Egy máig megoldatlan pártfinanszírozási ügy egyik szereplőjéről is voltak információi a nemrég elhunyt Welsz Tamásnak – írja az Origo.

Az üzletember a halála előtt néhány hónappal beszélt az Origónak arról, hogy a tulajdonába került egy olyan panamai cég, amelynek köze volt egy titkosszolgálati kötődésű pártnak juttatott százmilliós támogatáshoz.

A pártfinanszírozási ügy még 2008-ban történt. Akkor kapott százmillió forintnyi támogatást egy kicsi és országosan ismeretlen informatikai cégtől a szintén alig ismert Magyarok Egymásért Szövetség nevű párt.

A pártot Földesi-Szabó László egykori rendőr vezette, aki az Egymásért Alapítvány elnökeként vált ismertté 2007-ben – olvasható az Origo cikkében.

Erről a pártfinanszírozási ügyről az Origo számolt be elsőként még 2009 novemberében. Akkor az adományt nyújtó informatikai cég, a C.C. Soft Kft. vezetője, Egervári Ajtony és Földesi-Szabó is azt állította, hogy a támogatás alapja pusztán az volt, hogy a vállalkozás rokonszenvesnek találta a MESZ tevékenységét.

A C.C. Soft könyvelésében a pártadományos tételnél szereplő cég egy OZ Investment SA nevű társaság volt. Ez az a cég, amelyről Welsznek információi voltak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Kíváncsi vagyok kit tartóztatnak le április ötödikén ...
Vonát nem merik, Mesterházy - nem, oszt nem szoroz, Gyurcsány és Bajnai között lehet választani
Szerintem Bajnaitól félnek jobban tehát esetleg ő lesz a hunyó
bencemacska
Földesi-Szabó most börtönben van? Lehet, hogy az ő pénzét őrizte Simon?!?!?!
alterego56
Elég érdekes amikor még tombolt javában a gazdasági válság 2009-ben, a cégek zöme fuldokolva levegőért kapkodott a fennmaradásért, addig a másik mellényzsebből, pusztán szimpátia alapján 100 milliókat adományoz. Miért nem vagyok én ennyire szimpatikus?
Pisti271
Welsz Tamás azt is tudta, hol zuhant le a malajziai repülőgép. :)
Kár, hogy már nem tudja elmondani.
Ami hír róla megjelenik az mind csak feltételezés.
verőce21
Majd szépen lassan kiderül, hogy az MSZP-pénztár Manyupból lenyúlt pénzeiről van itten szó. (Türelem, még cca. százszor-ezerszer ennyi van nekik eldugdosva így feketén.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.