Jó válaszokkal megúszhatja a felelősségre vonást Simon Gábor, az MSZP volt elnök-helyettese, akit szerdán helyeztek előzetes letartóztatásba – írja a hvg.hu.

Nagyon sok a kérdés az ügyben, amit tisztázni kell, de ha jó válaszokat ad Simon Gábor, akkor nem biztos, hogy van mitől félnie – mondta a hvg.hu-nak egy korábban gazdaságvédelmi területen dolgozó nyomozó.

„Például, ha kölcsönkérte, vagy más valaki pénzét tartotta a számlán, és az illető ezt tudja igazolni, akkor neki kellene jövedelemként az összeget feltüntetni" – mondta a volt nyomozó, aki hallott olyan pletykákat, hogy Simon 2010 óta tudhatta, a hatóságoknak vannak információik a számláról.

Simon Gábor minden gyanúsítást tagadott a Pesti Központi Kerületi Bíróságon történt szerdai meghallgatásán, a közokirat-hamisítási ügyet pedig kifejezett provokációnak tartja – mondta újságíróknak a volt politikus ügyvédje, Nagy István.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Manhattan: És a jogtalanul megszerzett bizonyítékot nem veheti figyelembe a bíróság. De lehet, hogy én néztem túl sok krimit :)
Én ettől függetlenül úgy gondolom, ha már elindult az ügy, akkor minél hamarabb ki kell deríteni honnan volt a pénz, a NAV-nak vallott-e róla stb. Szerintem a képviselők vagyonnyilatkozatát a NAV-nak automatikusan egyeztetnie kellene az adóbevallással. És ha nem egyezik, azonnal feljelentést kellene tenni. Nem egy észvesztő munka ezt megcsinálni.
szablyafűrész
@Manhattan: Az a helyzet, hogy az ügy jelen állásában még nem tudható, mi az ami tény és mi az ami fikció. Az ügyvédjét nem néztem kezdőnek, nyilván utána fog nézni, hogy honnét és mikor beszerzett, milyen tényadatok alapozták meg a büntető eljárást, törvényes úton szerezték-e be azokat...stb.

A Laborc-ügyben már kiderült, hogy az ügyészség (! a "törvényesség őre !!! ) szándékosan nem csatolt olyan iratokat az alapügyhöz, amelyek a terhelt javát szolgálják !

Ezek után senki ne várjon semmi jót egy "ilyen" ügyészségtől...
lajospapa
Simon Gábor így választáskor sokat ér. mert van (volt?) neki 240 milliója. Lázár azt mondta régebben, hogy akinek semmije sincs az annyit is ér. És ő szegény- e?
Szvetlana
Fidesz módszerrel kell válaszolni: lottón nyerte
nyanya001
Azt várják, - és akkor szabad lesz mint a madár és lóvét is kap mint
a cusslag, - mártsa be - ha kell alaptalanul is - a teljes MSzP -t -
de főleg a Mesterházyt, a Gyurcsányt és as Bajnait !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.