Ha kiderül, hogy valakit feketén vagy szürkén foglalkoztattak, akkor nemcsak a munkáltató, hanem a munkavállaló is megütheti a bokáját – írja az Adozona.hu.

Amennyiben a munkabér egy része nem a számlára, hanem a zsebbe érkezik, mindenféle papír nélkül, annak több negatív következménye is lehet. Elképzelhető, hogy csúszva érkezik a pénz, vagy egyáltalán nem kapja meg a munkavállaló. Amennyiben az elégedetlen munkavállalónak felmondanak, per lehet a dologból.

Ha a munkavállalónak sikerül a per során bizonyítania, hogy a tényleges munkabére nem egyezett azzal, ami a munkaszerződésében volt, vagyis hogy zsebbe kapott pénzt, akkor annak rá nézve is súlyos következménye lehet. Mert a bírónak hivatalból feljelentést kell tennie a tudomására jutott költségvetési csalás miatt, a munkáltató és a dolgozó ellen is. Ami miatt akár két évi börtönt is kiszabhatnak rá. Amellett hogy kamatostul meg kell fizetnie mindkét félnek az elmaradt közterheket is – írja az Adozona.hu.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Eldobom az agyam! Szóval ha elmegy valaki dolgozni, akár feketén is, hogy a család ne haljon éhen, még őt ültetik le?!?!?! Na, ez az orbán maffia kormány! Tessék, lehet rájuk szavazni, annak, aki gazember csókos, vagy csak szimplán hülye!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
Egészen biztosan jogos lenne a dolog,ha mindenkinek jutna munkahely aki dolgozni akar!! Csak nincsen annyi munkahely !!Az a szerencsétlen akinek el kellene tartani a családját kénytelen bevállalni azt is hogy bejelentés nélkül dolgozhasson!!Az autópálya ,és más nagy építkezéseknél, a nagy nyerő vállalkozók ,akik FIDESZ közeliek,csak egy része a bejelentett munkás!! Ott miért nem ellenőriznek?? Még a munkavédelem is le van tiltva az ellenőrzéstől !!Szerencsétlen roma brigád,akik legalább akarnak,és dolgoznak is ,azt mondták ,hogy itt nincsen senki bejelentve !!! Örülünk ,hogy van munka !!Hát akkor miről beszélnek ???Miért is kell befizetni a különböző járulékokat,ha a kormány még a nyugdíjakat is elkölti sok másra. Nem is lesz miből nyugdíjat fizetni,és belátható időn belül meg is szűnik !! Azért hogy Felcsúton stadion épülhessen,meg még sok más,ÁFA csalások ???
Nil
A négyes metrón feketén dolgoztak hajléktalanok. A térkövezések nagy részét is ők végzik - szintén feketén.
HA kéri a bejelentést nem kap munkát - és akkor most még meg is büntetik.
Nagyon igazságos!
Úgy látom a fidesz mindenképpen meg akarja akadályozni hogy az emberek túléljék a kormányzásukat. HA máshogy nem megy fekete munka vállalásával. Mert a számlák jönnek és a gyerek éhes- választás meg nincs.
csikknorisz
Ha valakinek választani kell a fekete/szürke munka, és a 22.800 forintos segély között, válassza az utóbbit? Melyikből van több bevétele az államnak? Nyilván az előbbiből. 22.800-ból nem sok áfa, meg jövedékiadó csordogál az államkasszába.
gazdag dezső
Hát erről beszélek én is ,hogy sok nagy munkán amiket a kormány közeli barátok,vagy éppen kormánytagok kaptak meg az érdekes pályázatokon,sok-sok ember dolgozik olyan akik nincsenek egyáltalán bejelentve!! Nem csoda,ha a nyugdíjaknak nem is lesz alap,mert részben ellopják,másrészt meg be sem fizetnek sokan !!!Nagy brigádok dolgoznak állami nagy munkákon bejelentés nélkül!!Persze jól ki van találva az is mert az esetleges balhét mással vitetik el !! Bérmunkás kategóriában egy nehezen lenyomozható céggel !! Kaja Ibrahin...!!!
teuton
Az egesz rendszer a feje tetejere van allitva! Ez nem gazdalkodas, nem eselyegyenlöseg a gazdalkodasban! A fideszvallalkozok milliardos hasznokat söpörnek be, de a közmüszolgaltatok rendelet alapjan haszon nelkül kötelesek gazdalkodni... Szoval ha jo helyen vallakozik valaki, akkor megy a jobb zsebbe a penz, aztan atvandorol a masikba... Igy megvasarljak evi nehany 1000 ft-ert a nyuggereket, es a haveroknak -rajtuk keresztül aztan önmaguknak- jutnak a milliardok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.