Simon Gábor ügyvédjének azt mondta, hogy csak egy számlája volt, az azon szereplő 240 millió pedig nem a sajátja, hanem vagyonkezelőként vigyázott rá.

Simon Gábornak nem volt bissau-guineai útlevele, és nem járt a MagNet Bankban sem, továbbá tagadta az ellene felhozott adócsalást – nyilatkozta a Népszavának Nagy István, a volt politikus ügyvédje.

A védő szerint Simon Gábor nem nyitott a pénzintézetben a nem létező okmány segítségével bankszámlát, és főleg nem fizetett be rá 75 millió forintnyi eurót. Nagy István jelezte azt is: az eddig egyetlen, hivatalosan is ügyfelének tulajdonított bankszámlán – ez az első nyilvánosságra került számla a bécsi Volksbankban, rajta mintegy 240 millió forintnyi euróval – szereplő pénzről Simon nem állította, hogy az az MSZP-hez kötődne, sőt vallomásában azt állította, hogy még csak nem is a sajátja, az összeg felett csak vagyonkezelőként rendelkezett.

Ezzel viszont megdől az adócsalás – hivatalosan költségvetési csalás – vádja, de ha mégsem így lenne, az okozott "kár", vagyis az adóhátralék "megtérült" azzal, hogy a számlán az ügyészség zárolta a vélt tartozás összegének megfelelő 238 ezer eurót – mondta az ügyvéd.

A három másik – grazi, salzburgi és zürichi – bankszámlán lévő pénzekkel összefüggésben Simont semmivel nem gyanúsították meg eddig, sőt március 10-e óta nem is hallgatták ki a nyomozók – monda az ügyvéd.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Se útlevél...a tanú halott...semmi bizonyíték csak a mocskos rágalmazó hadjárat. Ez a fidesz maffia kéremszépen...ott a Rogán 300 milliós ingatlanvagyona...azt mondta meg tudja magyarázni...fizikailag képtelenség hogy a fizetéséből összeszedje...én azóta is várom a magyarázatot...meg a mentelmi jog felfüggesztését...meg hogy kirúgják a pártból meg hogy bilincsben vigyék tárgyalásra...szóval?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@leszúrt rittberger: Csattanó az lesz mikor szombaton a baloldali országos lista első 10 személyét bilincsben viszik el otthonukból :-((
bundi
@F_Viktor: hát igen így kell semmiből országos hírt csinálni...hagyó...hunvald...öszöd...
azt el kell ismerni... a fidesz ért a médián keresztül történő hülyítéshez...
és hol vannak a hírek a zuglói 100 milliós visszaosztásokról...műkörmösökről...drogos fideszesekről...vagy a legújabb napi cuki...
www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/04/01/utazonagykovet-lett-egy-elitelt-rendorgazolo/
"A lap úgy tudja, hogy Kovács az intézkedés közben felhívott egy rendőri vezetőt, akitől parancsnokot "rendelt" a helyszínre. A nyomozó ügyészség a feljelentés után kétszer is úgy döntött, hogy bizonyítottság hiányában megszünteti a nyomozást. Végül mégis indult eljárás, miután a gázolásról a rendőr társa által készített videó nyilvánosságra került. Ez alapján a bíróság egyértelműnek és megalapozottnak találta a vádat."
Yoda69
A fidesz ismet hozta onmagat: alaptalanul ragalmazott es ossze vissza hazudozott.
F_Viktor
@Yoda69: Erről a Kovácsról anno láttam a garázsa bejáratánál készült videot, de, hogy "utazó nagykövet" lett, az új...
alte trottel
@bundi: Egyelőre még csak alulról közelítik a Szabad Nép "munkáslevelezőinek" színvonalát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.