A Jobbik álláspontja szerint dupla büntetést kell kiszabni a "politikusbűnözőkre", s bevezetnék a vagyonelkobzást, ha az illető nem tudja bizonyítani a nevén lévő javak eredetét.

Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján Magyarország "rákfenéjének" nevezte a politikusok által elkövetett lopásokat és visszaéléseket. A politikus a Jobbik megoldási javaslatai közé sorolta, hogy minősített eset legyen a büntető törvénykönyvben, ha valaki közmegbízatása felhasználásával – például országgyűlési képviselőként – közpénzeket érintő bűncselekményt követ el. Ezt a párt dupla tétellel büntetné, Staudt Gábor indoklása szerint azért, mert nemcsak az ellopott közpénz sérti súlyosan a társadalmat, hanem a közbizalom is sérül.

A képviselő tájékoztatása szerint kibővítenék a vagyonelkobzás lehetőségét, s a politikusok esetében megfordítanák a bizonyítási terhet, azaz ha az illető nem tudja bizonyítani egyes javainak törvényes eredetét, akkor automatikusan életbe lépne a vagyonelkobzás. A cél, hogy aki közéleti pályára lép, annak mindig el kelljen tudni számolni a nevén lévő javakkal – fejtette ki.

Staudt Gábor szólt arról is, hogy a Jobbik minden ciklus végén automatikussá tenné a vagyonosodási vizsgálatot az állami vezetőknek, országgyűlési képviselőknek, de a kört akár az 5000 lakosnál nagyobb települések polgármestereire, megyei közgyűlési képviselőkre is kiterjeszthetnék.

Az ellenzéki politikus kitért arra is: továbbra is szorgalmazzák a mentelmi jog eltörlését.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A mentelmi jogra sincs szükség! Támogatom az 5letet.
Hellcat
@Meine Ehre heisst Treue: Csapják hozzá azt is hogy aki 1x lebukik sikkasztással az felér azzal, hogy eljátszott a bizalmat így el kell tiltani a közügyektől.
silber13
Okos gondolat, de a fityisz ténykedése miatt el kell felejteni, mert nem fogják hagyni, hogy valaki elrondítsa a játékukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.