Balogh István Gyermekrák Alapítvány vezetőnek budai ingatlana mellett rendelkezik egy floridai Fort Myers-i házzal is – írja az Index.

A lap szerint budai háza 150 millióba, amerikai otthona 20 millióba kerülhetett, miközben számításaik szerint Balogh mióta az alapítvány vezeti 40-50 milliót kereshetett.

A Lee megyei önkormányzat tájékoztatása szerint az ingatlan kezelői Balogh István Egyesült Államokban élő gyermekei: Balogh Klaudia és Balogh Roland. Erre az ingatlanra van bejelentve a magyar Gyermekrák Alapítvány amerikai testvérszervezete, a Childrens Cancer Foundation Inc..

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aborisz
Ékes roma szóval . Rák egye ki a belit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aborisz
Ékes roma szóval . Rák egye ki a belit!
human
Legyen neki, ha jogos. De azért visszatartani az adományokat, hogy abból közel milliárdos betét legyen ráadásul állítólag elismerte, hogy annak kamataiból kapja a fizetését, hát elgondolkodtató. Szabályos ez?
Levendula
@human: NEM! Vagy ha szabályos is, akkor erkölcstelen!
coyote3
Rosszindulatúak vagytok megint!!! Az az amerikai alapítvány székhelye, ők csak dolgoznak benne...
stone
Nem alkotnék véleményt meggondolatlanul. Lehetnek máshonnan is bevételei, nem csak a "tiszteletdíjakból".
Viszont vizsgálatot indítanék azonnal. (de talán már megy is)
Amennyiben kimenti a pénzt az alapítványból, akkor a törvény teljes szigorával sújtanék le rá.
Erkölcstelennek nem nevezném, mert amennyiben valóban emberi életeket ment, akkor viszont megérdemli, és még többet is kívánok neki.
szaboria1
@Levendula: Sok alapítványt ismertem. Ettől az alapítványtól mocskosabban működnek mert sajnos rosszul szabályozták meg az alapítványi törvényt. A floridai ház a gyermekeié.
Már többször próbálkozott az ügyészség de még nem sikerült nekik semmit sem bizonyítani. Amennyiben nem a rendeletnek megfelelően működnének akkor pont az ügyészségnek van joga megszüntetni. Ez nem más mint a kórházra gyűjtött pénzt szeretnének megszerezni.
szaboria1
Az Origó úgy látszik vaktában lövöldözik. Balogh 2010-ig nem vett fel fizetést az egész alapítványt akkor indította el amikor kiderült a fia kis gyermekként rákos lett. Ott laktam a közeli házban láttam mennyien mentek el gyógyszerekkel. Volt olyan is amikor kint az utcán kiabáltak miért nem ad nekik is csomagot. csak egy dolgot kért hozzanak orvosi igazolást, hogy a gyermek rákos.
Másik
@szaboria1: Az alapítványok célja nem az, ami a támogató tömeg felé lett meghirdetve, hanem lehetőség az adóelkerülésre.
Valamikor 100+X évvel ezelőtt ezért hozták létre az első alapítványokat az USA-ban.
Azóta elterjedt a világon ez a jól bevált gazdagodási forma.
Természetesen kénytelen valamennyit az alapító okiratban megfogalmazott célokra is költeni, de az a töredék, mint itt is láttuk ...

Sokan mondták már: ha valakinek segíteni akar az ember, ne szégyellje, keresse fel személyesen, és úgy támogassa azzal, amivel tudja.
Sok csaló használja ki a normálisabb emberek empátiáját, ezért fontos, hogy személyesen is meggyőződjünk róla, valóban rászoruló-e.
SpamKontroll
@szaboria1: Szerintem pedig a törvényi háttér csak egy dolog... Mi van az erkölcsivel? Persze, hogy kell szabályozni, a végsőkig, minden egyes mozanatot ellenőrizni, külső monitorozást kell bevezetni stb. Csak itt az alapítványi dolgozók erkölcsi tartása a kérdés... Ahhoz nem kell törvény, hogy valaki ne a saját zsebébe tömje a rákos gyerekeknek szánt összegeket... Borzasztó, hogy családok rokkanak bele a beteg gyereküknek az ellátásába és ott csücsülnek a százmilliók, amit egy tollvonással fel lehetne szabadítani.
szaboria1
@SpamKontroll: Mivel kifejezetten Kórház építésére gyűjtik a pénzt is. Venni kell a fáradságot és megnézni a honlapjukat és a támogatók listáját akkor el kellene gondolkozni rajta azok a cégek miért támogatják még mindig őket.
Érdekes számomra azzal az alapítvánnyal szemben miért nem indult eljárás aki az össze gyűjtött millióból csak 200000 .-ft adott a családnak holott kifejezetten számukra gyűjtötték a pénzt. Az indoklás az volt, hogy 800000.-ft az alapítvány költsége volt ebből.
Balogh is csak azóta vesz fel fizetést amióta más alapítványok elérték, hogy fizetést kapjanak a vezetők is. Ugyan is régen az alapítványok vezetői csak társadalmi vezetők voltak és az alapítvány dolgozói kaptak fizetést.
Senara
@szaboria1: Ott laktam a közeli házban láttam mennyien mentek el gyógyszerekkel. Volt olyan is amikor kint az utcán kiabáltak miért nem ad nekik is csomagot. csak egy dolgot kért hozzanak orvosi igazolást, hogy a gyermek rákos." ... ! Mi a bánatról beszélsz ? Odamentek gyógyszerért ? Honnan lenne rák elleni gyógyszere egy alapítványnak ? Itt a igazolás ... rendben itt a szer ... dobok egy hátast ... súlyra , magasságra és a beteg állapota szerint számolják ki az orvosok kemoterápiai kezelésnél beadatható mennyiséget .
Voltak gyógyszerek amit havonta kellett megigényelni az OEP nél .
human
Remélem az a bizonyos kórház valóban megépül egyszer. De addig is látni a tévében a nem rákos szülőket nyilatkozni, hogy ilyen meg olyan csak külföldön végezhető műtét 10 millióba kerül, de nincs rá pénzük. Valahogy az ember mindig rájuk gondok, mikor kiderül hogy százmilliók parkolnak valahol kihasználatlanul, vagy hogy éppen stadionépítésre költjük az adóforintokat.
karma1
@human: Tudod, azert NE legyen neki mert ha o Kovacs Janos maro's lenne a Csepel Muvekbol, akkor k@rvara orulhetne meg annak is, hogy van egy 30 negyzetmeteres lakasa. De mert o a Gyermekrak Alapitvany vagyonanak a KEZELOJE, igy mar jut neki olyasmire, amire Kovacs Janos maro'skent nem is almodhatna...Es o sajatjakent kezeli az alapitvany penzet

Sok ember hajlektalan Magyarorszagon, minimalis szinten sem tud megelni, ezert tartom erkolcstelennek ezt a fele magantulajdon szerzest...
karma1
@human: Mondd, miert is nem Alaszka eszaki reszen nyitott irodat? Egyebkent mi a fenenek kell az internet koraban mereg dragan fenntartani egy irodat (?) Amerika egyik legdragabb allamaban? Akinek van internet banking-je, az tudja, hogy kb. 3 masodperc alatt utalodik at a penz...

Sok bank is tart fenn kulon rak alapitvanyi szamlat, amire mindenki befizethet, akar ugy is, hogy a mobiltelefonjan bepotyog 4 szamot, es automatikusan 25 dollar ramegy erre a szamlara.

Megneznem, naponta hany ember sundorog be ebbe az irodakent (?) mukodo lakasba, dagadtra tomott aktataskaval, amiben az adomanyt szamolja le az ottani alkalmazottnak?
human
@karma1: Meg kell vizsgálni, hogy a magyarok pénzéből nyitotta-e az irodát kint meg. Valamint annak fenntartása szintén a magyar adakozók pénzéből van-e. Ezek még érdekes kérdések lehetnek.
SpamKontroll
@szaboria1: Szerintem az én bejegyzésem nem mondd ellent a tiédnek. Sajnos, a világ ideje nem elég, hogy mindent áttanulmányzozzak... Ennek a fazonnak már többször felmerült a neve az elmúlt hónapokban. Nyilvánvaló, hogy nem azzal az erkölcsi hozzáállással tevékenykedik (biztosan sok más alapítvánnyal együtt), ami társadalmilag elvárt. A legnagyobb bajom, hogy ez a sok kis ártatlan gyermek szenved...
szaboria1
@Senara: Sajnos még vannak olyan gyógyszerek amit a mi jobban teljesit kormányunkon keresztül az OEP nem finanszíroz.
Pl . én is egy évig kaptam egy gyógyszert ami jól bevált mert gyógyszer allergiám van most sem kérelmeznem kell kaphatom e tovább. Nem akarok senkit sem ezzel zavarni de a tortúrát nem kívánom senkinek ami ezzel jár.
Baloghék sok gyógyszert szereztek be külföldről.
Olvasd el a honlapjukat. Akkor talán tájékozottabb leszel. Én tudom mit tettek amikor a volt munkatársam gyermekét oda vittük. Neki speciális tápszert szereztek be.
kacsa0707
Ami a lényeg, MSZP szimpatizáns, Mesterházi haverja, és ez fémjelezi is a tevékenységének moralitását.
Senara
@szaboria1: Nem akarok vitatkozni és nem érdekel a honlapjuk sem ! Nem hozhatnak be gyógyszert mert az engedélyköteles . Balogh nem képzet hematológus vagy onkológus , de ha tényleg hoztak be , amit nem hiszek akkor egy fillér sem lenne a számláján , mert nagyon drága !
szaboria1
@Senara: Mivel ma magyarország az Eu tagja akár áeceptetgban kiválthatja a rmelyik Eu orsz
szaboria1
@Senara: Bocsi ugrott a gépem. Az orvos által felírt gyógyszert ma már nem csak magyar országon válthatjuk ki hanem az EU országokban is. Gyógyszerész rokonom van NSZK-ban.
1magyar
Az alapítvány pénzét úgy működteti mint a bank.
szaboria1
@Senara: Akkor ha nem nézel utána akkor kár véleményt mondani ha nem is nézel utána. Én általában előbb tájékozódok és csak azután mondok véleményt. Ma az újságírókat csak a példányszám növelés érdekli. Nem számít, hogy a hír igaz vagy sem.
1magyar
@szaboria1: Ha nem igaz a hír perelje be az újságot!
Senara
@szaboria1: Ó már megint a gyógyszer, te már receptkötegről és országról EU-ról beszélsz ! Csak egy linket hozzál , hogy mondjuk a Heim Pál gyermek klinika kis betegének kezelését és gyógyszer igényét a gyermekrák alapítvány pénzügyi segítségével kapta meg . Olyat ne hogy halottad , hogy gyógyszert Balogh lakásán kapta a kis beteg . Mert az mese , nincs olyan orvos aki vállalná ismeretlen származású gyógyszer beadását .
szaboria1
@Senara: Akkor egy kis adalék a hitetlenkedésednek.
2014.02.13-án 15 millió ft. utaltak a Heim Pál gyermek kórháznak az Onkológia osztály meg valósítására.
szaboria1
@Senara: A Balogh nem a lakásán adja oda a gyógyszert hanem az alapítvány székhelyén Bp.VIII.Rákóczi tér.
szaboria1
@Senara: Még egy tanács ha nem hiszel akkor látogass el a kórház honlapjára és megtalálod a támogatói között.
Senara
@szaboria1: ezt te írtad ... Ott laktam a közeli házban láttam mennyien mentek el gyógyszerekkel. Volt olyan is amikor kint az utcán kiabáltak miért nem ad nekik is csomagot. csak egy dolgot kért hozzanak orvosi igazolást, " ..." Lehet változtatni a történteken , de akkor szappan opera lesz belőle ..."""""".Akkor egy kis adalék a hitetlenkedésednek. ...!
2014.02.13-án 15 millió ft. utaltak a Heim Pál gyermek kórháznak az Onkológia osztály meg valósítására... " erről meg csak annyi itt már rég megbuktak mentik a menthetőt .
bakegya
Eza pali nagyon,nagyon sáros-többet nem írhatok...
karma1
@human: Lajkoltalak ezzel a megjegyzeseddel is, mert a nagyon mersekelt, higgadt allaspontot kepviseled. DE: gondold vegig a masik oldalrol is: Te biztosan tisztesseggel vegigdolgoztad az eletedet, es talan meg egy nyaralot sem tudtal venni itthon , meg egy kevesbbe felkapott helyen sem... En viszont nem hallottam sehol sem arrol, hogy ez az "uriember" mondjuk Nobel-dijat kapott volna valamiert, vagy feltalalt volna valamit, amiert hirtelen ekkora osszegre tett szert. Ergo: akkor valaki hazudik, mert NEM a sajat osszekuporgatott malacpersely-penzebol vette a hazat...

Igen, addig artatlannak kell ot tekinteni, amig az ellenkezoje be nem bizonyosodik, de a jelen felallasban, (ha fideSS-kozeli), gondolod, hogy valaki is elfogja kaszalni ot? Kifogja mondani, hogy "igenis, erre neki joga volt, hogy Floridaban irodat nyisson, es az alapitvany penzebol?"
karma1
@szaboria1: 14.43-ra: 15 millio forint egy kevesbbe puccos auto veteli ara (termeszetesen a szalonban vasarolt, 0 kilometeres autorol beszelek), es az utalas idopontja miatt is nagyon kilog a lolab, legalabbis az en olvasatomban.

Egyszer regebben mar megemlitettem, hogy MINDEN zsenialis csalasnak VAN valosag-alapja, vagyis biztosan ugy tortent, ahogy Te is mondtad: segitett mondjuk 10 gyereken, 1500-on meg NEM segitett, mert ezt a penzt forditotta ingatlanvasarlasra,... Ha ugy nezzuk, ez is a penzkimentes egy formaja, mondjuk miert nem Nyirbatorban vett ebbol egy ketszintes ingatlant, azt barmikor tudna mobilizalni, ha szuksege lenne ra (illetve az alapitvanynak, amiert FELELOS)
nezelodo
A sok felmerülő kérdésen túl had kajánkodjak, ha az USA-ban is lesz rezsicsökkentés, mert lesz az biztos, hiszen utánozzák Orbánt, jól megszívják, mert a céges házra nem számolható el a rezsicsökkentés!!
kopeba
Vajon miért nem inkább Kötegyánba , vagy Geszten vett házat ? Azokat olcsóbban megvehette volna.
esmeraldana
Azért ő sokkal többet letett az asztalra a rákos emberek megsegítésére, nem úgy mint Fletó, vagy a Fityesz az országért !!!
análisdrabális
Tud-e valaki esetleg válaszolni. Ez az organizmus miért nem a börtönben rohad már 1-2 éve?
hattorihanna
@análisdrabális: Azért nem, mert az ilyen kiemelten közhasznú alapítványokat nehéz ellenőrzés alá vonni,csak a kuratórium dönthet,felügyelheti az alapítvány tőkéjét.A kuratóriumot pedig az alapító jelöli ki.Így már gondolom kicsit érthetőbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.