Hatvan éve lett város Oroszlány, melynek közelében az utolsó mélyművelésű bánya az év végéig még működik. A bezárása szorosan összefügg a Vértesi Erőmű megszűntetésével, amelynek helyén jóval kisebb kapacitású, modern biomassza erőmű épülhet. Arról, hogy muilyen feltételekkel valósulhat meg ez, a Magyar Villamos Művek Zrt. most hoz kucsfontosságú döntést. Egy lepusztult város a jövőbe tekint, és a fejlesztési miniszter ünnepélyes bejelentését várja.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nem olyan lepusztult...csak az arculatán nagyon látszik hogy tipikus munkás település. Ami nagyobb baj hogy irdatlan sok ott a cigány. A "nem jó" féle.
Nil
Bányát nem szabad újra nyitni. Sajnálom a bányászokat- de át kell képezni őket szélerőmű szerelőnek, és hasonló szakmákra. AZ úton nem visszafelé kellene menni hanem előre,.
Brother Louie
@Nil: sajnos Magyarországon a szélturbina "zajos" ezért van 1000x kevesebb mint a határ osztrák oldalán. Legalábbis ez volt a kifogása valami agyoniskolázott polgármesternek Mosonmagyaróvár környékén.

Osztrákok nagyothallanak, nekik megfelel.
A Tündik bündije
@Nil: Dehogynem szabad. Van is egy listám, kiket küldenék oda elsőnek.
nezelodo
Brother Louie

A sógoroknál a madarakat sem zavarja, csak a mi Nemzeti Parkjainkban nevelkedettek olyan kényesek, hogy miattuk lemondunk a szélenergiáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.