A Magyar Nemzet szerdai számában azt írja, hogy Simon a zárkatársa előtt bemártotta Gyurcsány Ferencet és Mesterházy Attilát, és erről a napilap is tudomást szerzett.

A Magyar Nemzet szerdai számában arról ír, hogy a nyomozók olyan iratokat foglaltak le a Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettesnek az ügyében, amelyekből azt gyanítják, hogy egy XVIII. kerületi ingatlanügyletből származik a Simon Gáborhoz köthető külföldi és magyar bankszámlákon fellelt pénzösszegek egy része.

A lap szerint 2001-ben az akkor még szocialista vezetésű XVIII. kerület 40 millió forintért adott el egy földterületet az Auchan Magyarország Kft. egyik érdekeltségének. Mint írták, a szóban forgó ingatlanon pakuratavak voltak, a területet kármentesíteni kellett. A kárelhárítást egy vállalkozó 100 millió forintért hajtotta volna végre, erre szerződést is kötött az önkormányzattal, amely később ismeretlen okokból elállt a megállapodástól. A kerület ezután az Auchan leánycégével szerződött le a kármentesítésre, ezúttal azonban már 950 millió forintért, a visszaléptetetett vállalkozóval pedig peren kívül megállapodtak. A lap szerint az iratok arról tanúskodnak, hogy a 950 millió forintos "kármentesítési" pénz egy része az Auchantól a Szociál Fókusz Kht.-n és az R&S 2002 Consulting Kft.-n keresztül egyebek között különböző alapítványokhoz és egyesületekhez is vándorolt.

Megjegyzik azt is, hogy a nyomozók által lefoglalt iratok között találhatók olyan későbbi megállapodások is, amelyeket Mesterházy Attila pártelnök vagy Simon Gábor elnökhelyettes írt alá. A Magyar Nemzet úgy tudja, a nemrég elhunyt Welsz Tamás beszámolt a hatóságoknak arról, hogy Simon Gábor legalizálni szerette volna vagyonát, és ehhez az ő segítségét kérte.

A Magyar Nemzet cikkének legérdekesebb része az, hogy Simon Gábor a zárkában elfecsegte a besúgási céllal mellé ültetett cellatársának, hogy Mesterházy Attila jelenlegi és Gyurcsány Ferenc volt MSZP-pártelnök is tudott az ő százmillióiról, és a zárkaügynök jelentéséről a napilap is értesült.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Mindennapi Simon számlát add meg nekünk ma -
megbocsátani úgysem tudunk, szeretni pláne.
Mocskolódásban viszont sikeresek vagyunk.
Koncepciós perekben meg még-inkább.
Félelemből vagy jutalomért bárki bármit mond.
Egy biztos- Simon tuti nem beszélt a zárkatársával
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Tegnap néztem Kálmán Olgi műsorát , aki Simon ügyvédjével, aki arra a kérdésre, hogy volt-e Simonnak Bissau Guineai útlevele, azt a választ adta: NEM. Úgy hiszem egy ügyvéd nagy nyilvánosság elött nem hazudik, hisz a reputációját kockáztatja. na innentől érdekes a Simon ügy nagyon...
human
Pofátlanul ügyesek. Persze, hogy megér nekik egy helyreigazítást, hogy hatalmon maradjanak. Aprópénz az a milliárdokhoz, százmilliárdokhoz képest, amit a kormány visszaoszt az állami megrendeléseken.
mate03
@bretagne: Tisztességes országban ha igaz a szivárogtatás az ügyészség azonnali belső vizsgálatot rendel el,ha nem igaz az újságot perli be hamis adatok terjesztéséért!
bretagne
@mate03: Jól mondod: tisztességes országban...
Vizual
Egy titkos jelentés a kormány ujságnál. "Na emberek ! Alszanak !"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.