Sede
kár volt ezt a balfaxt kivonni a politikából. az esze alapján pont a parlamentbe való.
coni
Ez sztori annyira hihető, minthogy Hagyónak nokiás dobozban szállították a milliókat.
A Hagyó ellen valló tanú visszalépett mert hamisan tanúskodott. Ugyanez lesz a Simon váddal is.
Ennél már csak a Zuschlag sztori viccesebb, amikor a titkárnő nejlonzacskóban viszi az 50 millát Zuschlagnak. Nem mellesleg szavahihető egy tanú, azok után, hogy 6 évig "kezelték" társai a börtönben.
Sede
@A Tündik bündije: biztos, hogy nem fog beszélni.
mert még élni akar...
eddig egyetlen bukott politikus sem merte kinyitni a száját.

omerta...
lajospapa
Vigyázzanak is rá! Ilyen értékes madárkája ritkán akad a Fidesznek! A hülye mért nem vallja be, hogy a pénzt ...cskától kapta! Két perc múlva kint lenne. Vagy ráhúznák a zippzárt.
perfekt
@A Tündik bündije: 14 :35 re.Nem lehet mást gondolni.Egymás kezéből ,esznek.az acsarkodásuk szinjáték,a váltó"gazdálkodás" pedig megosztja a tömegeket,és aki bukik a választásokon az is jól él majd,és csak annyit mond,na-és így jártunk.
Senara
Miért másnál tartotta a hamis papírt ? Beszarás amit megcsinál pártunk és kormányunk a hatalom megtartásáért . Kommunista elődeik koncepciós perei , újra töltve ?
kamazuka
,, Akkor kiderült, hogy Welszt az Interpol is körözi."
Kicsi vagyok de nem hülye.!
Elképzelem nincsen on-line kapcsolat a hazai szervek és az interpalibácsi között.
coyote3
Alakul ez :)))) Április 3 után fogják majd bilincsbe verve , vezetőszáron bemutatni a királyin :))))
F_Viktor
@kamazuka: Tényleg nem kerek ez a történet.
Olyan érzésem van, kis ügyészi rábeszélésre Welsz nyitott saját lakásán egy Simon-széfet, s telepakolta azokkal a doksikkal amit átadtak neki, cserébe elfeledkezik a hatóság az Interpol körözésről.

Simon, aki hol amatőr, mint egy óvodás, hol pedig vérprofi?
Hol saját maga Bécsben helyez el saját számlájára 240 milliót, hol pedig energiát nem kímélve profin konspirálva itthon mással helyeztet el saját adataival és fényképével(??) nagyobb összeget?
Ez a fordulat a storyban olyan Freiesre sikerült :-))
vukkocska
@szaboria1: Hasonlókat gondoltam én is. Nincs olyan ember ma Magyarországon, ahol tv-t néznek, hogy ne ismernék Simon arcképét. Egy banki alkalmazottról pedig feltételezzük, hogy nézi. Tudomásom szerint személyes megjelenés szükséges a bankszámla nyitáshoz. S nem csak személyes megjelenés, hanem ahhoz személyi igazolvány is szükséges. Ugyan az útlevél személyi azonosság igazolására szolgáló okirat, de a banki adminisztrációt nem helyettesítheti. Tehát innen kezd érdekes lenni a történet. Van a bíróságnak három napja arra, hogy eldöntse, előzetes letartóztatásba helyezi-e vagy sem. Kíváncsian várom a folytatást. Nem ő volt az az idős politikus, aki Zuschlagot megkörnyékezte? :)
F_Viktor
@vukkocska: Külföldi állampolgár esetében 2 millió forint feletti pénzmozgásnál ugyanúgy ellenőrzési kötelezettsége van a bankoknak, mint magyar ügyfél esetében?

Mert ha igen, akkor aztán tényleg nem értem Simont, vagy tényleg igaz, hogy bizonyítékokat gyártottak ellene.

Zushit Szájtátó Petike környékezte meg... A liftben is... :-))
tavaszi
lehet ezt elemezni---okoskoással megtűzdelni----fidesznyiezni...terelést ordibálni, itt akkor is A KORMÁNYOZNI KÉSZÜLŐ PÁRT MÁSODIK EMBERÉRŐL VAN SZÓ!...most már nemcsak a 240 milláról van szó...már többről... coci politikusok hallgatnak...lapitanak...ha ez tiszta ügy volna ...és a cuslág is ...akkor telepofával előállna az Mszp---és akkorát kaszálna népszerűségben,hogy mindenki csak nézne...de nem tehetik..mert erről mindenki tudott...és azzal hogy kijelentették nem tagja a pártnak...csak magánember...onnantol hamis pilátust játszanak...és ezzel mégjobban belesüppednek a mocsárba ...roppant cikis..és szégyen...mit szólnak külföldön ehhez? ...ez a baloldal magyarországon??? ...na ezért lesz ez a garnitúra eltakaritva..és majd jön egy fiatalabb és tisztább baloldali társaság...és akkor helyre áll majd az egyensúly ...a mai cocik dicstelenül menetelnek a történelem szemétdombjára...
szaboria1
@kamazuka: Sehol nem találtam az Interpol körözöttek között a magyar oldali meg elérhetetlen.
Sziszifusz
@tavaszi: A jelenlegi baloldalnak sok hibájal, esetleg bűne van, ez igaz. DE a jelenleg kormányzó Fidesz szinte minden intézkedésével a magyar nép nagy többségét viszi a nyomorba, azért hogy a felső réteg még jobban éljen. A potentátjai akkora vagyonokat panamáztak össze az adófizetők pénzéből, ami már gigászi nagyságú. Tették ezt nyíltan, pofátlanul, gátlás nélkül.
Ha egy MSZP-s lebukott, akkor a legalább a pártja szégyellte magát helyette is. A Fidesz-nél nincs bűntudat. Náluk "genetikai" adottság a lopásra való hajlam, életelemük. Nemhiába állt át a bűnöző Z. János az oldalukra, azzal a lehetőséggel, hogy neki is majd csurran-cseppen valami.
nahát
Újabb, hír morzsa a lebukott maffiabaloldal pénztárosáról. Egyre cikibb a baloldalnak a sok maszop botrány!
Sziszifusz
@nahát: A Fidesz-ről nem derül ki semmi, legalább is bizonyíthatóan nem. Erről professzionálisan kiépített rendszerük gondoskodik.
Eddig több könyv, és írás jelent meg mocskosságaikról, de érdekes módon nem pereltek be senki sem. Talán azért mert a leírtak a vakóságot tükrözik, és egy esetleg per alatt bizonyítékok kerülnek elő. Inkább nem kezdeményeznek eljárást, így nem keveredik fel a fekália amit létrehoztak.
nahát
@Sziszifusz: Nem kell terelni. Foglalkozzunk csak az eredeti témával!
human
@Sziszifusz: "Februárban a helyszínen dolgozó munkások közölték, hogy Tiborczék bízták meg őket a kivágással, és a helyszínen lévő, tízmilliós értékű munkagépeket is ők adták a munkához. Az egyik traktor később Orbán Ráhel esküvői képein is feltűnt. Októberben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tanuként hallgatta ki a lap fotósát és riporterét. "
A nyomozást december 22-én már le kellett volna zárni. De valami rejtélyes okból kifolyólag meghosszabbították június elejéig.
human
@human: Aki nem ismerné a történetet. Illegális favágáson kaptak munkásokat. A terület nem Tiborczék tulajdonában van. Ezzel a terület tulajdonosainak többszörösen kárt okoztak. Egyrészt ellopták a fákat, másrészt azokat a tulajdonosok kötelesek újraültetni.
kicsoda az igazság
Több ezer éve kőbe van vésve:" Ne lopj!" " Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot!" És a többi. A Biblia ma is időszerű, rendkívül fontos olvasmány mindenki számára, a politikusoknak különösen( pusztán azért, mert másokat akarnak vezetni: nehogy vak vezessen vakot,s mindketten verembe essenek).
A Fidesz nem ígérte, de megtartani látszik:Nyitás keletre: Ha így haladunk, Észak-Koreáig is eljuthatunk. Gyurcsány sokat ígért, de nem tudták megtartani(egy bocsánatkérést elvártunk volna). A Jobbik egyes vezetőin úgy látszik, nem csak az Eu-s zászlót égetnék,(az MTV-s székházról most nem beszélnék) hanem a magyar jövőt is. Már megint az van , hogy az ember nem valami mellett, hanem valami ellen kényszerül szavazni.
szaboria1
@csikknorisz: Ez érdekes mert nekem tegnap este másokkal jött le de Ő nem volt köztük
mariaberta
Helyes, aki bűnt követett el. feleljen. De ehhez a pártjának semmi köze, még akkor sem, ha ezt egyesek az MSZP-re akarják sózni.
bukfenc
Nem tudom ki "gányolta" össze ezt a cikket a propinál, de naon xarul mehet náluk..
Csak egy "gyöngyszemet" emelek ki belőle:

"Az ügyészség azért döntött az őrizetbe vétel mellett, mert félő, ..."

Az ügyészség csak indítványozhat, a bíróság rendelheti el az őrizetbe vételt!!

A sorrend: rendörség-ügyészség-biróság!

Ha az ügyészség döntene a letartoztatásokról akkor Mo.-n már nem lenne ellenzék!!
(zsírdisznó és cimborája pol-pot polt megcsinálná ész nélkül)

Ez a cikk annyira hiteles mint a telefonom veseköve... :))
kopeba
Őrizetbe vehetnék az összes mszp politikust. Okot lehetne találni a mocsadékokra pillanatokon belül .
Sziszifusz
@kopeba: Akasztatni nem akarsz ? Okot keresni kell ? Úgy kell rátalálni ? Ha nincs ok akkor ki kell találni egyet-kettőt sokat ? Pillanatokon belül !
Remek ! Ez jellemző rátok ! Mit jelent nálad az, hogy mocsadék ?
verőce21
Elkezdődött a cérnaszál kihúzása a gombolyagból...:)
bukfenc
@kopeba: tegnap, 12:50

Ja, ls a fidesses cimboráid csupa jellem lovag?
Az mszp "kismiska" a fidess rablásaihoz képest..
A fidess bagázs most - dula vagy semmire - játszik..
verőce21
Felháborító, hogy a baloldal vezetői, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc, továbbra is titkolóznak, ködösítenek, nem segítik a hatóságok munkáját Simon "feketepénze" ügyében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.