Kísértetiesen hasonlít Varga Mihály gazdasági miniszter múlt héten bejelentett Jedlik-programja egy magyar elektromos autót fejlesztő cég, a TZ-Elma Zrt. által évekkel korábban kidolgozott Jedlik Ányos-tervéhez – írja a Blikk.

"Az általam évekkel korábban kidolgozott Jedlik-terv tartalmazza mindazt, amit Varga Mihály miniszter Jedlik-programként bejelentett" – jelentette ki a Blikknek Bednár András, a cég tanácsadója.

A férfi Varga Mihály egyik helyettes államtitkárával beszélhetett, akitől megkérdezte, kik kapták a milliárdos állami támogatásokat. A válasz szerint különböző fejlesztők, de az eredményekről nem tudott beszámolni, miközben Bednár András már prototípussal is rendelkezik, amivel gond nélkül eljutott már Londonba is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium egyelőre nem válaszolt a kérdésekre.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szelbatyo
@pbalage: Mit aggódsz ? A fidesznyiktolvajbanda négy év óta ezt játssza !... Megtetszik nekik valami, már viszik is. Csak közben három perc alatt átnyomnak a parlamenten egy törvényt, hogy minden szabályos legyen... Mocskos egy banda, és az volt már 1998-ban is... ORBÁN TAKARODJ !!!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Általában ez a baj a jó ötletekkel. Elmégy egy céghez aki segíthetne megvalósítani a terved, találmányod, műszaki újításod és ő is profitálhatna belőle, de elzavarnak, hogy nincs rá pénz, nem látnak benne fantáziát stb. Aztán pár hónap múlva a saját ötleteddel találod magad szemben az utcán. Természetesen erre való a szabadalmi hivatal, de nem mindegyikünk annyira rosszhiszemű, hogy egyből a levédésen gondolkodna.
Egy ismerősöm férjével abba rokkant bele, hogy munkahelyén lenyúlták az általa kidolgozott technológiát amivel rengeteget spórolt a cég. A felesége gondozta otthonában haláláig.
szaboria1
@human: Sajnos a szabadalmi hivatal olyan magas összeget kér amihez milliomosnak kellene lenni. A feltalálok általában nem rendelkeznek azzal az összeggel. Így keresnek partnereket akik általában át is verik Őket.
geo
Egymás kihasználása már családi szinten is tetten érhető. Mit várjunk idegenektől?
tavaszi
amihez nem értek ahhoz nem szólok hozzá...javaslom másoknak is ...egy biztos ..szeretnék egy villanyautót...mit érdekel engem ki tervezte...legyen...végre már..
geo
@tavaszi: Innen egy lépés hogy támogatod is a lenyúlást.
pbalage
@tavaszi: én meg szeretnék egy házikót, mit érdekel, hogy te építetted-e, szeretnék, azt kész.
Levrone
Szemét egy dolog, az biztos. Én programozó és egyben elektronikus zenész vagyok, így a kényszer szült egy óriási ötleten alapuló szoftvert, amit majdnem befejeztem már. Nem létezik még csak hasonló sem a piacon, de nem merem még tesztelésre sem odaadni, mert tuti, hogy azonnal lenyúlnák. Ha tényleg kész lesz, levédetem, ezt már eldöntöttem. Tényleg sokba kerül, de ez annyira nagy volumenű dolog, hogy nincs más választás. Szóval csak óvatosan az ötletekkel mindenkinek. :-) Én sajnos már jártam hasonlóképpen, jópár újító ötletemet lenyúlták... :-(
szelbatyo
@pbalage: Mit aggódsz ? A fidesznyiktolvajbanda négy év óta ezt játssza !... Megtetszik nekik valami, már viszik is. Csak közben három perc alatt átnyomnak a parlamenten egy törvényt, hogy minden szabályos legyen... Mocskos egy banda, és az volt már 1998-ban is... ORBÁN TAKARODJ !!!...
F_Viktor
@szelbatyo: Megértetted a lényeget...
Itt a fő probléma, hogy a kormány valamelyik oligarchájának megtetszett egy dolgos ember ötlete, munkája, s azt a politika eszközével kisajátítja magának. Vagyis a kormány segítségével meglopja a Zembereket!

A kérdés az, Varga kinek játszotta át azt a 2,1 milliárd forintot (kb. 120-140 családi ház árát!)?
Tippem van, tán csak nem a CÖF-ös, Magyar Hírlapos, Echo TV-s Szélesnek?
szelbatyo
@F_Viktor: Átjátszás témakörben mindig elég haver akad. Nekik csurran, aztán visszacseppentenek belőle valamit...
F_Viktor
@szelbatyo: Többek között ezt is meg kell akadályozni, hogy április 6.-a után senki ne tehesse ezt meg.
Desischado
@Levrone: Ez jó ötlet, védesd le, aztán keress inkább külföldön partnert! sok sikert!
Desischado
@F_Viktor: Igazad van, menni kell szavazni, hogy véget tudjunk vetni a maffia kormány machinációinak! Mindig más farkával verik a csalánt a szemetek!
kkalman
Mert lopni is tudni kell!
A feltaláló meg örüljön, ha évek múlva megnézheti, mit talált fel.
Pálinkafőző Rézüst
@kkalman: örüljön, ha nem hal meg egy rendőrautóban! Vagy nem lövi magát főbe reggeli közben...:(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.